Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Semeņistaja: "Ostapenko sasniegums dod cerību un motivāciju" (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Semeņistaja: "Ostapenko sasniegums dod cerību un motivāciju" (+video)
Darja Semeņistaja. Foto: Adi Olteanu / @dmd.400 / Tiriac Foundation Trophy

Latvijas tenisa otrā rakete šonedēļ spēlēja ITF turnīrā Portugālē, kur vietējais reportieris uzdeva jautājumus. Darja Semeņistaja (WTA 133.) atklāja, ka šosezon viņai varētu būt vēl divi turnīri. Sezonas mērķis bija iekļūt "top 150".

Latvijas tenisā Aļona Ostapenko ir tik lieliska čempione [2017. gadā izcīnīja "French Open" titulu]. Ko tas nozīmēja tev un valstij, kad vēl biji tīnes vecumā? "Latvija ir maza valsts. Tādējādi tas deva tā kā cerību. Ja kāda to var paveikt, tad varbūt ir cerība arī tev. Redzēju, kā viņa visu to uzvarēja un izcīnīja "Grand Slam". Dažreiz redzu arī viņas treniņus Rīgā. Būtībā tas tev dod motivāciju un cerību, ka kādreiz tu vari tur nokļūt," atzīst Semeņistaja.

Kad viņa izcīnīja titulu Parīzē, vai juti, ka Latvijā teniss mainījās? "Tolaik trenējos ārzemēs un īsti nezināju, kas notiek. Protams, zināju, ka tā ir liela lieta, bet īsti nezināju, vai valstī kas mainījās tenisa ziņā."

Arī tagad dzīvo ārzemēs? "Tagad esmu atpakaļ mājās," informē Latvijas tenisa vicelīdere. "Bet tajā laikā es trenējos ārzemēs - Polijā, Slovēnijā, Spānijā - tolaik nedzīvoju Latvijā. Tagad dzīvoju un trenējos Rīgā."

Semeņistaja šogad izcīnījusi četrus ITF titulus. "Katrs tituls man nozīmē daudz. Zinu, ka varu uzvarēt kādas labas spēlētājas - to esmu jau izdarījusi. Tas man dod pārliecību par saviem spēkiem, tomēr katrs mačs ir kā jauns stāsts," saka tenisiste. "Ja tev ir līmenis, tad būs arī uzvaras. Protams, mēs skaitām punktus, taču ir jākoncentrējas uz līmeni."

Latvijas spēlētājai ir ļoti iespaidīga bilance ITF finālos: 14-1. Kā to var izskaidrot? "To man prasa visi, bet te nav noslēpuma. Šogad zaudēju vienā W25 finālā - un esmu priecīga par to vienu, jo citādi jau bija par daudz," smejas tenisiste. "Biju uzvarējusi visos finālos, taču šogad vienā finālā zaudēju - jau var teikt, ka vairs nav perfekti. Bet tur nav noslēpuma, vienkārši dodos un spēlēju," atklāj Darja Semeņistaja.

21 gadīgā tenisiste aizvada līdz šim labāko sezonu. Vai esi pārsteigt par savu līmeni šosezon un kāpēc tik labi ir sekmējies? "Šogad mērķis bija iekļūt "top 150". Un to es izdarīju. Tāds bija mērķis, taču gada sākumā īsti neticēju, ka varu to paveikt. Bet pēc tam soli pa solim... Man nebija pietiekami daudz pieredzes, spēlējot pret lieliskām spēlētājām no "top 100". Aizvadīju kādus mačus un zaudēju tādām spēlētājām, bet tad jau spēlēju arvien labāk. Ir vajadzīgs laiks, lai saprastu, ka starpība nav tik liela. Vispirms ir jātic, tomēr gada sākumā īsti neticēju. Bija vajadzīgs kāds laiks, lai apzinātos, ka esmu pietiekami laba."

2023. gada "Australian Open" pamatturnīrs ir lielais mērķis nākamajās dažās nedēļās? "Nē, ja godīgi. Visi apkārt runā par Austrālijas pamatturnīru..." saka tenisiste. "Atvainojos," tā reportieris. "Nē, viss kārtībā," atzīst tagadējā pasaules 133. rakete, kura iepriekš rangā atradās krietni zemāk un neīstenoja mērķi tikt 2022. gada "Australian Open" kvalifikācijā, paliekot kāda piektā zem svītras. "Vairs nedomāju par to. Zinu, kādas sajūtas, kad tas visu laiku ir prātā. Šogad mērķis bija "top 150" - to es sasniedzu. "Top 100" joprojām ir tālu, jo punktu ziņā ir milzīgs deficīts. Bet tad jau redzēs, no spēles uz spēles."

Nākamnedēļ spēlēs Tunisijas "WTA 250" pamatturnīrā, bet pēc tam būs Spānijas W100. "Tad redzēs, kā man būs veicies. Patlaban domāju, ka pēc tam noslēgšu sezonu."


Video: Gaspar Ribeiro Lança / Raquetc