Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška nespēj pieveikt Kubotu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška nespēj pieveikt Kubotu
Andis Juška
Foto: www.ippopen.net

Latvijas tenisists Andis Juška šodien piedzīvojis zaudējumu Helsinku „Challenger” turnīra otrajā kārtā. Ar 3:6, 5:7 viņš piekāpās polim Lukašam Kubotam, lai arī otrajā setā atradās vadībā ar 5:2.

Helsinku „Challenger” turnīrs ar balvu fondu 106 500 eiro ir šīs nedēļas nozīmīgākais tenisa turnīrs. Latviju tajā pārstāv Andis Juška (ATP 337.), kurš turnīru uzsāka jau no kvalifikācijas. Ja trīs kvalifikācijas kārtu pārvarēšana bija likumsakarīgs latvieša panākums, tad pirmās kārtas pārvarēšana jau iznāca kā pārsteigums - tika apspēlēts viens no turnīra favorītiem Kriss Gučione no Austrālijas. Ja pati uzvara pār ATP ranga 81. numuru vēl nebija milzīgs pārsteigums, tad rezultāts, ar ko tika gūta uzvara, gan. 6:2, 6:4 pret spēcīgās serves īpašnieku uz cietā seguma bija lielisks panākums, taču bija nepieciešams arī labs turpinājums.

To šodien vajadzēja paveikt pret Polijas sportistu Lukašu Kubotu. ATP rangā šis 26 gadus vecais sportists ieņem 223. vietu, taču pērnā gada sākumā bijis 118. vietā pasaulē. Šo turnīru viņš bija uzsācis ar uzvaru pret citu kvalifikācijas veiksminieku Filipu Osvaldu no Austrijas – 2:6, 7:5, 6:3. Lai gan savstarpējos divos mačos līdz šim uzvaras bija guvis tikai Kubots, tomēr pirms šīs spēles bukmeikeri favorīta lomu atdeva Juškam. Jau pirms došanās kortā abi tenisisti zināja, kas pretī stātos ceturtdaļfinālā, jo savas publikas atbalstīts centrālajā kortā pirms šī mača uzvaru izcīnīja Jarko Nieminens.

Pirmo setu Andis neiesāka visai labi. Jau ceturtajā geimā polim izdevās uzvarēt pie latvieša serves, un Juškam atlika vien niknumā triekt raketi pret zemi – tikai paša kļūdu dēļ šāda situācija radās. Nākamajā geimā Latvijas tenisistam gan bija iespējas atgūt breiku, taču Kubots nospēlēja pacietīgi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Izglābt pirmo setu Juškam vairs neizdevās - zaudējums ar 3:6.

Ļoti labi gan izdevās sākt otro - precīzi uzbrukumi agresīvā spēlē un 3:0 vadība. Arī nākamie geimi Anda spēlē bija gana pārliecinoši, tomēr droši novadīt setu līdz uzvarai Juškam neizdevās - pie 5:2 un Kubota serves Andis neizmantoja pirmo setbumbu, bet nākamajā geimā zaudēja savu servi. Vēl vienu setbumbu Juška neizmantoja desmitajā geimā, ļaujot polim panākt izlīdzinājumu - 5:5. Diemžēl Latvijas sportists bija pazaudējis ne vien pārsvaru rezultātā, bet pajuka arī paša spēle. Nervozitāte un kļūdas noveda pie zaudējumiem arī nākamajos divos geimos un līdz ar to arī visā spēlē – 3:6, 5:7.

Līdz ar to turnīrs Juškam noslēdzies ar 12 reitinga punktu un nepilnu 2000 eiro izcīnīšanu, kaut iespējas uzvarēt šo spēli bija gana lielas.

Izmantotie resursi:
atptennis.com

     [+] [-]

, 2008-11-20 20:45, pirms 15 gadiem
Ehh, žēl. Vislielākā bēda par to, ka zaudēja pats uz savu kļūdu un nesavaldības rēķina

Kubo visai pasīvi spēlēja. Parasti viņš ir aktīvāks. Laikam saprata, ka jāļauj pretiniekam pašiznīcināties, kas šodien arī notika.

Lai vai kā, bet veiksmi Andim nākamajos turnīros! Vai Jānim Cīrulim nav kāda informācija par Juškas plāniem atlikušajā sezonas daļā?

     [+] [-]

, 2008-11-20 20:46, pirms 15 gadiem
pagaidaam veel nav..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-21 00:04, pirms 15 gadiem
nu neko ari 12p ljaus pakapties par vismaz 20 vietam! Bet pie uzvaras butu gadu nosledzis ar iekljushanu 3. simtaa!