Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ļubičičs izcīna Indianvelsas titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ļubičičs izcīna Indianvelsas titulu
Ivans Ļubičičs
Foto:Reuters/Scanpix

Indianvelsas ATP tenisa turnīrs noslēdzies ar 31 gadus vecā horvāta Ivana Ļubičiča triumfu. ATP ranga 26. numurs divos taibreikos ar 7:6(3), 7:6(5) sarūgtināja mājinieku cerību Endiju Rodiku, tiekot pie karjeras 10., bet nozīmīgākā ATP titula.

Tāpat kā dāmu turnīrā arī vīriem Indianvelsas finālā bija iekļuvuši divi izliktie tenisisti, taču vismaz viens no tiem noteikti netika pieskaitīts pie titula pretendentiem. Mājiniekam Endijam Rodikam šis bija viens no retajiem ASV notiekošajiem turnīriem, kura finālā viņš vēl nebija ticis, bet šogad tas izdevās. Sacensību gaitā Rodiks visai pārliecinoši uzvarēja taivānieti Jen-Sunu Lu, holandieti Tiemo De Bakeru, austrieti Jirgenu Melceru un spāni Tomiju Robredo. Vienīgās problēmas Rodikam radās pusfinālā, kur trijos setos nācās tikt galā ar zviedru Robinu Soderlingu.

Tikmēr pieredzējušais horvāts Ivans Ļubičičs, kurš turnīra laikā nosvinēja 31 gada jubileju, ir atguvis otro elpu un šo turnīru aizvadīja fantastiski. Pirmās divas uzvaras pār mājinieku Raienu Harisonu un argentīnieti Brianu Dabulu bija uzskatāmas par likumsakarīgām, taču trešajā kārtā viņam izdevās sakaut ATP ranga vicelīderi Novaku Džokoviču, pēc tam tikt galā ar argentīnieti Huanu Monako, līdz beidzot pusfinālā krita arī spānis Rafaels Nadals, kurš šajā turnīrā bija triumfējis pērn. Abi finālisti līdz šim bija aizvadījuši 12 savstarpējās cīņas, no kurām deviņas uzvaras bija Rodika kontā. Tieši tāpēc arī viņš bija izteikts mača favorīts bukmeikeru skatījumā.

Spēles sākumā abiem tenisistiem bija lieliskas iespējas tik pie breika - pirmajā geimā Ļubičičs izsēja 40:0 vadību pie Rodika serves, bet ceturtajā līdzvērtīgu iespēju nerealizēja amerikānis. Nākamās breika iespējas kādam no sportistiem bija tikai 10. geimā, kad Rodikam bija setbumba. Reālas izredzes to realizēt gan nebija un mirkli vēlāk tenisisti aizvadīja taibreiku. Tajā Ļubičičs uzreiz izvirzījās vadībā ar 3:0 un pārsvaru neatdeva (7:3). Otrais sets aizritēja ar vēl izteiktāku servētāju priekšrocību. Vienīgās iespējas uzvarēt pie pretinieka serves jau atkal bija Rodikam (devītajā geimā), tomēr Ļubičičs ar lielisku servi atspēlējās. Arī šī seta uzvarētāju nācās noteikt taibreikā un atkal atkārtojās pirmā seta scenārijs – horvāts ieguva drošu vadību, tiekot pie četrām mačbumbām (6:2). Pirmās trīs amerikānis atspēlēja, bet ar ceturto Ļubičičs noslēdza saspringto cīņu – 7:6(3), 7:6(5).

31 gadu vecajam Ļubičičam šis ir karjeras nozīmīgākais tituls, kā arī desmitais viņa profesionālajā karjerā. Par uzvaru viņš ieguva 1000 reitinga punktus, kā arī 605 500 ASV dolāru prēmiju. Tikmēr Rodiks savu kontu papildinās ar 600 reitinga punktiem un 295 500 ASV dolāriem. ATP rangā horvātu veterāns tagad pakāpsies uz pirmo piecpadsmitnieku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-03-22 01:41, pirms 14 gadiem
Pelnīti! Tam čalim ir striķi nervu vietā!
Jāni, kāpēc Gulbis nespēlēs Maiami?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-22 01:44, pirms 14 gadiem
i42.tinypic.com

     [+] [-]

, 2010-03-22 02:03, pirms 14 gadiem
Vareni!! Cik reižu,nonākot bēdīgā situācijā - 0:40,30:40,mazāk u tml., vēsā mierā Ļubičičs nodod pāris eisus,vai grūti ņemamas serves,un "izlien"! Tā bija vakar,tāpat šodien!... Lielisks turnīrs veterānam!!!

     [+] [-]

, 2010-03-22 02:05, pirms 14 gadiem
autor, kaa var sanaakt, ka spelejot visai rangai augshai, viru turniraa premijas ir mazakas kaa sievietem?

     [+] [-]

, 2010-03-22 02:08, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: autor, kaa var sanaakt, ka spelejot visai rangai augshai, viru turniraa premijas ir mazakas kaa sievietem?
jap, shoreiz taa ir..

     [+] [-]

, 2010-03-22 02:11, pirms 14 gadiem
diskriminacija...

  +4 [+] [-]

, 2010-03-22 02:36, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: diskriminacija...
Nē, kad kundzes apbižo, tad ir diskriminācija, kad melnos, tad rasisms, kad pediņus, tad homofobija, kad ebrejus tad antisēmītisms utt. Bet baltajam vīrietim visi var kāpt uz galvas, ja vien viņš nedzīvo netālu no Raudu mūra vai nekniebjas ar kaimiņu Juri!