Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Berdiham savainojums liegs aizstāvēt Monpeljē titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdiham savainojums liegs aizstāvēt Monpeljē titulu
Tomāšs Berdihs Deivisa kausa mačā Ženēvā
Foto: AFP/Scanpix

Savainojumi kādu laiku spēlēt liegs abiem Čehijas labākajiem tenisistiem – Tomāšam Berdiham ir plaukstas locītavas savainojums, bet Radekam Štepānekam veikta kakla operācija.

Berdihs (ATP 6.) pagājušajā gadā Monpeljē aizvadīja četrus mačus un finālā ar 6:2, 4:6, 6:3 uzveica atraktīvo francūzi Gaelu Monfīsu. Titulu Berdiham nebūs lemts aizstāvēt, jo Čehijas labākais tenisists guvis plaukstas locītavas savainojumu (oficiālais izstāšanās iemesls).

Savs nopelns nebraukšanā uz Franciju ir arī nedēļas nogalē Deivisa kausā uzkrātajam nogurumam – Berdihs trīs dienās kortā pavadīja 12.5 stundas.

Līdz ar Berdiha nepiedalīšanos Monpeljē ar augstāko numuru ir izlikts Janko Tipsarevičs. Starp citu, viņš Deivisa kausa 1. kārtu izlaida savainojuma dēļ, tāpēc nav skaidrs, kādā formā Serbijas otrais numurs būs šonedēļ. No 1. kārtas bez Tipsareviča atbrīvoti arī Rišārs Gaskē, Žils Simons un Nikolajs Davidenko.

Veselības problēmas arī Čehijas otrajam numuram Radekam Štepānekam (ATP 31.). 34 gadus vecajam tenisistam jau sezonas sākumā Austrālijā pamatīgi sāpēja kakls. Pēc atgriešanās mājās situācijā neuzlabojās, un tika pieņemts lēmums par operācijas veikšanu. Tā noritējusi veiksmīgi, tagad veterānam nepieciešama vairāku nedēļu atpūta.