Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lapenti spēlēs vēl vienu sezonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lapenti spēlēs vēl vienu sezonu
Nikolass Lapenti
Foto: AFP/Scanpix

Labākais Ekvadoras tenisists Nikolass Lapenti nolēmis pagaidām vēl nebeigt profesionāļa karjeru un nospēlēt vēl vienu sezonu. Uz šādu soli viņu pamudinājusi izlases iekļūšana Deivisa kausa pasaules grupā.

33 gadus vecais Lapenti, kurš pašreiz ATP vienspēļu rangā ieņem 122.vietu, karjeras laikā ticis pat līdz 6. vietai, kas tika sasniegta 1999. gada novembrī. Lapenti izcīnījis piecus vienspēļu titulus, no kuriem pēdējais bija 2002. gadā Kicbīlē (Austrija) uz māla seguma, kas ir viņa parocīgākais segums.

Ekvadora pēc astoņu gadu pārtraukuma iekļuvusi Deivisa pasaules grupā, kur nākamā gada martā spēkosies ar šī gada pusfinālisti Horvātiju. Tieši šis panākums licis Lapenti pārdomāt par aiziešanu no tenisa un uzspēlēt vēl vienu sezonu.

Šosezon labākais sasniegums ATP tūrē Lapenti ir trešās kārtas sasniegšana Montekarlo ''Masters Series'' turnīrā, kurā viņš piekāpās Rafaelam Nadalam, bet pirms tam aizraujošā spēlē no grūtas situācijas atspēlējās pret Maratu Safinu. Vēl viena neaizmirstama spēle Lapenti bija ''US Open'', kur pirmajā kārtā piecu setu cīņā tika pieveikts Stanislass Vavrinka

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com