Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Losandželosas finālā ATP ranga trešā simta sportists

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Losandželosas finālā ATP ranga trešā simta sportists
Karstens Bols
Foto: AP

Noskaidroti Losandželosas ATP tenisa turnīra finālisti. Par galveno balvu cīnīsies amerikānis Sems Kverijs un austrālietis Karstens Bols. Ja pirmajam jau ir diezgan liela ATP finālu pieredze, tad otrais šonedēļ ieņem tikai 205. vietu.

Losandželosas ATP tenisa turnīrā startēja arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis, diemžēl tālāk par 2. kārtu viņam neizdevās tikt – trijos setos zaudējums pret Maratu Safinu. Arī Safinam panākumu sērija neizvērtās diez ko gara, jo ceturtdaļfinālā divos setos tika zaudēts turnīra galvenajam favorītam Tomijam Hāsam.

Taču ne šie tenisisti ir turnīra galvenie varoņi. Par tādu viennozīmīgi jānosauc 22 gadus vecais austrālietis Karstens Bols, kurš ATP rangā šonedēļ ieņem vien 205. vietu. Līdz šim turnīram Bols nebija uzvarējis nevienu ATP līmeņa maču, bet tagad spēlēs finālā. Ceļš līdz tam gan viņam sanāca negaidīti viegls – pirmajā kārtā uzvarēts Marks Žikels, otrajā kārtā viņa pretinieks Dmitrijs Tursunovs izstājās savainojuma dēļ, ceturtdaļfinālā amerikānis Džons Isners spēlēja ar savainojumu, bet pusfināla sāncensis Leonardo Maiers no Argentīnas jau pats bija nosaucams par lielu pārsteigumu pusfinālā. Maijeru viņam izdevās uzvarēt ar 7:5, 7:6(3), kaut arī spēle bija diezgan bagāta kļūdām – noteikti ne ATP pusfināla līmenī.

Otrajā pusfinālā tikās ar 1. numuru izliktais Tomijs Hāss un mājinieks Sems Kverijs. Favorīta lomā varēja iejusties Hāss, tomēr Kverijs viņu apspēlēja divos setos – 7:5, 6:3. Amerikāni, kurš ATP rangā ieņem 32. vietu, viennozīmīgi var nosaukt par fināla favorītu, tomēr Kverijam šogad gadījušās jau trīs dižķibeles turnīru finālos. Ja Oklendā neveiksme pret Huanu Martinu Del Potro bija visai loģiska, tad Ņūportas zaudējums pret Radživu Ramu un pērnās nedēļas zaudējums Indianapolisas finālā pret Robiju Džinepri jau uzskatāmi par lielām Kverija neveiksmēm. Īpaši jau tāpēc, ka finālos tieši Kverijs parādīja ļoti sliktu sniegumu, nevis viņa pretinieki labu. Vai viņš savam pretiniekam dāvās titulu arī šoreiz?

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-02 09:05, pirms 15 gadiem
Wov

  +3 [+] [-]

, 2009-08-02 09:09, pirms 15 gadiem
Ernests līdz šim karjerā ticis tikai līdz pusfinālam.

  +6 [+] [-]

, 2009-08-02 09:41, pirms 15 gadiem
viela pārdomām...(es domāju mūsu bāleliņu)...

  -1 [+] [-]

, 2009-08-02 11:27, pirms 15 gadiem
Kkāda cūcene, tas arī viss.

  -2 [+] [-]

, 2009-08-02 12:43, pirms 15 gadiem
Re ko var sasniegt ar gribasspēku un cīņassparu! Atšķirībā no viena tā saucamā top 10 tenisista kurš būs no 100 nieka āŗa pavisma drīz!

     [+] [-]

, 2009-08-02 14:26, pirms 15 gadiem
Tursunovs izstājās, Isners spēlēja ar savainojumu. Sen jau vajadzēja izkrist, bet līdz šim veicies. Toties tagad Kverijs būs kaut kur otrā simta šākumā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja