Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka pārliecinoši uzvar Varšavā, itālietei Kočareto pirmais WTA tituls Lozannā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Švjonteka pārliecinoši uzvar Varšavā, itālietei Kočareto pirmais WTA tituls Lozannā
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Šodien par WTA 250 turnīra uzvarētāju Varšavā kļuva ranga pirmā rakete Iga Švjonteka, kas pretiniecei no Vācijas ļāva uzvarēt tikai vienā geimā (6-0, 6-1). Savukārt Lozannas turnīrā pirmo titulu WTA tūrē izcīnīja itāliete Elizabete Kočareto.

• Par Varšavas WTA 250 turnīra uzvarētāju šodien kļuva mājiniece un ranga pirmā rakete Iga Švonteka, kura pārliecinoši divos setos ar 6-0, 6-1 pārspēja 153. vietas īpašnieci, vācieti Lauru Zīgemundu. Švjonteka 2023. gada sezonā tika pie ceturtā titula.

• Spēle ilga tikai stundu un deviņas minūtes, visā spēlē pretiniecei no Vācijas uzvarot tikai vienā geimā. To viņa paveica otrā seta ceturtajā geimā pie savas serves.

• Konkrētais turnīrs Polijas galvaspilsētā tika rīkots tikai trešo reizi. Pirmo reizi tajā par čempioni kļuva mājiniece Švjonteka. Pirms gada turnīrā triumfēja Karolīne Garsija, bet pirms diviem gadiem Marina Zanevska.

• Tikmēr par Lozannas WTA 250 turnīra uzvarētāju kļuva itāliete Elizabete Kočareto (WTA 42.), kas trijos setos ar 7-5, 4-6, 6-4 pārspēja francūzieti Klāru Burelu (WTA 84.).

• Spēle ilga gandrīz trīs stundas. Viss izšķīrās noslēdzošajā trešajā setā. Pie rezultāta 3-4 sev par sliktu itāliete Kočareto prata uzvarēt nākamajos trīs geimos, to laikā divas reizes nobreikojot pretinieci.

• Spēli Kočareto noslēdza ar breiku, kas pie reizes kļuva arī par mačbumbu. Itālietei šis kļuva par pirmo titulu WTA tūrē.