Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Švjonteka otro reizi pēc kārtas tiek atzīta par gada labāko tenisisti

Švjonteka otro reizi pēc kārtas tiek atzīta par gada labāko tenisisti
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

LETA--AP. Polijas tenisiste Iga Švjonteka otro reizi pēc kārtas sezonu noslēdza pasaules ranga pirmajā vietā un otro gadu pēc kārtas tika izvēlēta par Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada labāko spēlētāju pasaulē.

Pēdējā divus gadus pēc kārtas šo balvu dabūja karjeru beigusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura bija WTA gada spēlētāja no 2012. līdz 2015. gadam, amerikānietei balvu karjeras laikā iegūstot septiņas reizes.

Švjonteka 2023. gadu beidza ar bilanci 68-11 un sešiem uzvarētiem turnīriem, tostarp Francijas atklātajā čempionātā, kas Švjontekai bija trešā uzvara "Roland Garros" un ceturtā - "Grand Slam" turnīros.

Par gada visprogresējušāko spēlētāju tika atzīta ķīniete Džena Cjiņveņa, gada debitantes balvu saņēma neitrālā sportiste Mirra Andrejeva, ukrainiete Eļina Svitoļina nopelnīja gada atgriešanās balvu, bet Švjontekas treneris Tomašs Viktorovskis kļuva par gada labāko treneri.

Storma Hantere no Austrālijas un Elise Mertensa no Beļģijas kļuva par gada labāko dubultspēļu pāri, Onsa Žabēra no Tunisijas saņēma gan Kerenas Krenckes vārdā nosaukto balvu "Paraugs sportā" un Pīčijas Kelmejeres vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu tenisā, bet Džesika Pegula no ASV saņēma Džerija Daimonda vārdā nosaukto balvu par viņas ārpussacensību tenisa veicināšanas un labdarības aktivitātēm.


, 2023-12-12 01:11, pirms 8 mēnešiem
Patīkamākais, ka uzvarēja sabaļenku! GG!
Magda Linete un Magdalena Freha. Foto: Pavel Lebeda / sport-pics.cz, Livesport Prague Open

Magdu cīņā uzvar Linete, nopelnot karjeras trešo WTA titulu

Čehijas galvaspilsētā Prāgā noslēdzies "WTA 250" māla turnīrs. Finālā šodien spēkojās polietes - Magda Linete pieveica Magdalenu Frehu.
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Pasaules ceturtā rakete Ribakina spiesta atteikties no Parīzes spēlēm

Pasaules ceturtā rakete Jeļena Ribakina (Kazahstāna) pēc šodienas izlozes atteikusies no ieceres startēt Parīzes olimpisko spēļu tenisa turnīrā.
Aļona Ostapenko. Foto: Matteo Ciambelli/Sipa/Scanpix
27

Olimpisko spēļu tenisa izlozē Ostapenko tiek pie Osorio, spēle sestdien

Francijas galvaspilsētā Parīzē šodien notika olimpisko spēļu tenisa turnīra izloze. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret kolumbieti Kamilu Osorio. Spēle gaidāma sestdien ap plkst. 13.00 pēc Latvijas laika.