Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Nadals nodrošina Verdasko vietu "World Tour Finals" turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals nodrošina Verdasko vietu "World Tour Finals" turnīrā
Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Šodien kļuva zināms pēdējais ATP ''World Tour Finals'' dalībnieks. Par to kļuvis spānis Fernando Verdasko, kuram jāpateicas tautietim Rafaelam Nadalam, kurš Parīzes ''Masters Series'' ceturtdaļfinālā apspēlēja pērnā gada čempionu Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Džokovičs pieliek punktu Soderlinga izredzēm

Par pirmo pusfinālistu šodien kļuva pagājušās nedēļas Bāzeles turnīra čempions Novaks Džokovičs, kurš trīs setos tika galā ar Robinu Soderlingu, kuram pēc šī zaudējuma vairs nav cerību kvalificēties Londonai. Pirmajā setā abiem tenisistiem bija daudz kļūdu un ievērojams skaits breika iespēju, kuras labāk izmantoja Džokovičs, divreiz laužot zviedra servi un uzvarot pirmo setu ar 6:4. Otrajā setā serba kļūdu skaits palielinājās, Nole sasita gan tīklus, gan autus un nospēlēja pavisam nesakarīgi, setā uzvarot tikai vienā geimā – 6:1 Soderlingam.

Izšķirošajā trešajā setā abi beidzot bija spējuši samazināt kļūdu skaitu un stabilāk spēlēja pie savas serves. Lūzums notika 8. geimā, kurā Soderlings pie savas serves zaudēja pirmās trīs izspēles, dodot serbam trīs breikbumbas. Pirmo izdevās atspēlēt, bet pārējās divas ne. Džokovičs, ieguvis pārsvaru, to vairs neatdeva un uzvarēja ar 6:3, visā mačā gūstot panākumu ar 6:4, 1:6, 6:3.

Nadals palīdz Verdasko

Rafaels Nadals šonedēļ Parīzē spēlējis neizteiksmīgi, bet bija ticis līdz ceturtdaļfinālam, kurā tikās ar pērnā gada čempionu Žo-Vilfrīdu Tsongu. Ņemot vērā abu rezultātus šajā nedēļā, pirms mača par favorītu tika uzskatīts francūzis. Viņš arī labāk sāka spēli, taču abu setu izskaņās pieļāva liktenīgas kļūdas un zaudēja. Pirmā seta gaitā Tsonga neizmantoja piecas breikbumbas (vienā gadījumā bija pat 40:0 pie Rafas serves), par ko seta beigās samaksāja, zaudējot pie savas serves 11. geimā – 7:5 sets Nadalam. Otrais sets aizritēja pēc tāda paša scenārija. Sākumā labāks bija Tsonga, viņam arī bija viena iespēja lauzt spāņa servi, taču nekā, bet 11. geimā atkal zaudēts pie savas serves un mača iznākums 7:5, 7:5 Nadala labā.

Līdz ar Nadala uzvaru kļuvis zināms pēdējais no 22.-29. novembrim Londonā paredzētā ATP ''World Tour Masters'' turnīra dalībniekiem. Par to kļuvis Fernando Verdasko, kuram par iekļūšanu šajā prestižajā turnīrā jāpateicas tieši Nadalam. Londonā spēlēs Federers, Nadals, Džokovičs, Marejs, Del Potro, Rodiks (iespējams, ceļgala traumas dēļ varētu nepiedalīties), Davidenko un Verdasko.

Rīt Madrides turnīra pirmajā pusfinālā tiksies Džokovičs un Nadals, bet otro pusfināla pāri veidos abu pēdējo ceturtdaļfinālu uzvarētāji - Marins Čiličs vai Gaels Monfīss pret Huanu Martinu Del Potro vai Radeku Štepaneku.

''BNP Paribas Masters''. Parīze, Francija

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(2) Rafael Nadal – (8) Jo-Wilfried Tsonga 7:5, 7:5
(3) Novak Djokovic – (9) Robin Soderling 6:4, 1:6, 6:3
(5) Juan Martin Del Potro – (13) Radek Stepanek
(12) Marin Cilic – (15) Gael Monfils

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 17:55, pirms 15 gadiem
O jā... pusfināls solās būt labs! Nadals vs Džoko, cerams būs ko redzēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 18:38, pirms 15 gadiem
Nu Tsonga sodien gan "nodeva"... Saaka ar aatraako geimu (nezinu,vai vispaar,vai kaadaa sadaljaa),bet komenteetaajs teica,ka supergeims- 45 sekundes. Bet tad Rafa,sev ierastajaa leenajaa stilaa,visu izmainiija,un 1.sets beidzaas 54 minuutees. Bet ne jau laikaa taa nelaime,... Tsonga,diemzeel neizmantoja ne publikas atbalstu,ne savas iespeejas! Nu nav Rafa taads,kaa pirms gada vai pusotra,kad vispaar "nezinaaja meeru",vareeja noskriet visus un jebkuru

     [+] [-]

, 2009-11-13 21:35, pirms 15 gadiem
Heh beidzot sāka!
Ja, kadām intresē kur kvalitativi var vērot so maču - te bus /

totolikmes.ucoz.com

     [+] [-]

, 2009-11-13 22:03, pirms 15 gadiem
ehh ka nomiza Del Potro Stepaneks taktiski panema uz Martins palika bez variantiem Malacis Radeks