Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki ar bezcerīgu zaudējumu Kerberei atvadās no "WTA Finals" cerībām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki ar bezcerīgu zaudējumu Kerberei atvadās no "WTA Finals" cerībām
Karolīna Vozņacki
Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas labākā tenisiste Karolīna Vozņacki šogad nepiedalīsies sezonas finālturnīrā. Tas kļuva zināms trešdien, kad viņa nespēja pārvarēt Pekinas "Premier Mandatory" turnīra 3. kārtu, divos setos ar 2:6, 3:6 zaudējot Andželikei Kerberei.

Pieci uzvarēti geimi kādam varbūt nešķitīs bezcerība, taču kortā tā patiešām bija un Karolīnai Vozņacki vajadzēja zaudēt ar rezultātu 2:6, 0:6. Andželike Kerbere 2. setā bija vadībā ar 5:0, bet turpinājumā divreiz nespēja izservēt maču. Līdz tam brīdim dominējot, Vācijas tenisistei sāka pamatīgi trīcēt rokas, viņa aizmirsa, kā jāspēlē teniss.

Otrajā reizē servējot par uzvaru mačā, Kerberei arī bija divas mačbumbas. Pirmā izniekota ar "forehand" sitienu tīklā, bet otro Vozņacki atspēlēja pati, teicami uzbrūkot ar "backhand". Kādas būtu Kerberes mocības, trešo reizi servējot par uzvaru mačā, nebija lemts uzzināt, jo Vozņacki, pie rezultāta 3:5 kārtējo reizi zaudēja servi.

Vozņacki šodien būtībā zaudēja pati sevi. Arī Kerbere ir atsišanās tenisa spēlētāja, tiesa, ar vienu būtisku atšķirību. Proti, Kerberei ir labāks uzbrukums, it īpaši tas attiecas uz "forehand" sitienu pa līniju. Cenšoties apspēlēt pretinieces aizsardzību, Karolīna darbojās sev neierasti agresīvi, taču sev svešā tenisā pārāk bieži kļūdījās.

Vozņacki pērn "WTA Finals" tika līdz pusfinālam, kur dramatiskā mačā zaudēja Serēnai Viljamsai – 6:2, 3:6, 6:7(6). Karolīna toreiz nemācēja izservēt maču. Šogad viņa Singapūrai nekvalificēsies. Tāpat Vozņacki pirmoreiz kopš 2008. gada sezonu pabeigs ārpus Top 10. Savukārt Kerbere "WTA Finals" kvalificēsies, ja šonedēļ tiks līdz finālam.

"China Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti 7. oktobrī

SpēleRezultāts
(4) Agnieszka Radwanska – (14) Madison Keys6:3 izst. (kāja)
(12) Timea Bacsinszky – (7) Carla Suarez Navarro6:4 4:6 7:5
(10) Angelique Kerber – (8) Caroline Wozniacki6:2 6:3
Sara Errani – (13) Andrea Petkovic3:6 6:3 6:2