Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadals: "Džokovičam paveicies. Dodiet man divus gadus bez savainojumiem..."

Nadals: "Džokovičam paveicies. Dodiet man divus gadus bez savainojumiem..."
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals pēc sava sezonas pirmā mača sniedzis vēl janvārī sarunātu interviju Francijas lielākajam sporta izdevumam "Lequipe". Rafa atzīst, ka būs ar mieru spēlēt arī uz "hard" seguma, lai atgrieztos ranga virsotnē. Tam būs nepieciešama arī laba veselība. Šajā ziņā Nadals apskauž Novaku Džokoviču. Savukārt, kas attiecas uz dopinga pārbaudēm, Rafa iestājas, lai to rezultāti būti caurspīdīgi.

Nadals trešdien savā pirmajā vienspēlē kopš pagājušā gada jūnija ar 6:3, 6:2 uzveica Federiko Delboni. Rafa atzīst, ka zaudējums argentīnietim nebūtu nekas ārkārtējs, jo šobrīd rezultāti nav primārais. Tos no viņa jāgaida pavasarī.

"100% uzbrūkošā režīmā mērķēju būt Monekarlo un tai sekojošajos turnīros uz māla seguma. Septiņi mēneši bez nopietniem treniņiem un spēļu prakses zaudējumu Čīlē padarītu loģisku. Drāma būtu tad, ja ceļgals atkal pārāk sāpētu," Nadals saglabā miera sajūtu.

Šobrīd to neviens vēl nevar pateikt, bet nav izslēgts, ka Nadals Parīzē nebūs galvenais favorīts (katrā gadījumā ne ar pirmo numuru izlikts), taču Spānijas tenisistu tas neuztrauc: "Redzēsim... Tā ir taisnība, ka nebūšu galvenais favorīts, taču man tādam nav jābūt, lai uzvarētu."

Daudz runāts par to, ka Nadals vairāk spēlēs uz māla, lai mazinātu slodzi uz traumatiskajiem ceļgaliem. Rafa atklāj, ka tā gluži nebūs. Viņam nepieciešams spēlēt arī uz "hard": "Man nav nodomu turnīrus saplānot, pielāgojoties māla sacensībām. Kāpēc? Ja tu vēlies būt pirmais, otrais vai trešais pasaulē, tev ir jāspēlē un jāuzvar arī uz "hard" seguma."

Vaicāts, vai viņš skatījies "Australian Open" finālu, Nadals pārsteidza ar atbildi: "Nē, man nav pieejams Eurosport. Janvārī mums mainījās satelītu kanāli, tāpēc tāda situācija. Mača fragmentus gan redzēju. Ko varu teikt? Pirmkārt, Džokovičs atkal apliecināja savu cīnītāja faktoru. Otkārt, viņš ir izcils tenisists un, treškārt, Novaks ir tenisists, kurš nekad negūst savainojumus. Viņš ir laimīgs, jo var darīt visu, ko vēlas, tas izdodas. Dodiet man divus gadus bez savainojumiem..."

Nadals atklāja, ka nespēlēšanas laikā viņam regulāri veiktas dopinga pārbaudes. Rafa neiebilst pret biežām pārbaudēm: "Traumas laikā man bija deviņas pārbaudes – trīs reizes asins testi un sešas reizes urīna analīzes. Tas ir daudz kādam, kurš "piesiets" mājās bez iespējām spēlēt. Pēdējās divās nedēļās mani pārbaudīja četras reizes.

Ja viņi rīt izlems, ka vajag pārbaudīt katru nedēļu, man tā nebūs problēma. Lieliski. Dzīve ir skaista, perfekta. Man ir jāzina, ka tie, pret kuriem spēlēju, ir tikpat tīri, cik es. Tāpēc, ja uzskata, ka nepieciešamas biežākas pārbaudes, lai notiek. Domāju, ka visi aplaudētu tādai idejai un piekristu."

Nadals ir pārliecināts, ka analīžu rezultātiem jābūt publiski pieejamiem: "Tas būtu vislabākais variants. Ja viss būs publiski redzams, mazināsies baumas. Es esmu tikai par."

Nadalam arī tika adresēts jautājums, ko viņš domā par uzskatu, ka nav spēlējis nevis savainojuma, bet gan "klusās diskvalifikācijas" dēļ. Spānijas otrais numurs uzsvēra nepieciešamību pēc dopinga testu caurspīdīguma: "Jā, un tās baumas pastāv tāpēc, ka testu rezultāti nav publiski pieejami. Starptautiskai Tenisa federācijai jābūt caurspīdīgai. Kamēr tas nenotiks, man būs jādzird stulbi komentāri bez pierādījumiem."

Turnīrs Čīlē ir pirmais, kurā Nadalam jāspēj pielāgoties jaunajiem noteikumiem pirms izspēles neiztērēt vairāk par 25 sekundēm. Gan Nadals, gan Džokovičs ir bēdīgi slaveni ar savām lēnajām darbībām. Nadals apzinās problēmu.

"Esmu lēns un to apzinos. Manā gadījumā ņemt vērā 25 sekunžu likumu nozīmēs ietekmēt spēles kvalitāti. Ievērojot noteikumus, mans 2011. gada "US Open" (it īpaši trešais sets) un 2012. gada "Australian Open" fināls būtu zemākas kvalitātes teniss. Nav iespējams nospēlēt vairākus fantastiskus punktus pēc kārtas, neievelkot elpu. Pēc tādiem punktiem steiga noved pie kļūdas, teiksim, aizsit garām trīs metrus. Tas nav teniss! Saka, ka noteikumu izmaiņas veiktas, domājot par TV skatītājiem. Vai tad skatītājiem labāk nepatīk skaistas izspēles?"

Izmantotie resursi:
Lequipe


, 2013-02-08 09:24, pirms 11 gadiem
un to kunkstēšanu aizliegt.tas gan vairāk uz vecenēm,bet veči jau arī sāk neatpalikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-08 09:37, pirms 11 gadiem
zidans rakstīja: un to kunkstēšanu aizliegt.tas gan vairāk uz vecenēm,bet veči jau arī sāk neatpalikt.
Man gan patīk ka vecenes kunkst!!!
, 2013-02-08 11:57, pirms 11 gadiem
Augstā līmenī jau tiek runāts par dvieļu aizliegšanu. Nezin no kura brīža sāk skaitīt 25 sekundes, cerams, ka dvieļi ietilpst tajā.
Rafam fantastiskie punkti jābeidz ātrāk, visa problēma
, 2013-02-08 14:38, pirms 11 gadiem
Pareizi Rafa saka par taam sekundeem.

Bet dopinga probleema tenisaa ir no pirksta izziista- nu nav taaa ritenbraukshana, sprints, vai svarcelshana, kur dopings dod lielas priekshrociibas. Tik biezhas paaarbaudes, kaa vinsh mineeja ir vienkaarshi smiekliigas
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Vimbldonas izlozē Ostapenko tiek pie Tomļanovičas

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā šodien notika Vimbldonas čempionāta izloze. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret austrālieti Ajlu Tomļanoviča.
Emma Radukanu. Foto: LTA

Radukanu uzvar Pegulu, pirmoreiz pārspējot "top 10" tenisisti

Šonedēļ risinās divi "WTA 500" zālāja turnīri, tostarp Īstbornā britu tenisiste Emma Radukanu pieveica amerikānieti Džesiku Pegulu un iekļuva 1/4 finālā .
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Elisse Tennis

Ostapenko/Kičenoka aizvada 150. kopīgo spēli un tiek Īstbornas pusfinālā

Lielbritānijas dienvidu pilsētā Īstbornā turpinās "WTA 500" zālāja turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šovakar 1/4 finālā pārspēja čehieti Barboru Krejčīkovu un vācieti Lauru Zīgemundu - 6:3, 6:4.