Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Marejs iekļūst ''Masters Cup'' pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs iekļūst ''Masters Cup'' pusfinālā
Endijs Marejs
Foto: AFP

Endijs Marejs pēc uzvaras divos setos ar 6:4, 6:2 pret francūzi Žilu Simonu iekļuvis ''Masters Cup'' turnīra pusfinālā. Sarkanās grupas otrajā spēlē Rodžers Federers divos setos ar 7:6(4), 6:4 pārspēja Radeku Stepaneku, kurš turnīrā startē traumētā Endija Rodika vietā.

Marejs uzvar Simonu un tiek pusfinālā

Šodien Šanhajā notiekošajā ''Masters Cup'' turnīrā tika aizvadītas Sarkanās grupas otrās kārtas spēles. Pirmajā no tām tikās skots Endijs Marejs un Žils Simons. Savā starpā abi tenisisti līdz šim bija spēlējuši trīs reizes, divās no tām uzarēja Marejs. Pēdējā tikšanās bija pagājušajā mēnesī Madrides ''Masters Series'' turnīra finālā, kurā Marejs uzvarēja divos setos.

Marejam padevās izcils pirmā seta sākums. Marejs lauza Simona servi jau pirmajā geimā, otrajā atspēlēja divas breikbumbas un trešajā otrreiz uzvarēja pie francūža serves, pēc tam noturēja savējo servi un ieguva pārliecinošu 4:0 pārsvaru. Piektajā geimā Marejam bija vēl divas iespējas breikot Simonu, taču tās palika neizmantotas, tad Simons uzvarēja trīs geimus pēc kārtas – 4:3. Astotajā geimā Simonam bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču viņam tas neizdevās – 5:3. turpinājumā abi tenisisti apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie savas serves, un Marejs pirmo setu noslēdza savā labā ar 6:4.

Otrā seta otrajā geimā Simonam bija trīs iespējas lauzt Mareja servi, taču francūzis tās neizmantoja, un jau nākamajā geimā zaudēja pie savas serves – 2:1 skota labā. Divus geimus vēlāk atkārtojās trešajā geimā redzētais, un Marejs ieguva pārliecinošu pārsvaru – 4:1. Simons atspēlēties vairs nespēja, un Marejs uzvarēja otro setu ar 6:2. Šī uzvara garantēja skotam iekļūšanu turnīra pusfinālā.

Rodiks izstājas, Federers uzvar Stepaneku

Grupas otrajā spēlē kortā bija jāiziet Rodžeram Federeram un Endijam Rodikam, taču amerikānis šodien paziņoja par izstāšanos no turnīra, iemesls – potītes savainojums. Līdz ar to Rodika vietu ieņēma pirmais rezervists čehs Radeks Stepaneks, kurš ATP Race ieņem tikai 26. vietu. Tas nozīmē, ka vairums rangā augstāk stāvoši tenisisti atteikušies no uzaicinājuma piedalīties ''Masters Cup'' turnīrā. Savstarpējo spēļu bilance 6:2 par labu Federeram, kurš uzvarējis pēdējās divas spēles. Tiesa, Stepanekam šogad vienreiz izdevies pārspēt šveicieti, tas notika ''Masters Series'' turnīrā Romā.

Pirmo setu ar breiku pirmajā geimā uzsāka Federers, nākamā geimā noturēja savu servi – 2:0. Taču nākamos divus geimus uzvarēja Stepaneks, panākot izlīdzinājumu – 2:2. Seta turpinājumā abi tenisisti pretiniekam nedeva iespējas pie savas serves. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks. Stepaneks uzvarēja pirmajā izspēlē, bet Federers ieguva nākamos četrus punktus, ieliekot labus pamatus uzvarai. Lai arī Stepaneks spēja nokļūt viena punkta attālumā – 4:5, Federers tomēr uzvarēja taibreiku ar 7:4.

Otro setu labāk iesāka šveicietis, jau otrajā geimā iegūstot divas iespējas lauzt Stepaneka servi, taču neizmantoja tās. Turpinājumā līdz astotajam geimam servētājs uzvarēja geimu, taču tad Stepaneks nespēja noturēt savu servi, Federers izvirzījās vadībā ar 5:3 un nākamajā geimā pie savas serves varēja nodrošināt uzvaru mačā. Taču atbildīgajā brīdī Federers pieļāva vairākas kļūdas, un Stepaneks ieguva trīs breikbumbas. Pirmo Federers atspēlēja, bet nākamās izspēlē trāpīja tīklā – 5:4. Taču Stepaneka prieki nebija ilgi, jo nākamajā geimā čehs pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē, maču noslēdzot ar dubultkļūdu. Federeram šī uzvara saglabā iespējas kvalificēties pusfinālam. Lai to paveiktu, grupas pēdējā spēlē jāpārspēj Endijs Marejs, kas vietu pusfinālā jau garantējis.

Sarkanā grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1.Endijs Marejs204:1
2.Žils Simons112:3
3.Rodžers Federers113:2
4.Radeks Stepaneks010:2

Zelta grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1.Novaks Džokovičs204:1
2.Nikolajs Davidenko113:3
3.Huans Martins Del Potro112:2
4.Žo-Vilfrīds Tsonga021:4

"Masters Cup"

Šanhaja, Ķīna.
2. kārtas rezultāti.

Sarkanā grupa

(3) Endijs Marejs – (8) Žils Simons 6:4, 6:2
(1) Rodžers Federers – (9) Radeks Stepaneks 7:6(4), 6:4

Izmantotie resursi:
atptennis.com
masters-cup.com

     [+] [-]

, 2008-11-12 16:19, pirms 16 gadiem
bish smiekliigi, ka ATP race 26. vieta tiek uzspeeleet Shanhajaa kaa pirmais rezervists..

     [+] [-]

, 2008-11-12 16:31, pirms 16 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: bish smiekliigi, ka ATP race 26. vieta tiek uzspeeleet Shanhajaa kaa pirmais rezervists..
Nezini kurš ir otrais rezervists?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-12 16:36, pirms 16 gadiem
Simons jau bija 1. rezervists? radeks sanaak jau 2. .. bet tapat smiekls nak 26 rakete TOP - 8 turniraa

     [+] [-]

, 2008-11-12 16:38, pirms 16 gadiem
Esot Kīfers..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-12 16:52, pirms 16 gadiem
Žēl Endija.. cerams, ka tā potītes trauma nav pārāk nopietna. Izklausās varbūt nedaudz pastulbi, bet labāk potīte nekā plecs vai mugura, jo šito var apārstēt bez paliekošām sekām. Veseļojies, vecīt!

Sanāca noskatīties Federera - Stepaneka spēli, un, neskatoties uz diezgan daudzajām kļūdām, bija diezgan interesanta spēle. Daudz slice, daudz gājienu pie tīkla, īsinātie, daži nestandarta gājieni, utt. Tieši tas, ko man patīk redzēt

A par to, ka #26 tiek kā pirmais rezervists, es arī pabrīnījos. Vai tad tiešām tik daudzi džeki negribēja atbraukt līdz Šanhajai un saņemt labu naudiņu jau par skatīšanos vien (ar iespēju uzspēlēt, ja kāds izstājas)?! Acīmredzot sezona tiešām ir bijusi tik gara un nogurdinoša, ka daudzi deva priekšroku atpūtai nevis lidošanai uz otru pasaules malu.

     [+] [-]

, 2008-11-12 18:47, pirms 16 gadiem
kooolllam tresso vietu

     [+] [-]

, 2008-11-12 21:24, pirms 16 gadiem
Vēlreiz atkārtoju, ka Marejs nākošā gada izskaņā būs N.2

     [+] [-]

, 2008-11-13 12:07, pirms 16 gadiem
Vispār par vakardienas spēli ir viens interesants fakts, ko atradu vienā tenisa forumā, kur bija nopublicēti pāris raksti. Izrādās, ka Radeks bija uz Šanhaju aizbraucis kā pilnīgs atpūtnieks - bez raketēm, bez apaviem, utt. Un uz vakardienas spēli visas nepieciešamās mantas ir aizdevis Marejs

     [+] [-]

, 2008-11-13 13:34, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Vispār par vakardienas spēli ir viens interesants fakts, ko atradu vienā tenisa forumā, kur bija nopublicēti pāris raksti. Izrādās, ka Radeks bija uz Šanhaju aizbraucis kā pilnīgs atpūtnieks - bez raketēm, bez apaviem, utt. Un uz vakardienas spēli visas nepieciešamās mantas ir aizdevis Marejs
par ticamību nez tomēr drēbes bija viņa firmas(ALEA) un nike botas , bet rakete gan bija savāda , pirmo reizi redzēju viņu ar tādu spēlējam ,bet tad sanāk ,ka kīfers bija pirmais rezervists nu neskaitot Simonu.

     [+] [-]

, 2008-11-13 16:33, pirms 16 gadiem
Drēbēm tiešām nepievērsu uzmanību, nepamanīju A vai tad Stepsam botas ir "Nike"? Ja kas, tad Marejam ir tieši "Nike"

Bet Kīfers ir 2. rezervists.

     [+] [-]

, 2008-11-13 18:14, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Drēbēm tiešām nepievērsu uzmanību, nepamanīju A vai tad Stepsam botas ir "Nike"? Ja kas, tad Marejam ir tieši "Nike"

Bet Kīfers ir 2. rezervists.
Stepsam ir Nike botas no RG ,kā minimums
To ka Marejam ir Nike to nu gan nebiju ievērojis.

     [+] [-]

, 2008-11-13 18:18, pirms 16 gadiem
Vispār es tikko pameklēju netā informāciju un atradu, ka Marejam neesot līguma ar apavu sponsoriem un ka viņam ir tendence vilkt dažādu firmu apavus. Bet Mareja "Nike" man ir palicis atmiņā no Vimbldonas.

     [+] [-]

, 2008-11-14 15:03, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Vispār es tikko pameklēju netā informāciju un atradu, ka Marejam neesot līguma ar apavu sponsoriem un ka viņam ir tendence vilkt dažādu firmu apavus. Bet Mareja "Nike" man ir palicis atmiņā no Vimbldonas.
sk.
Nu šodien spēlē Stepaneks spēlēja ar Nike ,bet pie soliņa bija piestutētas Adidas kas gan jau ,ka arī bija murreja botas.