Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Južnijs nepārspēts Malaizijā

Južnijs nepārspēts Malaizijā
Mihails Južnijs
Foto: AP/Scanpix

Arī otrajā šīs nedēļas ATP "World Tour 250" tenisa turnīrā noskaidrots uzvarētājs. Par Kualalumpuras (Malaizija) čempionu kļuvis krievs Mihails Južnijs, kurš ar 6:7(7), 6:2, 7:6(3) apspēlēja talantīgo Kazahstānas tenisistu Andreju Golubevu.

Spēli labāk uzsāka Golubevs, kurš pie rezultāta 2:1 breikoja pretinieku. Prieki gan nebija ilgi – jau nākamajā geimā Južnijs tika līdz divām breikbumbām un ar lielisku sitienu no labās atguva līdzsvaru mačā. Turpinājumā abi tenisisti lieliski spēlēja, pašiem servējot, kas loģiski noveda pie taibreika. Tajā vadībā uzreiz izvirzījās krievu tenisists – vispirms 3:1, tad 6:3, taču tad ļoti rupjas Južnija kļūdas lauza spēles gaitu taibreikā. Nākamajā izspēlē viņš izsita bumbiņu autā, tad sekoja dubultkļūda, bet Golubevs abus savus punktus savāca ar eisu un lielisku bekhendu pa līniju, kas no neticamā 3:6 deva vadību taibreikā ar 7:6 jau Kazahstānas sportistam, bet vēlāk uzvaru tajā ar 9:7 – 7:6(7).

Otrajā setā, tāpat kā mačā pret tautieti Igoru Andrejevu, Južnijs spēja saņemties – seta sākumā jau breiks un pārsvars ar 3:0. Vēl viens breiks krievam izdevās sestajā geimā pēc Golubeva dubultkļūdas un jau 5:1. Ar pirmo reizi Mihails Južnijs gan setu nepaņēma – nākamajā geimā četras nepiespiestās kļūdas krievam un 5:2, taču vairāk Golubevs nespēja – vēlreiz viņš zaudēja pie savas serves, kas nozīmēja 2:6 un līdzsvaru pa setiem 1:1.

Izšķirošajā spēles setā abi tenisisti paļāvās tikai uz saviem geimiem – nevienas breika iespējas un tikai trīs reizes "vienādi" noveda spēli līdz taibreikam, kurā tad arī izšķīrās šī gada Kualalumpuras čempions. Arī taibreiks daudz neatšķīrās no paša seta - punktus vāca tikai servētāji, pārsvarā ar servi vai izspēles gaitā liekot pretiniekam kļūdīties. Tas nozīmēja, ka jebkurš "minibreiks" var dot uzvaru visā turnīrā. Tā arī notika – pie 3:3 Južnijs veiksmīgi devās pie tīkla un uzvarēja, Golubevam servējot. Turpinājumā Kazahstānas tenisists vairs nespēja atgūt zaudēto punktu – trīs reizes vēl sita autā, kas nozīmēja krieva Mihaila Južnija uzvaru mačā ar 6:7(7), 6:2, 7:6(3).

Par triumfu Malaizijas ATP "World Tour 250" turnīrā Južnijs nopelnījis 250 reitinga punktus un 153 500 ASV dolāru prēmiju, taču Golubevam jāsamierinās ar 150 punktiem un 80 700 dolāriem. Južnijam šis bija otrais tituls šajā gadā(uzvarēts arī Minhenē), bet septītais savā karjerā kopumā, savukārt Golubevam neizdevās izcīnīt vēl vienu čenpiontitulu pēc triumfa šī gada Hamburgas "World Tour 500" sacensībās.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
10

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.