Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ninbo favorītes Žabēra, Kvitova un Kirstja tiek tālāk Ķīnā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ninbo favorītes Žabēra, Kvitova un Kirstja tiek tālāk Ķīnā
Sorana Kirstja, Petra Kvitova un Onsa Žabēra ķīniešu tērpos. Foto: WTA

Ķīnas austrumu pilsētā Ninbo šonedēļ notiek "WTA 250" turnīrs uz cietā seguma, kur ar pirmie trīs numuri ir Onsa Žabēra, Petra Kvitova un Sorana Kirstja. Japānas galvaspilsētā Tokijā tikmēr sācies "WTA 500" uz cietā seguma.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Ķīnas dienvidu metropolē Guandžou risinājās "WTA 250", kas minētajā valstī bija pirmais WTA turnīrs kopš 2020. gada janvāra.

# Čehijas ceturtā rakete Petra Kvitova (WTA 14.) jau sasniegusi ceturtdaļfinālu, jo kazahiete Jūlija Putinceva (#73) atteicās no astotdaļfināla. Pirmajā kārtā čehiete ar 7:6 un 6:1 apspēlēja vācieti Annalenu Frīdsamu (#112), kaut gan pirmajā setā bija 1:5, bet mača pēdējā epizodē Kvitova uzvarēja, pateicoties atkārtojuma pieprasīšanai.

# Vēlās pieteikšanās dēļ īpašo ielūgumu saņēma Āfrikas labākā tenisiste Onsa Žabēra (WTA 7.) un kļuva par turnīra pirmo numuru. Pirmajā kārtā tunisiete šodien ar 7:6 un 7:5 pārspēja francūzieti Diānu Parī (#99).

Breikbumbas: 4/6 pret 3/15. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 8-9 pret 2-8.


# Pirmo kārtu pārvarēja arī Rumānijas tenisa līdere Sorana Kirstja (WTA 26.), kura ar 7:5, 4:6 un 6:3 pieveica amerikānieti Kleiru Liu (#83).

# Japānas galvaspilsētā Tokijā notiekošajā "WTA 500" izmēģina "performance bye" (atbrīvošana no pirmās kārtas par panākumiem iepriekšējās nedēļas turnīrā). Reaģējot uz šādu pavērsienu, tradicionāli mierīgā kazahiete Jeļena Ribakina (#5) pauda neapmierinātību sociālajos tīklos, pievienojot klauna un cirka simbolus. Tādējādi pirmajā kārtā nebija jāspēlē Gvadalaharas "WTA 1000" čempionei Marijai Sakari (Grieķija) un pusfinālistei Karolīnai Garsijai (Francija), savukārt minētā Ribakina drīz vien izlēma nepiedalīties.

Tokijā nestartē arī vēl piecas sākotnēji pieteiktās: čehietes Marketa Vondroušova (#8), Karolīna Muhova (#9), Barbora Krejčīkova (#11) un Karolīna Pliškova (#36), kā arī šveiciete Belinda Benčiča (#15).

Pirmie divi numuri Tokijā - poliete Iga Švjonteka (WTA 2.), amerikāniete Džesika Pegula (WTA 4.).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com