Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Losandželosas tituli Kverijam un brāļiem Braieniem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Losandželosas tituli Kverijam un brāļiem Braieniem
Dvīņubrāļi Bobs un Maiks Braieni
Foto: AFP/Scanpix

Losandželosas ATP tenisa turnīrs noslēdzies ar mājinieku triumfu. vienspēlēs otro gadu pēc kārtas uzvarēja Sems Kverijs, kurš finālā trijos setos pieveica Endiju Mareju, bet dubultspēlēs par čempioniem kļuva dvīņubrāļi Bobs un Maiks Braieni, uzstādot kādu rekordu.

Losandželosas ATP turnīrs bija nozīmīgs ar to, ka uz lielā tenisa skatuves pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezās Ernests Gulbis. Izdevās izcīnīt pa vienai uzvarai vienspēlēs un dubultspēlēs, jācer, ka šonedēļ veiksies vēl labāk. Līdz vienspēļu turnīra finālam bija aizkļuvuši abi turnīra galvenie favorīti – skots Endijs Marejs un mājinieks Sems Kverijs, kurš šajā turnīrā bija uzvarējis pērn. Fināla favorīts bija Marejs, kurš bija triumfējis visās četrās savstarpējās spēlēs, turklāt nezaudējot ne seta.

Pirmajā setā amerikānis ātri tika priekšā ar breiku (2:1), taču noturēt pērsvaru nespēja. Astotajā geimā viņš pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas un devas iespēju Marejam izlīdzināt rezultātu, bet 12. geimā Kverijam nepietika aukstasinības, lai novestu spēli līdz taibreikam – 5:7. Otrajā setā abiem tenisistiem bija iespējas uzvarēt pie pretinieka serves, Marejam bija pat viena mačbumba (pie Kverija serves), tomēr jāspēlē taibreiks. Tajā amerikānim bija izteikts pārsvars – 7:2 un jāspēlē trešais sets. Tajā veiksme bija mājinieka pusē – viņam padevās viens breiks, bet Marejs savu iespēju neizmantoja. Nepilnu divarpus stundu cīņā ar 5:7, 7:6(2), 6:3 uzvara Kverijam un aizstāvēts Losandželosas tituls.

Kopumā amerikānim šis ir jau ceturtais ATP tituls šogad, bet sestais karjerā. Titula iegūšana viņam ļauj aizstāvēt 250 reitinga punktus un tikt pie 111 950 ASV dolāru prēmijas, kamēr Marejam 150 reitinga punkti un 58 850 dolāru prēmija. Šonedēļ Kverijs spēlēs turnīrā Vašingtonā, kamēr Marejs atpūtīsies.

Kverija uzvaru šoreiz nedaudz aizēnoja notikumi dubultspēļu turnīra finālā - septīto reizi karjerā Losandželosas dubultspēļu titulu ieguva ASV dvīņu brāļi Bobs un Maiks Braieni, kuri finālā ar 6:7(6), 6:2, 10:7 uzveica Eriku Butoraku un Žanu-Žuljenu Rožē. Kopumā 32 gadus vecajiem Braieniem šis bija 62. kopīgais ATP tituls un nu viņi ir tituliem bagātākais dubultspēļu duets. 61. kopīgs tituls ir leģendāro Toda Vudbridža un Marka Vudforda kontā, bet nu šis rekords ir labots. ATP dubultspēļu rangā brāļi gan joprojām ir vicelīderi.

”Farmers Classic” pēdējo 10 gadu vienspēļu čempioni

GadsČempions
2010.Sems Kverijs (ASV)
2009.Sems Kverijs (ASV)
2008.Huans Martins Del Potro (Argentīna)
2007.Radeks Štepaneks (Čehija)
2006.Tomijs Hāss (Vācija)
2005.Andrē Agasi (ASV)
2004.Tomijs Hāss (Vācija)
2003.Veins Fereira (DĀR)
2002.Andrē Agasi (ASV)
2001.Andrē Agasi (ASV)

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  -1 [+] [-]

, 2010-08-02 09:12, pirms 14 gadiem
SAM QWERTY
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-02 14:44, pirms 14 gadiem
Ļoti augstas kvalitātes tenisu vakar demonstrēja abi finālisti !!! Saistoša spēle; Sems Kverijs ir riktīgi progresējis un Murejs kā jau Murejs, ļoti labs...kā viņam izdodas paņemt gandrīz vienmēr tādas bumbas, kas izskatās neņemamas???!!!