Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krajinovičs Hamburgā ceturtdaļfinālā apspēlē turnīra pirmo numuru Cicipasu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krajinovičs Hamburgā ceturtdaļfinālā apspēlē turnīra pirmo numuru Cicipasu
Filips Krajinovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Hamburgas ATP 500 turnīrā ar pirmo numuru izsētais grieķis Stefanoss Cicipass (ATP 4.) cieta sakāvi ceturtdaļfinālā, kad pēc pozitīva cīņas sākuma nespēja tikt galā ar Serbijas tenisistu Filipu Krajinoviču (ATP 44.), viņam zaudējot ar rezultātu 6:3, 1:6, 3:6.

Filips Krajinovičs pēdējos divos setos sekmīgi darbojās aizsardzībā, tiekot galā ar vairumu Stefanosa Cicipasa uzbrukumu, kā arī lieliski izmantoja "backhand" sitienu pretuzbrukumos. Serbijas tenisists visā mača izpildīja 26 neaizsniedzamus sitienus no neērtās puses, 19 no šiem raidījumiem bija divos uzvarētajos setos.

Grieķijas tenisists pēdējā geimā servi zaudēja no 40:0 pārsvara, nespējot pārbaudīt pretinieka psiholoģisku noturību, kad viņam vajadzētu servēt par uzvaru mačā. Cicipass ar dubultkļūdu pasniedza Krajinovičam mačbumbu, kuras izspēlē viņam liels auts ar sitienu no labās puses.

Cicipass pagājušajā sezonā, kad Hamburgas turnīrs notika septembrī, finālā izlaida uzvaru pret Andreju Rubļovu. Ja viņš šonedēļ galvenā favorīta statusā būtu kļuvis par čempionu, Cicipass pirmdien ielauztos ATP ranga Top 3, no tā izstumjot Rafaelu Nadalu.

Krajinovičs pirmoreiz pieveica Cicipasu (1-2), gūstot tikai trešo Top 10 uzvaru (3-21). Viņš 2010. gadā Belgradā ar 6:4 uzvarēja otro numuru Novaku Džokoviču, kurš izstājās slimības dēļ, un 2020. gadā Sinsinati-Ņujorkā ar 6:2, 6:1 sagrāva trešo numuru Dominiku Tīmu. Krajinovičs pusfinālā iekļuva pirmoreiz kopš pagājušā gada februāra, kad tik tālu tika Roterdamā.

Savukārt pirmoreiz kopš 2020. gada janvāra pusfinālā (Oklenda) nav spēlējis Benuā Pērs (ATP 51.), kurš izlaida uzvaru, ar 6:4, 6:7(9), 4:6 zaudējot Federiko Delbonim (ATP 48.). Francūzis vidējā seta taibreikā neizmatoja divas mačbumbas.

Divas no tām bija ar savu servi, viņš abas reizes nespēja aizstāvēt otro servi, pēc argentīnieša uzbrukumiem bumbiņu nenoturot laukumā. Pērs pirmo no divām mačbumbām uzņemšanā izniekoja ar neprecīzu saīsināto sitienu, bumbiņu ielidojot tīklā. Kreilis ceturto mačbumbu atvairīja ar "forehand" uzbrukumu īsā pirmās serves izspēlē.

"Hamburg European Open", ATP 500 turnīrs Hamburgā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Filip Krajinovic – (1) Stefanos Tsitsipas3:6 6:1 6:3
(2) Pablo Carreno Busta – (5) Dusan Lajovic7:6(4) 6:3
Laslo Djere – (3) Nikoloz Basilashvili6:2 6:2
Federico Delbonis – (8) Benoit Paire4:6 7:6(9) 6:4

"Nordea Open", ATP 250 turnīrs Bostādē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Casper Ruud – Henri Laaksonenw/o
Federico Coria – (2) Cristian Garin6:4 4:6 6:2
Roberto Carballes Baena – Norbert Gombos6:4 6:2
Yannick Hanfmann – Arthur Rinderknech6:4 6:3