Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Igaunietes soļa attālumā no Pasaules 1. grupas

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Igaunietes soļa attālumā no Pasaules 1. grupas
Kaja Kanepi
Foto: Reuters/Scanpix

Federācijas kausa izcīņas Pasaules 2. grupas turnīra mačā pārliecinošu uzvaru guvušas Igaunijas tenisistes, savās mājās ar 4:1 pārspējot Argentīnas izlasi. Līdz ar to mūsu ziemeļu kaimiņvalsts pārstāves nokļuvušas ļoti tuvu spēlēšanai pašā elitē – aprīlī viņas aizvadīs cīņu par tikšanu Pasaules 1. grupā.

Pērn Igaunijas tenisistes negaidīti triumfējas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā un pirmo reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē tika Pasaules 2. grupā. šajā nedēļas nogalē viņas spērušas vēl soli tālāk – uzvarēts šīs grupas pirmajā kārtā. Taisnības labad jāsaka, ka cīņā pret Argentīnas sportistēm Igaunietes bija izteiktas favorītes. Gan tāpēc, ka šo cīņu aizvadīja mājās, gan tāpēc, ka Argentīnas komanda Igaunijā bija ieradusies bez savas līderes Giselas Dulko. Līdz ar Kajas Kanepi un Maretas Ani pārliecinošās uzvaras vienspēlēs bija likumsakarīgas. Vēl šajā grupā pie uzvarām tika arī Slovākijas, Beļģijas un Austrālijas komandas. Ja slovākietes visu bija nokārtojušas pēc pirmajām trijām spēlēm, tad Austrālijas un Beļģijas uzvaras tika gūtas īstos trilleros. Par Austrālijas uzvaras „nesēju” kļuva Samanta Stosura, kura uzvarēja gan abās vienspēlēs, gan dubultspēlē kopā ar Renē Stabsu. Tikmēr Beļģija, spēlējot bez Žustīne Eninas un Kimas Klijstersas, par uzvaru visvairāk var pateikties Janīnai Vikmaijerei, kura šodien smagā mačā pieveica Agnešku Radvansku.

Gan šo maču uzvarētājas, gan zaudētājas nākamās spēles aizvadīs 24. un 25. aprīlī. Uzvarētājas spēkosies ar Pasaules 1. grupas pirmo cīņu zaudētājām (pagaidām vēl nav zināmas) par vietu labāko astotniekā 2011. gadā. Tikmēr šo maču zaudētājas (Spāniju, Argentīnu, Ķīnu un Beļģiju) gaida pārspēles ar reģionālu grupu uzvarētājām, lai noskaidrotu tās komandas, kuras nākamajā gadā spēlēs Pasaules otrajā grupā. Atgādinām, ka no Eiropas/Āfrikas 1. grupas (tajā spēlēja arī Latvija) šīm pārspēlēm kvalificējās Zviedrijas un Slovēnijas izlases. No Āzijas/Okeānijas grupas uz pārspēlēm tika japānietes, bet no Amerikas grupas – kanādietes. Pagaidām vēl nav zināms, kuras komandas tiksies savā starpā, taču ir zināmi spēļu laiki – 24. un 25. aprīlis.

Federācijas kausa izcīņas Pasaules 2. grupas rezultāti

Austrālija – Spānija 3:2
Samantha Stosur - Maria Jose Martinez Sanchez 2:6, 6:1, 6:4
Casey Dellacqua - Anabel Medina Garrigues 2:6, 3:6
Samantha Stosur - Anabel Medina Garrigues 6:1, 6:3
Alicia Molik - Carla Suarez Navarro 1:6, 1:6
Samantha Stosur/Rennae Stubbs - Maria Jose Martinez Sanchez/Nuria Llagostera Vives 6:4, 6:2

Igaunija – Argentīna 4:1
Maret Ani - Maria Irigoyen 6:1, 6:2
Kaia Kanepi - Paula Ormaechea 6:1, 7:5
Kaia Kanepi - Aranza Salut 6:1, 6:1
Maret Ani - Paula Ormaechea 6:2, 6:3
Margit Ruutel/Anett Schutting - Mailen Auroux/Maria Irigoyen 5:7, 4:6

Polija – Beļģija 2:3
Marta Domachowska - Yanina Wickmayer 6:4, 1:6, 3:6
Agnieszka Radwanska - Kirsten Flipkens 6:2, 7:6(5)
Agnieszka Radwanska - Yanina Wickmayer 6:1, 6:7(6), 5:7
Marta Domachowska - Kirsten Flipkens 3:6, 6:7(6)
Klaudia Jans/Alicja Rosolska – An-Sophie Mestach/Sofie Oyen

Slovākija – Ķīna 3:2
Dominika Cibulkova - Xinyun Han 6:1, 6:4
Daniela Hantuchova - Shuai Zhang 6:0, 6:1
Dominika Cibulkova - Shuai Zhang 6:4, 6:1
Kristina Kucova - Xinyun Han 1:6, 1:6
Dominika Cibulkova /Kristina Kucova - Jing-Jing Lu/Shuai Zhang 3:2 (Slovākija izstājās)

Izmantotie resursi:
fedcup.com

  +2 [+] [-]

, 2010-02-07 19:43, pirms 14 gadiem
Malaces

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 08:36, pirms 14 gadiem
Short video:
sport.err.ee: SPORT.ERR.EE