Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Brisbenas ATP finālā Rodiks pret Štepaneku

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brisbenas ATP finālā Rodiks pret Štepaneku
Radeks Štepaneks
Foto: AP/Scanpix

Noskaidroti finālisti ATP vīriešu vienspēļu turnīrā Brisbenā (Austrālija). Par galveno balvu rīt cīnīsies sacensību galvenie favorīti – amerikānis Endijs Rodiks un čehs Radekš Štepaneks, kurš šajā turnīrā uzvarēja pērn. Pusfināla cīņas abi uzvarēja krietni atšķirīgā veidā.

Brisbenas ATP turnīrā šodien noskaidroja sacensību finālistus. Turnīra gaitā lieli pārsteigumi nebija notikuši un labāko četrinieku bija pratuši sasniegt visi četri galvenie favorīti. Tākā paralēli Brisbenā norisinās arī dāmu turnīrs, tad vīru pusfināli šodien iznāca kā iesildīšanās pirms gaidāmā Beļģijas superfināla – Kima Klijstersa pret Žustīni Eninu.

Kā pirmie kortā devās pērnā gada čempions, čehs Radeks Štepaneks un francūzis Gales Monfiss. Abu izredzes uzvarēt bukmeikeri vērtēja līdzīgi, kaut francūzis bija uzvarējis trijās no četrām savstarpējām spēlēm. Tomēr šodiena nebija viņam laimīga. Cīņā, kur ilga tikai stundu, ar 6:2, 6:1 pārāks bija Štepaneks, sperot platu soli pretī titula aizstāvēšanai.

Otrajā pusfinālā spēlēja vēl viens čehs – Tomass Berdihs un turnīra pirmais numurs, amerikānis Endijs Rodiks. Savstarpējo spēļu bilance bija par labu Rodikam (3-2), bet bukmeikeru prognozes viņš bija itin izteikts favorīts. To gan nevar teikt par spēles pirmo setu, kurā Rodiks kapitulēja ar 1:6. Otrajā setā viņš gan atspēlējās, izšķirošo pārsvaru iegūdams jau pašā sākumā, tāpēc uzvarētāju nācās izšķirt trešajā setā. Lai arī nedaudz pārliecinošāk tajā darbojās Rodiks, tomēr savu pārsvaru viņš prata pārvērst rezultātā tikai devītajā geimā, kad, izmantojot čeha kļūdas, tika priekšā ar 5:4. Izservēt maču Rodikam problēmu nebija – tādējādi turnīra finālā tiksies abi galvenie sacensību favorīti.

Līdz šim Rodiks pret Štepaneku spēlējis sešas reizes, no kurām uzvarējis piecās. Vienīgo neveiksmi amerikānis cieta pērn Sanhosē turnīra pusfinālā, piekāpjoties ar 6:3, 6:7(5), 4:6. Var prognozēt, ka arī rītdienas finālā favorīts būs Rodiks, tomēr Brisbena izskatās pat ļoti mīļa arī Štepanekam.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com