Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška iekļūst Koldingas pamatturnīrā (papildināts)

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška iekļūst Koldingas pamatturnīrā (papildināts)
Andis Juška
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas tenisists Andis Juška šorīt izcīnījis trešo uzvaru Dānijas pilsētas Koldingas "Challenger" kvalifikācijas turnīrā, ar 6:3, 6:3 apspēlējot francūzi Žanu-Kristou Forē. Līdz ar to Andis iekļuvis pamatturnīrā, kur spēlēs pret turnīra otro raketi Kevinu Andersonu.

Koldingas '" Challneger" tenisa turnīrs Andim Juškam (ATP 384.) bija jāsāk no kvalifikācijas, kurā izloze šoreiz bija salīdzinoši veiksmīga. Lai arī oponenti bija gana pieredzējuši, tomēr neviens nebija tāds, kuru uzveikt Andim nebūtu pa spēkam. Tā pirmajā kārtā ar 6:3, 6:4 tika pieveikts dubultspēļu speciālists no ASV Deivids Martins, otrajā spēlē ar 6:4, 6:4 kādreizējais TOP 150 spēlētājs Marko Čiudinelli no Šveices, bet šodien trešajā kārtā pretiniekos stājās kvalifikācijas otrais numurs, Žans-Kristofs Forē no Francijas, kurš jaunākajā ATP rangā ieņem 294. vietu, bet bijis arī 140. pasaulē.

Pret viņu Andis jau bija spēlējis 2005. gadā, pārliecinoši zaudējot uz māla seguma kortiem – 4:6, 0:6, bet tā kā šoreiz spēle norisinājās cietā seguma laukumos, tad latvieša izredzes uz panākumu bija krietni augstākas. Mača sākums izvērtās līdzīgs, un abi tenisisti pamīšus uzvarēja geimus pie savas serves. Lauzt šo tradīciju izdevās Andim, kurš septītajā geimā uzvarēja pie pretinieka serves un izvirzījās vadībā. Veiksmīgs Andim izdevās arī turpinājums, jo kopā tika uzvarēti septiņi geimi pēc kārtas, no 2:3 pirmajā setā tiekot līdz 6:3, 3:0. Iegūtais pārsvars bija pietiekams, lai Juškam vairs nevajadzētu trakot. Atlika vien novest maču līdz uzvarošām beigām, ko mūsu sportists arī paveica – 6:3, 6:3. Mača laikā Juška tā arī ne reizes nezaudēja savas serves geimu.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu Andis nopelnīja trīs reitinga punktus, bet nedaudz vēlāk šodien arī uzzināja savu pirmās kārtas pretinieku. Kandidatūras bija četras – ar 2. numuru izliktais Dienvidāfrikas Republikas sportists Kevins Andersons (ATP 121.), ar 3. numuru izliktais austrālietis Džozefs Siriani (ATP 139.), ar 8. numuru izliktais austrietis Aleksandrs Peja (ATP166.) vai čehs Jaroslavs Pospisils (ATP 214.). Favorīts Andis nebūtu ne pret vienu no šiem pretiniekiem, tomēr izlozei Andi labpatika savest pret spēcīgāko no iespējamajiem pretiniekiem - Andersonu.

Izmantotie resursi:
atptennis.com

     [+] [-]

, 2008-10-13 12:23, pirms 16 gadiem
JA dabūs Andersonu būs tūtā, vinjam ljoti laba serve ...

     [+] [-]

, 2008-10-13 12:34, pirms 16 gadiem
Malacis Andis, bet tā kā Ernestam Gulbim panākumu vairāk (un cerams, Madridē liks pasvīst arī Rafam), tad atbalstīsim Ernestu, balsojot par viņu kā cienīgu Latvijas vārda nesēju latvijasvards.lv (3.lapa)!

     [+] [-]

, 2008-10-13 16:01, pirms 16 gadiem
Beidz taču spamot par to Latvijas vārdu katrā tenisa rakstā! Apnicis jau.

     [+] [-]

, 2008-10-13 17:03, pirms 16 gadiem
Ville rakstīja: Beidz taču spamot par to Latvijas vārdu katrā tenisa rakstā! Apnicis jau.
Es gan to neuzskatu par nekādu dižo spamu, vienkārši tiem kam nav vienaldzība pret to ko Ernests ir sasniedzis apmeklēs to saiti un nobalsos, kam vienalga tam vienalga, tas pašu ziņā