Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Karjeras labākās sezonas aizvadījušās Pliškova un Svitoļina šķiras no treneriem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Karjeras labākās sezonas aizvadījušās Pliškova un Svitoļina šķiras no treneriem
Karolīna Pliškova
Foto: AFP/Scanpix

16. novembrī par darba attiecību pārtraukšanu ar līdzšinējiem treneriem paziņoja šogad karjeras labākās sezonas nospēlējušās Čehijas un Ukrainas pirmās raketes Karolīna Pliškova un Eļina Svitoļina.

Karolīna Pliškova kopš 2014. gada strādāja kopā ar Jirži Vaneku, šajā laika posmā izcīnot piecus no saviem sešiem WTA vienspēļu tituliem. Šogad viņai bija pārliecinoši veiksmīgākais karjeras gads, uzvarot Notingemā un Sinsinati (pirmais "Premier") tituls, kā arī tiekot līdz "US Open" finālam, kvalificējoties "WTA Finals" un sasniedzot jaunu rekordu rangā (6. vieta).

Pliškova pagājušajā nedēļā spēlēja nozīmīgu lomu Čehijas izlases uzvarā "Fed Cup" finālā Francijā, kur palīdzēja atspēlēties no 1-2 un kopā ar Barboru Stricovu nodrošināja titulu ar uzvaru dubultspēlē. Vaneka aizvietotājs vēl nav nosaukts.

Divu gadu sadarbību ar Ianu Hjūzu pārtrauca Eļina Svitoļina, kurai Hjūzs bija galvenais treneris, bet konsultantes/trenera asistentes statusā vairākos turnīros līdzi devās titulētā Žustīne Enāna. Viņas statuss nākamās sezonas sakarā pagaidām nav zināms.

Svitoļina šobrīd rangā atrodas savā rekordpozīcijā (#14), kas sasniegta produktīvās sezonas beigās. Svitoļina šogad uzvarēja Kualalumpuras "International" turnīrā un zaudēja divos finālos – "Premier" sacensībās Ņūheivenā un "WTA Elite Trophy" Čžuhajā, kur viņai bija karjeras nozīmīgākais fināls.