Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs uzvar ATP turnīrā savā dzimtenē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs uzvar ATP turnīrā savā dzimtenē
Novaks Džokovičs
Foto: AP

Ar prognozētu iznākumu noslēdzies pirmais ATP turnīrs Serbijas pilsētā Belgradā. Finālā ar 6:3, 7:6(0) pieveicot poli Lukašu Kubotu, par čempionu kļuva galvenais favorīts Novaks Džokovičs, kuram rīt gan nāksies zaudēt ranga trešo vietu.

Belgradā notiekošā "Serbia Open" tenisa turnīra finālā šodien tikās mājinieku favorīts Novaks Džokovičs un lielākā pārsteiguma autors, polis Lukašs Kubots. ATP ranga 179. vietu ieņemošais polis sacensības bija uzsācis no kvalifikācijas, kur izšķirošajā kārtā zaudēja Dominikam Hrbatijam, tomēr iekļuva pamatturnīrā kā veiksmīgais zaudētājs, jo savainojuma dēļ atteicās spēlēt Stīvs Darsiss. Radušos situāciju Kubots izmantoja ļoti sekmīgi, sasniedzot karjeras pirmo ATP vienspēļu turnīru finālu. Krietni sekmīgam polim sekmējas dubultspēlēs – šobrīd rangā viņš ir 22. vietā. Tikmēr Džokovičam šis bija jau ceturtais ATP turnīru fināls pēc kārtas. Ja iepriekšējos trijos viņš bija zaudējis (Maiami, Montekarlo un Romā), tad šoreiz serbs bija neapšaubāms favorīts, ko apliecināja arī bukmeikeru prognozes.

Jau pašā spēles sākumā Džokovičs iepriecināja Belgradas līdzjutējus – 2:0. Arī seta turpinājumā izpaudās viņa pārākums, kā rezultātā tika panākta 5:1 vadība. Šajā brīdī divus geimus pēc kārtas prata uzvarēt arī Kubots, taču tas arī bija viss, ko polis iespēja šajā setā – 6:3 mājinieka labā. Otro setu Kubots iesāka negaidīti labi, izvirzoties vadībā ar 3:0. Džokovičs spēja panākt 2:3, taču tad vēlreiz zaudēja savu servi, un Kubotam atkal bija trīs geimu pārsvars – 5:2. Tomēr arī no šīs situācijas mājinieku favorīts prata izkļūt un panāca taibreiku. Lai arī vakar Kubots taibreikā ar 7:0 bija pratis pieveikt Ivo Karloviču, tomēr šoreiz viņam pašam nācās zaudēt ar šādu rezultātu, kas ļāva līksmot visiem skatītājiem un atskaņot grupas "Queen" dziesmu "We are the champions" – mājinieku zvaigzne Novaks Džokovičs bija kļuvis par pirmo "Serbia Open" turnīra čempionu.

Džokovičam šis bija karjeras 13 ATP vienspēļu turnīru tituls un par uzvaru tajā viņš nopelnīja 250 reitinga punktus. Tomēr tas rīt serbu neglābs no ATP ranga trešās vietas zaudēšanas Endijam Marejam. Tikmēr Kubots ieguva 150 reitinga punktus, bet vēlāk pārī ar Oliveru Marahu (Austrija) kļuva par dubultspēļu turnīra uzvarētāju. Finālā viņi ar 6:2, 7:6(3) pārspēja zviedra Johana Brunstroma un Žana-Žuljena Rožera (Nīderlandes Antiļas) duetu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com