Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Davidenko sāk ar uzvarām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs un Davidenko sāk ar uzvarām
Novaks Džokovičs
Foto: AFP

Ar divām Zelta grupas spēlēm Šanhajā startējis ''Masters Cup'' turnīrs. Pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Novaks Džokovičs un Nikolajs Davidenko, pārspējot attiecīgi Huanu Martinu Del Potro un Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Džokovičs uzvar atklāšanas spēlē

Turnīra pirmajā spēlē kortā devās turnīra otrais numurs serbs Novaks Džokovičs un argentīnietis Huans Martins Del Potro. Abi līdz šim savā starpā bija spēlējuši vienreiz – pagājušā gadā ''US Open'' turnīrā trīs setos pārāks bija serbs. Sezonas izskaņā abi tenisisti rāda bālu sniegumu, tāpēc pirms spēles kaut ko prognozēt bija sarežģīti.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti pārliecinoši spēlēja pie savas serves, taču ceturtajā geimā Džokovičs ar trešo mēģinājumu spēja lauzt Del Potro servi – 3:1. Argentīnietim atspēlēšanas iespēja radās sestajā geimā, taču neviena no trim breikbumbām netika izmantota – 4:2. Taču, pateicoties Džokoviča kļūdām, Del Potro tika pie vēl vienas iespējas. Astotajā geimā serbs pieļāva dubultkļūdu, un Del Potro ieguva vēl vienu breikbumbu, kuras izspēlē Džokovičs kļūdījās ar dropšotu – 5:4. Džokovičs atbildi parādā nepalika un breikoja Del Potro 12. geimā, uzvarot pirmo setu ar 7:5.

Otrā seta sākumā Del Potro izvirzījās vadībā ar 2:1, taču savu pārsvaru nespēja noturēt, jo jau nākamajā geimā Džokovičs uzvarēja pie pretinieka serves – 2:2. Otrā seta izšķirošais lūzums notika astotajā geimā, kad Del Potro pie savas serves zaudēja pirmās trīs izspēles, un Džokovičs lauza argentīnieša servi – 5:3. Nākamajā geimā sekoja savas serves noturēšana, un Džokovičs nepilnu divu stundu laikā bija uzvarējis ar 7:5, 6:3.

Davidenko pārspēj Tsongu

Otrajā spēlē tikās francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga un krievs Nikolajs Davidenko. Arī viņiem tā bija otrā savstarpējā spēle. Pirmo pirms gada Maskavā uzvarēja Davidenko.

Spēli ar servi iesāka Tsonga un jau pirmajā geimā nokļuva kritiskā situācijā, zaudējot pirmās trīs izspēles, kas nozīmēja trīs breikbumbas Davidenko. Taču francūzis ar spēcīgām servēm atspēlēja visas trīs breikbumbas. Turpinājumā servētājs spēlēja veiksmīgāk par uzņēmēju, un pirmā seta uzvarētāja liktenis izšķīrās taibreikā. Arī tajā spēle ritēja punkts punktā, līdz Davidenko zaudēja pie savas serves, un Tsonga ieguva divas setbumbas – 6:4. Taču francūzis nevienu no tām nespēja izmantot – 6:6. Tsonga ar savu servi ieguva trešo setbumbu – 7:6, un Davidenko pieļāva kļūdu šķietami vieglā situācijā – trāpot tīklā sitienu no gaisa, līdz ar to pirmo setu ar 8:6 uzvarēja Tsonga.

Otrā seta sākumā abi tenisisti apmainījās ar breikiem – 1:1. Trešajā geimā Tsongam atkal radās iespēja lauzt Davidenko servi, taču tā palika neizmantota. Sestajā geimā Davidenko neizmantoja trīs breikbumbas, taču Tsonga šo brīdinājumu nebija ņēmis vērā un desmitajā geimā zaudēja savu servi, kas nozīmēja ar seta beigas – ar 6:4 uzvarēja Davidenko.

Tsongas spēle pavisam pajuka trešā seta sākumā, francūzis jau ar pirmo piegājienu nespēja noturēt savu servi, bet pie pretinieka serves nopietnu cīņu nespēja izrādīt, līdz ar to Davidenko nokļuva vadībā ar 3:0. Taču ar to viss vēl nebija beidzies, seta galotne izvērsās gana dramatiska. Astotajā geimā, zaudējot ar 2:5, Tsonga pie savas serves spēja atspēlēt mačbumbu, bet nākamajā geimā pie krieva serves ieguva 40:0 un trīs breikbumbas, bet nevienu no tām nerealizēja. Taču liktenis bija lēmis francūzim dot vēl vienu iespēju, un Tsonga ar elegantu dropšotu spēja lauzt Davidenko servi – 4:5. Nākamos trīs geimos uzvarēja servētājs, un mača uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kurā Tsonga atkal pieļāva daudz kļūdas un nespēja izcīnīt nevienu punktu – Davidenko uzvarēja ar 7:0. Visā mačā krievam uzvara ar 6:7(6), 6:4, 7:6(0).

Rīt savas pirmās cīņas uzsāks Sarkanās grupas dalībnieki. Rodžers Federers spēlēs ar Žilu Simonu, bet Endijs Marejs spēkosies ar savu vārda brāli Rodiku.

Sarkanā grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1. Rodžers Federers 0 0 0:0
2. Endijs Marejs 0 0 0:0
3. Endijs Rodiks 0 0 0:0
4. Žils Simons 0 0 0:0

Zelta grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1. Novaks Džokovičs 1 0 2:0
2. Nikolajs Davidenko 1 0 2:1
3. Žo-Vilfrīds Tsonga 0 1 1:2
4. Huans Martins Del Potro 0 1 0:2

"Masters Cup"

Šanhaja, Ķīna.
1. kārtas rezultāti.

Zelta grupa

(2) Novaks Džokovičs – (7) Huans Martins Del Potro 7:5, 6:3
(4) Nikolajs Davidenko – (6) Žo-Vilfrīds Tsonga 6:7(6), 6:4, 7:6(0)

Izmantotie resursi:
atptennis.com
masters-cup.com

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 13:39, pirms 16 gadiem
Koļa maladec.. Lai gan peedeejaa taibreikaa visu "izdariija" Tsonga pats..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 13:39, pirms 16 gadiem
Zeel,ka eurosport neraada tik interesantu turniiru.

     [+] [-]

, 2008-11-09 13:50, pirms 16 gadiem
Daumants666 rakstīja: Zeel,ka eurosport neraada tik interesantu turniiru.
Tik Dārgu turnīru...

     [+] [-]

, 2008-11-09 13:54, pirms 16 gadiem
Par pirmo spēli ļoti neinteresants atreferējums.Ja kāds to redzēja, tad šodien Džoko vairs nebija "nekāds "un demonstrēja skaistu spēli kā senos laikos...melnā līnija beidzot tika pārvarēta.

     [+] [-]

, 2008-11-09 13:57, pirms 16 gadiem
Ir vērts par tādu tenisa turnīru ar pasaules labāko astotnieku noziedot 15 Eiro !
atpmastersseries.tv

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 14:01, pirms 16 gadiem
uj kolja malacis!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 14:02, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Par pirmo spēli ļoti neinteresants atreferējums.Ja kāds to redzēja, tad šodien Džoko vairs nebija "nekāds "un demonstrēja skaistu spēli kā senos laikos...melnā līnija beidzot tika pārvarēta.
Senos laikos? Džokovičs gan ir sens..
Pirmaa speele vinjam bija ar vaajaako no grupas, lai uzvar abus paareejos un tad redzeesim, cik labs vins ir..

     [+] [-]

, 2008-11-09 14:04, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ir vērts par tādu tenisa turnīru ar pasaules labāko astotnieku noziedot 15 Eiro !
www.atpmastersseries.tv
Nu ja labi grib, var atrast netā kur var redzēt un nav pat jāziedo nauda!

     [+] [-]

, 2008-11-09 14:04, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ir vērts par tādu tenisa turnīru ar pasaules labāko astotnieku noziedot 15 Eiro !
www.atpmastersseries.tv
vai arī skatīties NTV.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 14:37, pirms 16 gadiem
Senos laikos - tas bija domāts netieši, bet gada sākumā.Nevajag lieki piesieties.Visapkārt tikai Federera fani un ja kāds tāds nav, tad tam varat salikt mīnusus.Un ja klausījies spēles komentētājos, tad tika slavēts par labu spēli arī Del Potro un argentīnietis nav nekāds vājais...Kas tad uzvarēja otrajā spēlē? Es domāju, ka ne jau favorīts ?!

     [+] [-]

, 2008-11-09 14:43, pirms 16 gadiem
Zelta grupā manuprāt nav vājāko - visiem izredzes diezgan vienādas pēc pēdējo turnīru kvalitātēm.Vienīgais, kas bija vājākais, jo gada beigās ir noguris un izskatījās nekāds,ir Džokovičs....Otrajā grupā vispār visiem izredzes vienādas, jo visi 4 pēdējos turnīros ir izcēlušies.

     [+] [-]

, 2008-11-09 14:50, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Senos laikos - tas bija domāts netieši, bet gada sākumā.Nevajag lieki piesieties.Visapkārt tikai Federera fani un ja kāds tāds nav, tad tam varat salikt mīnusus.Un ja klausījies spēles komentētājos, tad tika slavēts par labu spēli arī Del Potro un argentīnietis nav nekāds vājais...Kas tad uzvarēja otrajā spēlē? Es domāju, ka ne jau favorīts ?!
Atceroties pēdējos Delpo Sistos winnerus visi bija pa diognāli un beigās Džokovičam pat nevajadzēja minēt ,jo varēja droši skriet uz diognāli kur Delpo arī iesita.

  -1 [+] [-]

, 2008-11-09 14:51, pirms 16 gadiem
Del Potro ir vaajaakais gada beigaas, turklaat speelee ar savu saaposho iikshkji vislaiku..
Tsongas un Davidenko liimeni redzeejaam Pariizee..
Lai jau notiek taas speeles, un tad varbuut njemshu vaardus atpakalj, tachu Dzhokovichs nav speejiigs uzvareet sho turniiru.. vispirms vinjam jaatiek no grupas aaraa..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 15:41, pirms 16 gadiem
Šodien skatījos Koļas spēli, man jau diezgan patikās skatāms teniss bija, no skatītāju puses arī lielisks atbalsts un ovācijas varēja sagaidīt tenisisti ...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-09 15:49, pirms 16 gadiem
Visapkaart tikai Federera fani!!!?Nu nee.Es esmu Federera fans,bet man arii loti patiik Dzokovica interesantaa un inteligentaa speele.Un veel protams arii ir daudzi citi interesanti un spilgti speeleetaaji!