Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Cicipass nenosargā pārsvaru, Hurkačs pirmoreiz spēlēs "Masters" pusfinālā

Cicipass nenosargā pārsvaru, Hurkačs pirmoreiz spēlēs "Masters" pusfinālā
Huberts Hurkačs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas tenisa līderis Stefanoss Cicipass (ATP 5.) Maiami "Masters" turnīra trešajā ceturtdaļfinālā nenosargāja seta un breika pārsvaru, ar rezultātu 6:2, 3:6, 4:6 zaudējot Polijas pirmajam numuram Hubertam Hurkačam (ATP 37.), kurš Floridā sasniedza karjeras labāko rezultātu. Andrejs Rubļovs (ATP 8.) pēdējā ceturtdaļfinālā ar 7:5, 7:6(7) apspēlēja Sebastjanu Kordu (ATP 87.).

Huberts Hurkačs bija iedzinējos ar 2:6, 0:2 un 15:40, kad notika polim labvēlīgs pavērsiens. Viņš ar eisu un izgājienu pie tīkla pirmās serves izspēlē atvairīja divas breikbumbas, nepieļaujot vēl lielāku deficītu.

Stefanoss Cicipass no neveiksmes nespēja atgūties un mača turpinājumā regulāri zaudēja izspēlēs, kurās Hurkačs sekmīgi darbojās aizsardzībā un pretuzbrukumos. Viņš 1. setā pieļāva tikai astoņas nepiespiestās kļūdas, bet nākamajos divos setos kopā 25.

Izšķirošajā setā vienīgais breiks notika piektajā geimā, kur Cicipass servi zaudēja no pārsvara un breikbumbas izspēlē bumbiņu raidīja autā ar "smešu". Viņam nākamajā geimā uzreiz bija iespēja atspēlēties, taču notika neprecīza otrās serves uzņemšana, bumbiņu atsitot autā.

Hurkačs guva tikai otro uzvaru deviņos mačos pret Cicipasu, arī pirmais panākums bija "Masters" turnīrā – 2019. gadā Monreālā ar 6:4, 3:6, 6:3. Hurkačs Maiami pirmoreiz iekļuva pusfinālā augstākā līmenī par ATP 250 turnīriem, kuros viņam ir divi tituli. Abi izcīnīti ASV – 2019. gadā Vinstonseilemā un šogad no Maiami netālu esošajā Delrejbīčā.

Andrejs Rubļovs pirmoreiz tikās ar Sebastjanu Kordu un pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt abus setus, uzvaru gan nodrošinot vēlāk. Krievijas otrais numurs kļuva par pirmo spēlētāju, kurš šogad sasniedza 20 uzvaru atzīmi. 2. vietu ar 17 uzvarām dala ceturtdaļfinālos zaudējušie Daniils Medvedevs un Cicipass.

"Miami Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Maiami uz cietā seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Roberto Bautista Agut – (1) Daniil Medvedev6:4 6:2
(26) Hubert Hurkacz – (2) Stefanos Tsitsipas2:6 6:3 6:4
(4) Andrey Rublev – Sebastian Korda7:5 7:6(7)
(21) Jannik Sinner – (32) Alexander Bublik7:6(5) 6:4

Karloss Alkarass. Foto: BNP Paribas Open

Alkarass ar graujošu uzvaru sāk titula aizstāvēšanu Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē notiekošā "ATP Masters 1000" turnīra otrajā kārtā iepriekšējo divu gadu čempions Karloss Alkarass šodien otrajā kārtā sagrāva kazahu Aleksandru Ševčenko - 6:2, 6:1.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.