Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Bukmeikeru favorīti Londonā – Džokovičs un Federers

Bukmeikeru favorīti Londonā – Džokovičs un Federers
Vai Novaks Džokovičs līksmos arī Londonā?
Foto: AFP/Scanpix

Jau šīs nedēļas beigās, 22. novembrī Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tiks dots starts gada noslēguma ATP tenisa turnīram "Barclays ATP World Tour Finals". Bukmeikeru prognozēs galvenie pretendenti uz uzvaru sacensībās ir serbs Novaks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers.

Pēdējos četrus gadus ATP tūres finālturnīrs norisinājās Šanhajā, bet sākot ar šo gadu uz četrām sezonām turnīrs radis jaunu mājvietu – Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu un tur esošo O2 arēnu. Tajā, kā ierasts, startēs astoņi tenisisti, kuri šī gada laikā sapelnījuši visvairāk īpašos reitinga punktus. Pilnu dalībnieku sastāvu izdevās noskaidrot vien pagājušajā nedēļā – uz Londonu dosies Rodžers Federers, Rafaels Nadals, Novaks Džokovičs, Endijs Marejs, Huans Martins Del Potro, Endijs Rodiks, Nikolajs Davidenko un Fernando Verdasko. Tāpat būs aizņemtas arī rezervistu vietas – kā pirmais rezervists būs Robins Soderlings, bet otrais Žo-Vilfrīds Tsonga. Pagaidām rezervistu iesaistīšanās pat šķiet diezgan reāla, zinot, ka ar savainojumu cīnās amerikānis Endijs Rodiks, tāpat nevesels ir Del Potro.

Grupu turnīra izloze notiks tikai trešdien – tad arī vairāk varēs spriest par iespējamo turnīra čempionu, taču bukmeikeri savas prognozes izteikuši jau tagad. Tā Betsafe.com par sacensību galveno favorītu uzskata serbu Novaku Džokoviču, kurš gada noslēguma turnīrā uzvarēja pērn un arī šī gada beigās rāda fantastisku spēli, nule kā uzvarot divus turnīrus pēc kārtas (Bāzelē un Parīzē). Diezgan līdzīgas izredzes uz čempiona titulu tiek atvēlētas ATP ranga līderim Rodžeram Federeram, kurš šogad centīsies atkārtot Ivana Lendla un Pīta Samprasa sasniegumu – uzvarēt šajā sacensībās piekto reizi. Trešais reālākais pretendents uz uzvaru turnīrā pēc Betsafe.com ekspertu domām ir mājinieks Endijs Marejs, bet tikai ceturtais spānis Rafaels Nadals. Interesanti, ka Nadalam vēl ir izredzes šo gadu noslēgt kā ranga līderim, apsteidzot Federeru – par uzvaru turnīrā (nezaudējot ne maču) iespējams iegūt 1500 punktus, bet šobrīd abus tenisistus šķir 945 punkti. Pārējo dalībnieku izredzes uzvarēt pagaidām netiek apsvērtas kā ļoti reālas – redzēsim kā bukmeikeri mainīs (ja mainīs) savas domas pēc izlozes trešdien.

Betsafe.com ekspertu prognozes par „Barclays ATP World Tour Finals” turnīra čempionu

TenisistsKoeficients
Novaks Džokovičs3.50
Rodžers Federers3.75
Endijs Marejs5.20
Rafaels Nadals7.00
Huans Martins Del Potro9.00
Nikolajs Davidenko11.00
Fernando Verdasko22.00
Endijs Rodiks33.00
Jebkurš cits50.00

Izmantotie resursi:
barclaysatpworldtourfinals.com
betsafe.com


, 2009-11-16 20:59, pirms 15 gadiem
Buus inchiigi paveerot.
, 2009-11-17 09:33, pirms 15 gadiem
Džokovičs - patreiz lieliskā formā!
betsafe.com likšu uz =Jebkurš Cits=..
, 2009-11-17 12:56, pirms 15 gadiem
atpworldtour.com "apspeeleeti" varianti,kas kuram jaaizdara,lai RN kluutu par ATP World Tour Champion,bet RF atguutu so titulu. Izraadaas,tikai 1 tenisists (Ivans Lendls)speejis peec sii nosaukuma zaudeesanas atkal to atguut:1985-87 un 1989...
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismanei neizdodas Čehijā sasniegt W-75 sērijas turnīra otro kārtu

LETA. Latvijas tenisiste Daniela Vismane trešdien piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Staresplaves W-75 turnīra vienspēļu pirmajā kārtā.
Alekss de Minors. Foto: Libéma Open

Austrāliju OS tenisa vīriešu vienspēlēs pārstāvēs arī devītā rakete de Minors

LETA--AFP. Šī gada Parīzes olimpisko spēļu vīriešu tenisa turnīra vienspēlēs Austrāliju pārstāvēs četri spēlētāji, tostarp Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga devītais numurs Alekss de Minors.
Aļona Ostapenko. Foto: Action Plus Sports/ZUMApress/Scanpix
2

Ostapenko cīnīsies par piekto 1/4 finālu Īstbornā

Lielbritānijas dienvidu pilsētā Īstbornā turpinās "WTA 500" zālāja turnīrs. 2021. gada čempione Aļona Ostapenko (Latvija) pēc plkst. 14.30 astotdaļfinālā spēlēs pret britu tenisisti Ketiju Boulteri.