Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ceturto reizi "Laureus" vēsturē dominē teniss – balvas saņem Nadals un Osaka

Agris Suveizda

Ceturto reizi "Laureus" vēsturē dominē teniss – balvas saņem Nadals un Osaka
Rafaels Nadals ar "Laureus" balvu. Foto: EPA/Scanpix

Prestižo "Laureus" balvu pasniegšanas virtuālajā ceremonijā 2021. gada par labākajiem sportistiem atzīti tenisisti Rafaels Nadals un Naomi Osaka, bet labākās komandas gods tika Minhenes "Bayern" futbolistiem.

34 gadus vecais spāņu tenisists Rafaels Nadals oktobrī bez neviena zaudēta seta triumfēja "French Open", izcīnot 20. "Grand Slam" titulu karjerā, savukārt Japānas tenisiste Naomi Osaka septembrī uzvarēja "US Open" tenisa turnīrā, vēl būdama 22 gadus veca, bet šā gada sākumā līksmoja arī "Australian Open". Osaka, kura 2019. gadā saņēma "Laureus" balvu par gada izlaušanos sportā, pirmoreiz atzīta par labāko sportisti, bet Nadals balvu saņēmis otro reizi karjerā un pirmo reizi kopš 2011. gada. Par labāko komandu atzīta Minhenes "Bayern", gada izlaušanās balvu saņēmis amerikāņu futbola spēlētājs Patriks Mahoumss, bet gada atgriešanās balva tikusi kanādiešu snovbordistam Maksam Parro.

Bez Nadala uz labākā sportista balvu tika izvirzīts arī zviedru kārtslēcējs Mondo Duplentiss, garo distanču skrējējs Džošua Čeptegei no Ugandas, amerikāņu basketbolists Lebrons Džeimss, britu F1 pilots Lūiss Hamiltons un poļu futbolists Roberts Levandovskis. Savukārt Osaka konkurencē uz labākās sportistes balvu pārspēja Nīderlandes riteņbraucēju Annu van der Bregenu, amerikāņu basketbolisti Breannu Stjuarti, kenijiešu maratonisti Brigidu Kosgei, itāliešu kalnu slēpotāju Federiku Brinjoni un franču futbolisti Vendī Renāru.

"Laureus" sporta balvas tiek pasniegtas kopš 2000. gada, un 22 gadu laikā vīriešu tenisisti ir saņēmuši tieši pusi, bet dāmu tenisistes – septiņas. Vīriem 11 trofejas sadalījuši Rodžers Federers (5), Novaks Džokovičs (4) un Nadals (2), bet dāmām Osaka kļuvusi par trešo tenisisti, kura izpelnījusies šādu godu. Pirms viņas to spēja arī Serēna Viljamsa (4), Dženifere Kapriati (1) un Žistina Enēna (1). Tenisisti dubultuzsvaru svinējuši ceturto reizi, iepriekš to paveicot arī 2008. (Federers un Enēna), 2016. (Džokovičs un Viljamsa) un 2018. (Federers un Viljamsa) gadā.

"Laureus" labākie sportisti

GadsSportistsSporta veidsSportisteSporta veids
2021.Rafaels NadalsTenissNaomi OsakaTeniss
2020.Lūiss Hamiltons/Lionels MesiF1/FutbolsSimona BailsaMākslas vingrošana
2019.Novaks DžokovičsTenissSimona BailsaMākslas vingrošana
2018.Rodžers FederersTenissSerēna ViljamsaTeniss
2017.Juseins BoltsVieglatlētikaSimona BailsaMākslas vingrošana
2016.Novaks DžokovičsTenissSerēna ViljamsaTeniss
2015.Novaks DžokovičsTenissGenzebe DibabaVieglatlētika
2014.Sebastians FetelsF1Misija FrenklinaPeldēšana
2013.Juseins BoltsVieglatlētikaDžesika EnisaVieglatlētika
2012.Novaks DžokovičsTenissViviāna ČeruijotaVieglatlētika

Izmantotie resursi:
https://www.laureus.com/world-sport...

     [+] [-]

, 2021-05-07 15:13, pirms 3 gadiem
Vienmēr šis apbalvojums licies dīvains. Kāpēc vienā kategorijā likt komandu un individuālo sporta veidu sportistus?