Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Spiediena ietekmē Švjonteka atteikusies no lentītes pie cepures

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Spiediena ietekmē Švjonteka atteikusies no lentītes pie cepures
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Polijas tenisa lokomotīve Iga Švjonteka (WTA 1.) skaidro, kāpēc sezonas pēdējo divu turnīru laikā viņas cepuri nerotāja Ukrainas karoga krāsu lentīte. Tika izlemts, ka tā vairs nav tā labākā ideja.

Ukrainas karoga krāsu lentīti poliete pirmoreiz sāka izmantot 2022. gada martā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Zili dzeltenā lentīte pie Švjotekas cepures kļuva par ierastu atribūtu, kas viņai bija praktiski vienmēr līdz pat 2023. gada septembra beigām. Oktobrī aizvadītajā Pekinas "WTA 1000" un novembrī notikušajā sezonas finālturnīrā poliete spēlēja bez lentītes. Tagad pirmoreiz tiek skaidrots, kāpēc atteicās.

"Domāju, ka šī lentīte ļoti palīdzēja sākumā, kad gribēju parādīt, ka esmu konsekventa, atceroties ukraiņus un notiekošo," saka Iga Švjonteka. "Bet pēdējā laikā bijis daudz naida un daudz komentāru, kur es vienkārši tiku nosodīta. Cilvēki pat teica, ka es neesmu poliete. Domāju, ka tas sāka radīt vairāk negatīvu emociju nekā pozitīvu reakciju, līdz ar to mēs nolēmām, ka lentīte vairs nav tā labākā ideja. Mēs joprojām plānojam atbalstīt Ukrainu - domāju, ka tas ir vissvarīgākais."

Švjonteka vairākkārt atbalstījusi Ukrainu vārdos un darbos. "Ar visu notikušo, lentītes nēsāšanu un labdarības maču Krakovā, cerams, esmu poļus mudinājusi palīdzēt Ukrainai," atzīst tenisiste. "Turklāt šāda iedrošināšana īsti nebija vajadzīga, jo mūsu nācija jau tāpat vienojās kopā un ir paveikusi daudz."

Izmantotie resursi:
sport.se.pl
btu.org.ua

     [+] [-]

, 2023-12-13 09:52, pirms 7 mēnešiem
sākās..

     [+] [-]

, 2023-12-13 18:10, pirms 7 mēnešiem
Tagad modē likt Palestīnas vai Izraēlas karogu tak!

     [+] [-]

, 2023-12-13 21:04, pirms 7 mēnešiem
Tak tie Švjontekas nīdēji nespēj pieņemt to ka viņa ir pasaules labākā tenisiste. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣