Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ukrainas tenisa spožākā zvaigzne Svitoļina paziņo par pārtraukumu karjerā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukrainas tenisa spožākā zvaigzne Svitoļina paziņo par pārtraukumu karjerā
Elina Svitoļina un Anastasija Potapova marta sākumā. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas tenisa līdere Elina Svitoļina sociālajos tīklos informē, ka veselības problēmu dēļ kādu laiku atpūtīsies.

2022. gada pirmajos mēnešos Svitoļina zaudēja vairākām zemāka ranga tenisistēm. 27 gadus vecās sportistes karjerā šis ir pirmais gads ar negatīvu bilanci (5-8), pirms tam bija 13 gadi ar uzvaru pārsvaru pār zaudējumiem. "Man bija ārkārtīgi smagi pāris mēneši ne tikai mentāli, bet arī fiziski. Diezgan ilgu laiku mocījos ar muguru. Sāpes neļāva labi sagatavoties turnīriem," atklāj ukraiņu tenisiste.

24. februārī Krievija sāka liela mēroga iebrukumu Ukrainā. Tas noveda arī pie tā, ka Krievijas sportistiem tenisā tika liegts startēt zem nacionālā karoga. "Ar neciešamām sāpēm sirdī vēroju manā dzimtenē Ukrainā notiekošo - ar kādu drosmi ukraiņu tauta aizstāv mūsu valsti - tas man deva milzīgu grūdienu turpināt un cīnīties laukumā," atzīst Elina Svitoļina. Pēc kara sākšanās pirmā cīņa izvērtās ļoti emocionāla - marta sākumā ukrainiete ar 6:2 un 6:1 sagrāva krievieti Anastasiju Potapovu zem neitrālā karoga.

Prestižie Indianvelsas un Maiami turnīri Svitoļinai noslēdzās jau pēc pirmā mača, piekājoties nomināli vājākām tenisistēm. "Tagad mans ķermenis vairs nespēj to izturēt, man ir jāatpūšas," skaidro Ukrainas sporta zvaigzne. "Tāpēc ar skumjām paziņoju, ka man pietrūks "Fed Cup" un dažu manu iecienītāko turnīru Eiropā. Bet esmu pārliecināta, ka drīz tiksimies! Paldies visiem par atbalstu šajā izaicinošajā laikā."

Ukrainas tenisa pirmā rakete Elina Svitoļina pasaules rangā patlaban ieņem 20. vietu, taču savulaik atradās trešajā pozīcijā. Pērnā gada nogalē sportiste paziņoja, ka jaunajā sezonā viņu trenēs latvietis Andis Juška, savukārt austrietis Ginters Bresniks palīdzēs kā treneris-konsultants.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  -2 [+] [-]

, 2022-03-31 19:39, pirms 3 gadiem
Aktuālais jautājums- ko tagad trenēs Andis?

     [+] [-]

, 2022-03-31 20:07, pirms 3 gadiem
Gan jau Monfils labi pastrādāja un viņa iet dekrēta atvaļinājumā!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-31 20:17, pirms 3 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Gan jau Monfils labi pastrādāja un viņa iet dekrēta atvaļinājumā!
viņa minēja traumas un psiholoģisko pašsajūtu kā iemeslus

  -1 [+] [-]

, 2022-03-31 20:37, pirms 3 gadiem
Tagad Monfils varēs kārtīgi pielikties pastrādāt un aizsūtīt arī dekrētā.

     [+] [-]

, 2022-03-31 20:39, pirms 3 gadiem
Baigi samaitātie jūs te visi

     [+] [-]

, 2022-03-31 23:31, pirms 3 gadiem
To, ka Juska vinu treneja, tas nemaz raksta nebija japiemin, trollu centrs.

     [+] [-]

, 2022-03-31 23:37, pirms 3 gadiem
Viņa jau vismaz gadu ir uz lejupejošas fāzes. Covids un iesaldētie punkti daudzmaz noturēja virs ūdens. Varbūt melnis par daudz darbina un viņas skrejošais teniss nespēj atjaunoties.
Bet nebūs tur nekas vairāk un vai būs vispār.