Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Davidenko sagrauj slimo Nadalu, finālā spēlēs pret Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Davidenko sagrauj slimo Nadalu, finālā spēlēs pret Federeru
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Dohas (Katara) ATP "World Tour 250" turnīra finālā tiksies Rodžers Federers un pagājušā gada čempions Nikolajs Davidenko, kuri pieveica attiecīgi Žo-Vilfrīdu Tsongu un Rafaelu Nadalu.

Dienas pirmajā pusfinālā kortā devās šveicietis Rodžers Federers un francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga. Federers uzvarēja bez lielām grūtībām – 6:3, 7:6(2). Pirmajā setā ranga otrais numurs izmantoja vienīgo breikbumbu, bet otrajā setā divas palaida garām, vēlāk ar 7:2 viegli uzvarot taibreikā. Tsongam nebija nevienas breikbumbas.

Finālā Federers tiksies ar Krievijas otro numuru Nikolaju Davidenku, kurš pērn kļuva par šī turnīra uzvarētāju. Pagājušā gada sākumā Davidenko ceļā uz titulu apspēlēja abus ranga līderus – Federeru un Nadalu. Arī šogad Nikolajam ir iespēja to paveikt. Pirmais solis tika sperts šodien pusfinālā, kurā Davidenko tikās ar Nadalu, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas pret spāni un kopumā sesto desmit spēlēs. Davidenko šodien bija pārāks ar 6:3, 6:2.

Rafa trešajā geimā tika pie breika, ko gan uzreiz atdeva. Zaudējis pirmos divus geimus otrajā setā, spānis palūdza mediķu palīdzību, atkal sūdzoties par veselības likstām (drudzis). Ārsti pateica, ka nevar viņam palīdzēt, jo nav tādu zāļu, kas uzlabotu viņa pašsajūtu, un lai pats domā – turpināt vai nē. Nadals nolēma turpināt un pabeidza spēli, izvairoties no otrā "sausā" seta šajā turnīrā. Jāpiebilst, ka viņam šovakar vēl jāspēlē dubultspēļu finālā. Diez vai viņam pietiks tam spēka...

Federeram 14-2 bilance pret Davidenko. Kā jau minēts augstāk, vienu no divām uzvarām pret Federeru Nikolajs guva šajā pašā turnīrā pirms gada, pusotru mēnesi agrāk šveicieti apspēlējot arī gada noslēguma sacensībās Londonā. Kopš 2010. gada Dohas turnīra Federers Davidenko apspēlējis gan "Australian Open", gan Sinsinati "Masters 1000" sacensībās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-01-07 19:00, pirms 14 gadiem
skaista spēle bija.. man liekas, ka šitā jau ir ikdiena, ka Nadāls zaudē Davidenko.

  +7 [+] [-]

, 2011-01-07 19:03, pirms 14 gadiem
Air Jordan rakstīja: Njā, un Gulbis to neizmantoja...
Davydenko Nadalam šā vai tā neērts pretinieks...ātri iet uz bumbiņu, kas neitralizē Nadala "pārgrieztos" sitienus. Bilance nu kļuvusi 6:5 par labu Davydenko, turklāt uzvarētas pēdējās 4 spēles, tas vien par kaut ko liecina

  +2 [+] [-]

, 2011-01-07 19:04, pirms 14 gadiem
Žēl, ka "neizlidoja" pret mūsu Gulbi..

  +8 [+] [-]

, 2011-01-07 19:06, pirms 14 gadiem
"Klepus Nadalam neļauj uzvarēt Davidenko."
Šāds virsraksts vairāk atbilstu Bērziņa stilam

Bet jebkurā gadījumā patika Koļas spēle. Nadals jau pirms spēles izskatījās nosvīdis un nevesels. Pirmo setu vēl nospēlēja cienīgi, bet otrajā plaušas nevilka. Nekāds īpašs karstums Katarā šajā gada laikā nav, tāpēc skaidrs, ka Rafam veselība kliboja.
Davidenko fināla atkārtojumā uzvarēja; tagad kārta pusfināla atkārtojumam. Pret veselo Rodžeru būs daudz grūtāk, tomēr nospēlējot līmenī, Koļam ir labas iespējas aizķerties rezultātā. Finālā Federers gan jau spēles ar pilnu atdevi - kā pusfināla taibreikā.
Par skaistu un veslīgu finālu!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-07 19:11, pirms 14 gadiem
Davidenko bija fenomenāli ātrs.. ne tikai paspēja atsist Nadāla bumbas, bet arī apstrādāt tā, ka pats Nadāls neatsit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-01-07 19:54, pirms 14 gadiem
Yuri rakstīja: Nadals arī vakar bija slims, vienkārši Davidenko ir top 10 spēlētājs un nepieļauj tik stulbas kļūdas kā Gulbis, bet rada tādas Nadalam.
Davidenko un Gulbja atšķirība ir ka pie 40 - 0 viņš neļauj atspēlēties un paņem breiku.

  +7 [+] [-]

, 2011-01-07 20:31, pirms 14 gadiem
Vienkārši smieklīgi, vakar virsrakstā nebija slimais nadals tagad ir ...

  -2 [+] [-]

, 2011-01-07 21:13, pirms 14 gadiem
sochee rakstīja: Vienkārši smieklīgi, vakar virsrakstā nebija slimais nadals tagad ir ...
Vakar Ernests bija galvenajā lomā.

P.S. Nepatīk VB, rakstiet paši - te ir atļauts

  +4 [+] [-]

, 2011-01-07 21:54, pirms 14 gadiem
nicks rakstīja: P.S. Nepatīk VB, rakstiet paši - te ir atļauts
Arī kritizēt ir atļauts Skat. 100.pants.

  +5 [+] [-]

, 2011-01-07 22:16, pirms 14 gadiem
Nadals ir slims visu nedēļu. Kas Gulbim traucēja izdarīt to, ko Lacko gandrīz izdarīja un Davidenko šodien izdarīja diezgan viegli? Un nevajag rakstīt, ka ir neatbilstoši virsraksti...

  +3 [+] [-]

, 2011-01-07 23:10, pirms 14 gadiem
Ta jau diezgan ierasti, Nadals ir vai nu slims vai savainots kad zaude (vismaz pec Nadalistu domam)...
Aaa, un vel ir iespeja, ka ´tas jau tads mazais turnirs un Nadalam tada uzvara nemaz neinterese´, nu kaut ka ta

  +3 [+] [-]

, 2011-01-07 23:33, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nadals ir slims visu nedēļu. Kas Gulbim traucēja izdarīt to, ko Lacko gandrīz izdarīja un Davidenko šodien izdarīja diezgan viegli? Un nevajag rakstīt, ka ir neatbilstoši virsraksti...
Davidenko ir meistarīgāks spēlētājs par Gulbi, tas ir acīmredzams. Savukārt Lečko trešajā setā nebija nekādu variantu, jo Nadals tikai ieslēdza papildus ātrumu un bez problēmām uzveica slovāku. Protams, bija prieks par Lečko uzvaru otrajā setā, bet tas arī bija viss. Gulbis centās atrast kaut ko "ekstra", bet neatrada, tāpēc arī tāds pats liktenis kā slovākam. Koļa šovakar nospēlēja spīdoši un jāsaka, ka Rafa izskatījās krietni neveselāks kā vakar.
Virsraksti? - Vakardienas virsraksts bija "šedevrs", jo Gulbis labākajā gadījumā varēja pacīnīties par uzvaru, ko arī darīja, tomēr nepietika meistarības. Nezinu, kāds varēja būt pamats, gaidīt no Ernesta pārliecinošu uzvaru pār 1.raketi, lai arī slimu.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-07 23:37, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Virsraksti? - Vakardienas virsraksts bija "šedevrs", jo Gulbis labākajā gadījumā varēja pacīnīties par uzvaru, ko arī darīja, tomēr nepietika meistarības. Nezinu, kāds varēja būt pamats, gaidīt no Ernesta pārliecinošu uzvaru pār 1.raketi, lai arī slimu.
Neviens jau nesaka, ka gaidīja pārliecinošu uzvaru, bet izšķirošajos brīžos (1. seta taibreiks, otrā seta sākums) Gulbim bija muļķīgas kļūdas, nevis Nadals nospēlēja izcili.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 23:39, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Neviens jau nesaka, ka gaidīja pārliecinošu uzvaru, bet izšķirošajos brīžos (1. seta taibreiks, otrā seta sākums) Gulbim bija muļķīgas kļūdas, nevis Nadals nospēlēja izcili.
Bet nevar teikt, ka kļūdas bija Gulbim neraksturīgas. Viņš tikai pārvērtēja savus spēkus un centās atrast kaut ko "ekstra". Nadals nospēlēja tieši tā, lai uzveiktu Ernestu. Neviens no abiem sportistiem nebija savā labākajā formā, tas arī jāņem vērā.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 00:04, pirms 14 gadiem
Te puse ir idotu galiigu,Nadalam tiesham ir slikti,un vakar pret gulbi uzvarot,vinjsh paludza mediku paliidzibu,tomer pabeidza speeeli,tapat arii to izdarija shodien,lai vina fani vinu cieniitu,tas ka vinjsh nospeleja lidz galam nozime loti daudz,jo kkaads Troickis papishot 0-3 nevar nospelet un zaudet godam,bet jadirsh ka kkas notika.

     [+] [-]

, 2011-01-08 00:07, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Bet nevar teikt, ka kļūdas bija Gulbim neraksturīgas. Viņš tikai pārvērtēja savus spēkus un centās atrast kaut ko "ekstra". Nadals nospēlēja tieši tā, lai uzveiktu Ernestu. Neviens no abiem sportistiem nebija savā labākajā formā, tas arī jāņem vērā.
Kas tad Gulbim bija par vainu? (nebija formā)

  +2 [+] [-]

, 2011-01-08 00:21, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Kas tad Gulbim bija par vainu? (nebija formā)
Pirmajā kārtā pret Hanesku diez ko pārliecinoši neizskatījās. Ok, pret kura tur simtnieka horvātu noārdījās, bet tas arī viss. Patiesībā pret Nadalu Gulbis nospēlēja labāk, nekā biju gaidījis, ja neskaita pirmo servi, kas bija tik pat slikta kā spēlē pret rumāni. Bez serves Gulbis ir zvirbulis. Neredzēju ļoti daudz variantus pret Nadalu.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-08 00:22, pirms 14 gadiem
Nemaz tik slims nav bijis,ka var vēl pēc tam uzvarēt dubultspēli!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-08 01:56, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nadals ir slims visu nedēļu. Kas Gulbim traucēja izdarīt to, ko Lacko gandrīz izdarīja un Davidenko šodien izdarīja diezgan viegli? Un nevajag rakstīt, ka ir neatbilstoši virsraksti...
Nu, nav ko pārmest Ernestam - Davidenko tomēr ir pakāpi augstāks spēlētājs, arī pieredze uzkrāta, pie tam vienmēr neērts pretinieks Nadalam, jo no savām ne tik daudz zaudētām spēlēm Rafa jau 6 reizes ir piekāpies tieši Koļam. Un slimība, izrādās, netraucēja veiksmīgi darboties dubultspēlēs

  +1 [+] [-]

, 2011-01-08 11:24, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nadals ir slims visu nedēļu. Kas Gulbim traucēja izdarīt to, ko Lacko gandrīz izdarīja un Davidenko šodien izdarīja diezgan viegli? Un nevajag rakstīt, ka ir neatbilstoši virsraksti...
Mana problema ar virsrakstu ´Mulkigas kludas nelauj Gulbim uzvaret´ ir pirmkart vards ´mulkigas´ jo tas parada tavu personigo nostaju, bez tam vai tad kludas ari var but gudras? Ja butu virsraksts Daudz kludu, tad tas butu daudz objektivaks.
Otrkart virsraksts norada, ka kludas bija vienigais kas nelava Gulbim uzvaret, bet tu nevari zinat vai Gulbis tiesam vinnetu ja ari kludu skaits butu bijis mazaks.
Si raksta virsrakstu pat nesaksu analizet - vienvardsakot man pietrukst Cirulis, jo, tiri subjektivi, vins ir daudz labaks sporta zurnalists par tevi.
Bet tu noteikti labi iederetos tada avize ka ´Kas Jauns´ vai ´Privata´
P.S. Piedod ka tomer uzrakstiju ka virsraksti ir neatbilstosi kaut biji ludzis to nedarit

  -2 [+] [-]

, 2011-01-08 12:20, pirms 14 gadiem
pingpong rakstīja: Nu, nav ko pārmest Ernestam - Davidenko tomēr ir pakāpi augstāks spēlētājs, arī pieredze uzkrāta, pie tam vienmēr neērts pretinieks Nadalam, jo no savām ne tik daudz zaudētām spēlēm Rafa jau 6 reizes ir piekāpies tieši Koļam. Un slimība, izrādās, netraucēja veiksmīgi darboties dubultspēlēs
Davidenko ir klasi augstāks, bet kā tāds Lacko spēja paņemt setu pret Nadalu? Iepriekšējā kārtā Lacko spēlēja trīs smagus setus un knapi, knapi uzvarēja Ribu, cilvēku, kas prot spēlēt tikai uz māla un uz hard ATP tūrē nav uzvarējis nevienā spēlē. Sanāk, ka Lacko ir arī klasi augstāks par Gulbi vai vismaz pusklasi, ja reiz prata atņemt Rafam setu?

Dubultspēles finālā Nadals piedalījās, jo negribēja likt vilties publikai. Tāds viņš, lūk, ir. Ka tik tas viņam nelāgi neatspēlējas Melburnā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-01-08 16:32, pirms 14 gadiem
Ko lien te vispār lasīt, ja nepatīk.

Gribas lai žurnālists vēl vairāk analizē, izsaka savu viedokli nekā šeit rakstošie. Tad var paanalizēt, apstiprināt vai pateikt savu viedokli.

Kāda tad ir objektīva informācija žurnālistam kurš sēž pie datora Latvijā un skatās spēli? Piemērā par Nadalu ir jābūt klāt un 1 pret 1 jāintervē viņš, lai dabūtu objektīvu informāciju. Pārējais ir atreferējums to turienes vai iespaidi no monitora.

Pavisam tuvu Melnburna. Ar interesi gaidīšu kāda lasītāja objektīvu blogu. Pirmsturnīra prognozes, interesantāko no AO, Ernesta izredzes (posts E.G. čempions nederēs). Uz priekšu, dejotāji!