Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs triumfē Pekinā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs triumfē Pekinā
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Otro gadu pēc kārtas par Pekinas ATP tenisa turnīra čempionu kronēts serbs Novaks Džokovičs. Šorīt sacensību finālā viņš ar 6:2, 6:4 pieveica spāni Davidu Fereru, tiekot pie sava ATP 18. vienspēļu titula karjerā.

„China Open” ATP vienspēļu turnīra čempionu bija plānots noskaidrot jau vakar, tomēr lietus dēļ abi finālisti (serbs Novaks Džokovičs un spānis Davids Ferers) paspēja izspēlēt vien četrus geimus, pēc kuriem ar 3:1 vadībā bija Džokovičs. Šodien Pekinā spīdēja saule un cīņa varēja atsākties bez aizķeršanās.

Pirmā seta turpinājumā iniciatīva joprojām bija serba pusē, tāpēc loģiski, ka astotajā geimā viņš tika pie vēl viena breika, uzstādot seta galarezultātu – 6:2. Otrā seta piektajā geimā savu pirmo breikbumbu realizēja Ferers (serbs pieļāva dubultkļūdu) un mirkli vēlāk tika priekšā ar 4:2, tomēr tas arī bija viss, ko spānis iespēja. Sīvā cīņā Džokovičs atguva breiku astotajā geimā, bet divus nākamos geimus jau uzvarēja ļoti pārliecinoši. Spēles galarezultāts 6:2, 6:4.

Džokoviča uzvara Pekinā ir vairāk nekā pelnīta – turnīra laikā serbs nezaudēja ne seta, pierādot, ka sezonas izskaņā ir labā formā. Jāpiemin, ka Pekinā serbs triumfēja arī pērn (finālā 6:2, 7:6(4) pret Marinu Čiliču), bet kopumā 23 gadus vecā tenisista kontā jau 18. ATP vienspēļu tituli. Par uzvaru turnīrā viņš saņēma arī pusmiljonu ASV dolāru, bet finālistam Fereram 230 000 ASV dolāru prēmija. Tagad abi sportisti var doties uz Šanhaju, kur šonedēļ notiek ATP „Masters Series” turnīrs.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2010-10-11 12:33, pirms 14 gadiem
Vienkārši LUPATĀS!!! Vēlu veiksmi Džoko arī "Meistaru seriālā"!