Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vinči neizmanto mačbumbu pret V. Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vinči neizmanto mačbumbu pret V. Viljamsu
Venusa Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Roberta Vinči piektdien Uhaņā bija ļoti tuvu tam, lai otrajā turnīrā pēc kārtas izdarītu to, kas viņai iepriekš nebija pa spēkam – pieveikt vienu no māsām Viljamsām. Itālijas tenisiste "Premier 5" turnīra pusfinālā, servējot par uzvaru mačā, neizmantoja mačbumbu pret Venusu Viljamsu un amerikānietei zaudēja dramatiskā trīs setu cīņā – 7:5, 2:6, 6:76(4).

Roberta Vinči septembrī "US Open" pusfinālā pieveica Serēnu Viljamsu, kurai ne viena bija zaudējusi visus četrus iepriekšējos mačus, bet tajos arī nebija uzvarējusi nevienā setā. Ranga līdere, esot vien divu uzvaru attālumā no kalendārā "Grand Slam", pamanījās itālietei pirmo reizi zaudēt, turklāt 3. setā nenoturēja breika pārsvaru.

Šodien teju identiska situācija bija citā pusfinālā – Uhaņas "Premier 5" turnīra pusfinālā. Vinči pirms šodienas tikšanās pret Venusu Viljamsu bija 0-3 bilance mačos un 0-6 setos. Itālijas tenisistei bija lieliska iespēja gūt vēl vienu uzvaru ar Viljamsas palīdzību, taču tas pašas vainas dēļ tomēr nenotika.

Venusa 1. setā izsēja startā iegūtu trīs geimu (3:0) pārsvaru, bet pēc tam ātri saņēmās un ar spēcīgu tenisu grāva Vinči. 2. setā zaudējusi tikai divus geimus, Viljamsa vecākā pārliecinoši darbojās arī 3. setā, taču tad notika neparedzama nelaime. Piektajā geimā pie rezultāta 4:1 Viljamsa uzņemšanā neizmantoja iespēju iegūt dubultbreiku, turklāt vienā no epizodēm, skrējienā cenšoties aizsniegt bumbiņu, sastiepa kreisās kājas muskuli.

Amerikāniete nākamo geimu vēl spēja uzvarēt, taču pēc tam sākās milzīgas problēmas. Ierobežota kustēšanās un pirmās serves trūkums (savainojums balsta kājai) noveda pie tā, ka Viljamsa no 5:2 zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Vinči pie rezultāta 6:5 servēja par uzvaru mačā un ieguva mačbumbu. Tās izspēlē viņa kļūdījās ar savu labāko sitienu, "ieslaisojot" tīklā ar "backhand". Viljamsa pēc tam pa reizei lieliski uzsita ar diagonālo "backhand" un "forehand" pa līniju, nopelnot taibreiku.

Viljamsa taibreikā divreiz izlaida minibreiku, otro reizi to devītā punkta izspēlē izdarot ar dubultkļūdu. Atguvusi cerības, Vinči no 4:5 zaudēja divus punktus pēc kārtas ar servi. Vispirms Venusa izmantoja "īsu" bumbiņu, veiksmīgi nospēlējot pie tīkla, bet mačs beidzās ar Vinči "forehand" kļūdu. Venusa 2:42 stundu ilgā drāmā tomēr saglabāja perfektu bilanci (4-0) pret Vinči. Venusai rīt būs sezonas otrais fināls. Pirmais bija janvārī Oklendā, tur uzvarot Karolīnu Vozņacki.

Interesanti, ka arī otra topošā fināliste Garbinje Mugurusa pusfinālu pabeidza uz vienas kājas. Spānijas tenisiste dominēja mačā pret Andželiki Kerberi (6:4, 7:6(5)), taču ar finiša līnijas šķērsošanu Mugurusai bija milzīgas problēmas, turklāt Garbinje cīņas izskaņā guva potītes savainojumu.

Mugurusa maču nespēja izservēt divas reizes. Pirmajā mēģinājumā viņai geimā trīs kļūdas. Otrajā reizē Mugurusa tika līdz mačbumbai, izveidoja šķietami labu uzbrukumu, taču izpildīja nekvalitatīvu "volley" sitienu, un Kerbere mačbumbu atspēlēja ar diagonālo apvedošo sitienu. Mugurusa paslīdēja, acīmredzot šajā brīdī gūstot savainojumu, par kuru kļuva zināms nedaudz vēlāk. Garbinje 12. geimu pabeidza ar divām drausmīgām "smeša" kļūdām. Taibreikā pie rezultāta 3:3 viņai bija medicīnas pārtraukums. Kerbere tūlīt viegli izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pēc tam apbrīnojami zaudēja četrus punktus pēc kārtas! Sestdien solās būt "labs" fināls...

"Wuhan Open". WTA "Premier 5" sērijas turnīrs Uhaņā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Garbine Muguruza – (6) Angelique Kerber6:4 7:6(5)
Venus Williams – (15) Roberta Vinci5:7 6:2 7:6(4)

"Tashkent Open 2015". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Nao Hibino – Bojana Jovanovski6:3 6:4
Donna Vekic – Evgeniya Rodina7:5 6:1

     [+] [-]

, 2015-10-02 13:47, pirms 9 gadiem
kur tuvākā nākotnē redzēsim Ostapenko?