Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pasaules ranga vicelīdere Kontaveita atsakās no Krievijas trenera

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules ranga vicelīdere Kontaveita atsakās no Krievijas trenera
Anete Kontaveita. Foto: Reuters/Scanpix

Sieviešu tenisa otrā rakete Anete Kontaveita (Igaunija) atklāj, ka viņas līdzšinējais treneris Dmitrijs Tursunovs (Krievija) uzlikto ceļošanas ierobežojumu dēļ nevarēja doties līdzi uz turnīriem, tāpēc tika pieņemts lēmums par sadarbības izbeigšanu.

Krievijas speciālists Dmitrijs Tursunovs igaunieti trenēja kopš 2021. gada augusta. Aizvadītajā laikā Kontaveita uzvarēja 29 no 34 mačiem, triumfēja piecos turnīros, kļuva par visu laiku pirmo Igaunijas tenisisti pasaules ranga desmitniekā, turklāt 6. jūnijā pirmoreiz izvirzījās kā pasaules otrā rakete.

Lēmums par sadarbības izbeigšanu tika pieņemts praktisku problēmu dēļ, jo Krievijas trenerim pēdējā laikā bija ļoti grūti tikt pie vīzām. "Vēlos viņam pateikties par veiksmīgo un labo sadarbību, esmu viņam ļoti pateicīga. Iemesls ir tāds, ka viņam ir Krievijas pase, viņam tagad ļoti grūti dabūt vīzas, viņš nevar ceļot kopā ar mani uz daudziem turnīriem. Jūtu, ka man ir vajadzīgs treneris, kurš var braukt ar mani un kuram nav tik daudz tādu praktisko problēmu," tagad skaidro Anete Kontaveita, kurai šajā sakarā nav pārliecības par situācijas uzlabošanos. "Jau martā viņš nevarēja ar mani doties uz Ameriku, un tagad radās problēma ar Anglijas vīzu. Viņa vīzu procesi bija ļoti sarežģīti."

Kontaveita jau iepriekš atzina, ka karš Ukrainā ir smagi ietekmējis viņu un treneri Tursunovu. "Grūti ar to tikt galā psiholoģiski, arī ceļojot. Nevēlos dalīties ar manām sajūtām, kas saistītas ar treneri," pirms trijām nedēļām teica Baltijas tenisa pirmā rakete.

Atgādinām, ka Krievijas veiktais un Baltkrievijas atbalstītais plaša mēroga iebrukums Ukrainā noveda pie sankciju uzlikšanas, tostarp tiek ierobežota agresoru valstu pilsoņu ceļošana. Pasaules tenisa vadošās organizācijas WTA un ATP noteikušas salīdzinoši nelielus ierobežojumus Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem (drīkst startēt kā neitrālie sportisti).

Izmantotie resursi:
postimees.ee / err.ee

     [+] [-]

, 2022-06-08 00:41, pirms 2 gadiem
Virsraksts, protams, vilinošs, vai tiešām kara dēļ ?
Bet lēciens kvalitātē Anetei bija pamatīgs. Lai veicas atrast tādu treneri, kurš turpina ieregulēt galvu. Tad arī spēs noturēt vietu top10

  -1 [+] [-]

, 2022-06-08 04:43, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Virsraksts, protams, vilinošs, vai tiešām kara dēļ ?
Bet lēciens kvalitātē Anetei bija pamatīgs. Lai veicas atrast tādu treneri, kurš turpina ieregulēt galvu. Tad arī spēs noturēt vietu top10
nu jaa 0 kara dēļ trenerim visur liegumi, tādēļ nebrauks ne jau motālo apsvērumu dēļ

  -2 [+] [-]

, 2022-06-08 08:35, pirms 2 gadiem
Tā ir autoru iniciatīva vai pavēle no orgāniem?

     [+] [-]

, 2022-06-08 10:20, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Tā ir autoru iniciatīva vai pavēle no orgāniem?
Tā ir vinas izvēle .
Tik daudz pat tev būtu jāsaprot, ka autors , vai orgāns trenerus neizvelas 🤥🤥🤥
Bez tam treneris no krievijas šodien izskatās sliktāk kā strutaina kārpa uz deguna

     [+] [-]

, 2022-06-08 14:26, pirms 2 gadiem
Interesanti, kuru tenisisti nākošo Tursunovs pacels līdz 2.ranga vietai? Loģiski būtu, ka atsāktos Sabaļenkas un Tursunova sadarbība.