Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zināmi finālisti ATP turnīros Bostadē un Štutgartē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zināmi finālisti ATP turnīros Bostadē un Štutgartē
Robins Soderlings
Foto: AFP

Kļuvuši zināmi finālisti divos ATP 250 sērijas turnīros – Bostadē un Štutgartē. Zviedrijā par čempiona titulu sacentīsies Robins Soderlings un Huans Monako, bet Vācijā Viktors Hanesku un Žeremī Šardī.

''Catella Swedish Open''

Zviedrijas pilsētas Bostades ATP turnīrā šodien tika izspēlētas abas pusfinālu spēles. Vispirms kortā devās argentīnietis Huans Monako un pērnā gada čempions Tomijs Robredo no Spānijas. Šī bija abu piektā tikšanās, līdz šim katram bija pa divām uzvarām, šodien trešo savā sarakstā pieplusoja Monako, kurš uzvarēja negaidīti viegli – 6:0, 6:2.

Otrajā pusfinālā tikās divi zviedru tenisisti – Robins Soderlings un Andreass Vinsigera, kurš ATP rangā ieņem tikai 460.vietu, taču savā mājas turnīrā bija spējis izcīnīt trīs uzvaras, trīs setos tiekot galā ar Florēnu Serru, Giljermo Kanasu un Jirgenu Melceru. Šodien viņa uzvaru sērija pārtrūka. Pirmajā setā Soderlings zaudēja tikai vienu geimu – 6:1. Otrajā setā ritēja līdzīgāka cīņa, uzvarētāju noskaidroja taibreikā, kurā Vinsigeram pie savas serves bija setbumba, taču viņš to nespēja izmantot, un Soderlings atspēlējās, uzvarot arī otro setu – 7:6(6).

Tātad rīt turnīra finālā spēkosies Soderlings un Monako. Līdzšinējās četrās savstarpējās spēlēs trīs reizes pārāks bijis zviedrs.

Pusfinālu rezultāti
2) Robins Soderlings – Andreass Vinsiguera 6:1, 7:6(6)
Huans Monako – (3) Tomijs Robredo 6:0, 6:2

''Mercedes Cup''

Štutgartē šodien rīta pusē vispirms tika izspēlēti atlikušie divi ceturtdaļfināli, kas netika pabeigti vakar lietus dēļ. Vispirms francūzis Žeremī Šardī divos setos ar 7:6(4), 6:1 pieveica Vāciju pārstāvošo krievu Mišu Zverevu. Vācijai tomēr bija pamats priecāties, jo nedaudz vēlāk Nikolass Kīfers ļoti viegli divos setos ar 6:2, 6:1 pārspēja poli Lukašu Kubotu.

Pēc tam notika pusfinālu mači. Vispirms kortā devās rumānis Viktors Hanesku un itālietis Fabio Foņini, kurš vakar aizsūtīja mājās Nikolaju Davidenko. Vēl vienam varoņdarbam viņš nebija gatavs, un Hanesku uzvarēja trīs setos ar 6:3, 6:7(4), 6:2. Pēc atpūtas kortā atgriezās šorīt uzvarēto ceturtdaļfinālu dalībnieki Šardī un Kīfers, lai savstarpējā mačā noskaidrotu Štutgartes turnīra otro finālistu. Mājiniekiem par lielu sarūgtinājumu uzvaru izcīnīja Šardī – 6:3, 7:5.

Ceturtdaļfinālu un pusfinālu rezultāti
Fabio Foņīni – (2) Nikolajs Davidenko 6:1, 3:6, 7:5
(4) Viktors Hanesku – Aleksandrs Sidorenko 7:6(2), 6:4
Žeremī Šardī – Miša Zverevs 7:6(4), 6:1
Nikolass Kīfers – Lukašs Kubots 6:2, 6:1

(4) Viktors Hanesku – Fabio Foņīni 6:3, 6:7(4), 6:2
Žeremī Šardī – Nikolass Kīfers 6:3, 7:5

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com