Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Mazs cinītis gāž lielu vezumu

Mazs cinītis gāž lielu vezumu
Vairis Aļeksējevs
Foto: www.superkauss.lv

Mazs cinītis gāž lielu vezumu. Tieši tā varētu teikt par „DAKO Ziemeļvidzeme” komandas sportistu Vairi Aļeksējevu. Sava motokrosista gaitas sācis tikai 12 gadu vecumā, Vairis ir pierādījis, ka smags darbs pārspēj talantu. Nosvērts un kluss jaunietis, un sabiedrībai varbūt ne tik ļoti zināms, Vairis katru gadu kāpj aizvien augstāk pa karjeras kāpnēm un ik sezonu uzlabo savu sniegumu un pierāda, ka viņš ir nopietns konkurents, lai pacīnītos arī par „Superkauss” čempiona titulu.

Jau ceturto sezonu Vaira fiziskās sagatavotības treneris ir blakusvāģu sportists Kaspars Stupelis. Kā pats Vairis saka, tad pēdējo sezonu sasniegumi lielā mērā ir pateicoties tieši Kasparam. Lai arī Kaspara sastādītais dienas treniņu plāns neesot no tiem vieglākajiem, dienas nobeigumā ir gandarījums par paveikto un ir jūtams progress, jo ar katru treniņu reizi tiek izdarīts aizvien vairāk.

Pagājušogad „Superkauss” MX PRO klasē spēji aizcīnīties līdz 8. vietai kopvērtējumā. Kā pats domā - vai šogad spēsi uzlabot savu sniegumu un pakāpties čempionāta kopvērtējumā?
''Ļoti ceru. Domāju, ka, aizvadot stabilu sezonu, spēju būt arī augstāk. Līdz šim neesmu nobraucis nevienu „Superkauss” sezonu bez nullītēm braucienos vai izlaistiem posmiem, šķiet, ka 8. vieta kopvērtējumā pat ir augstākais rezultāts, tā kā centīšos šogad kādu vietu uzlabot.

Kā gatavojies jaunajai motokrosa sezonai?
No novembra mēneša paralēli studijām esmu cītīgi trenējis fizisko sagatavotību. Sanāca šoziem arī samērā atzīstami ar distanču slēpēm uzslēpot, tā kā par to pašam prieks. Pa lielam nekas nav mainījies, tāpat kopā ar Kasparu darbojamies. Šoziem piebiedrojies arī Kārlis Bole Jr, tad nu treniņi ir vēl interesantāki. Gribētos vairāk tās stundas uz mocīša, bet nu iespējas pagaidām ir tādas, kā ir. Turklāt vēl kāds laiciņš līdz tai sezonai ir atlicis.

Vai nav grūti apvienot studijas ar treniņiem un motokrosu?
Ja teiktu, ka nav, melotu. Augstskolā svarīgi maksimāli daudz uz nodarbībām būt, kā arī ārpus nodarbībām ir daudz darbu, tāpēc brīžiem ir tikai mācības un treniņi, nekam citam laiks neatliek, bet nu kaut kā jau visu savelku un tad ik pa laikam varu atviegloti nopūsties.

Aizvadot treniņu procesu, Tev ir nācies atrasties trasē kopā ar saviem konkurentiem – Kārli Sabuli un Edgaru Rudīti. Kā vērtē savu konkurentu spējas?
Šie čaļi ir spēcīgi un tādi tie būs arī sezonā, bet visu parāda finiša karogs.

Vai šogad ir gaidāmi kādi pārsteigumi no Tavas puses?
Tieši „Superkauss” seriālā viss pa vecam - pārstāvēšu „DAKO Ziemeļvidzemi” tāpat MX Pro klasē ar ierasto #193. Izmaiņas plānojas saistībā ar Latvijas čempionātu, proti pēc trīs gadiem MX1 klasē šogad atkal startēšu ar MX2 mocīti. Starpsezonā kopistiski ar tēti un treneri pieņēmām šādu lēmumu. Sanāk, ka šogad braukšu gan ar 450cc mocīti, gan ar 250cc, tā kā ar nepacietību gaidu sezonas sākumu un ticu, ka neesmu vēl sevi pilnībā parādījis.

Varbūt vēlies kādam pateikt paldies?
Jā, milzīgs paldies jāsaka savai ģimenei, tētim, mammai, māsai, trenerim Kasparam Stupelim, mehāniķim Ainaram Lauzim, kā arī visai DAKO komandai par lielo atbalstu šajā starpsezonā un vispār beidzamajos gados.

Savu sezonas mērķi Vairis pagaidām neatklāj, sakot, ka par to vai tas būs sasniegts pateiks pēc sezonas. Bet ar tādu treniņu plānu un apņēmību ir skaidrs, ka mērķis nav iekļūt „Superkauss” TOP10 MX Pro klasē. Tas ir daudz augstāks un uz to tiek iets. Gaidīsim 1. maiju, lai redzētu, ko mums Vairis parādīs.

Izmantotie resursi:
Superkauss