Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Penneta izvirza Itāliju vadībā pret ASV

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Penneta izvirza Itāliju vadībā pret ASV
Flavija Penneta
Foto: AP

Redžo di Kalabrijā (Itālija) sācies Federācijas kausa izcīņas fināls. Pirmajā vienspēlē Flavija Penneta divos setos apspēlēja Aleksu Gleču - 6:3, 6:1, dodot Itālijai 1:0 pārsvaru. Otrajā vienspēlē Frančeska Skjavone tiksies ar Melāniju Udānu.

Lai arī ASV uz finālu nosūtījusi diezgan viduvēju sastāvu (nav māsu Viljamsu), pamats optimismam ir, jo statistika runā par labu amerikānietēm. ASV ar Itāliju Federācijas kausā tikusies deviņas reizes un uzvarējusi visas. Pirmajā vienspēlē kortā devās Itālijas pirmā rakete Flavija Penneta (WTA 11.) un 20 gadus vecā Aleksa Gleča (WTA 132.). Abas tikušās vienreiz. Šī gada ''French Open'' 1. kārtā negaidīti uzvarēja Gleča – 6:1, 6:1. Arī Redžo di Kalabrijā spēles notiek uz māla seguma.

Spēli drošāk sāka pieredzējušā Penneta, kura 3. geimā ar dropšotu un Glečas tīklu tika pie divām breikbumbām, no kurām izmantoja jau pirmo un izvirzījās vadībā ar 2:1. Amerikāniete spēles sākumā darbojās pārsvarā uz gala līnijas un ar acīmredzamu nervozitāti. Ar laiku viņa iespēlējās, taču itālietes servi apdraudēt nespēja (vienreiz bija ''vienādi''). 9. geimā pie 3:5 Gleča servēja par seta turpināšanu un zaudēja pirmās trīs izspēles pie savas serves, kas nozīmēja trīs setbumbas Pennetai. Pirmās divas Glečai izdevās atspēlēt, bet tad sekoja gala līnijai pāri pārsista bumbiņa, un pirmais sets tika itālietei – 6:3.

Otrā seta sākumā Gleča tika pie pirmajām breikbumbām un ar piekto mēģinājumu nobreikoja Pennetu, taču uzreiz pēc tam otro reizi pēc kārtas nespēja noturēt savu servi – 1:1. Kā vēlāk izrādījās, tas bija mača lūzums, jo turpinājumā amerikāniete nespēja uzvarēt nevienā geimā, un Penneta tika pie pārliecinošas uzvaras – 6:1.

Itālijai ideāls sākums, otrajā vienspēlē pēc dažām minūtēm tiksies Frančeska Skjavone un Melānija Udāna.

Federācijas kausa izcīņas fināls, Redžo di Kalabrija (Itālija)

Spēļu saraksts
Flavija Penneta - Aleksa Gleča 6:3, 6:1
Frančeska Skjavone - Melānija Udāna
Flavija Penneta - Melānija Udāna
Frančeska Skjavone - Aleksa Gleča
Sāra Errani/Roberta Vinči - Vanja Kinga/Līzele Hūbere

Izmantotie resursi:
fedcup.com

     [+] [-]

, 2009-11-07 13:26, pirms 15 gadiem
Ja nenotiks brīnums, tad Itālija uzvarēs!