Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Brāļi Justi gatavojas motokrosa sezonai Spānijā

Brāļi Justi gatavojas motokrosa sezonai Spānijā
Talantīgais motokrosa meistars ķegumietis Roberts Justs jaunajā sezonā pārstāvēs «Latvija Elkšņi Honda» komandu
Foto no personiskā arhīva

Talantīgie motokrosa piloti ķegumieši brāļi Roberts un Augusts Justi sākuši aktīvu gatavošanos nākamajai, 2011.gada motokrosa sezonai, dodoties uz treniņnometni Spānijā. Īsi pirms ceļa intervējām vienu no brāļiem - jauno, talantīgo motokrosa meistaru Robertu Justu - pirmo latvieti, kurš pagājušajā gadā noslēdza sadarbības līgumu ar «Husquarn» rūpnīcas komandu, kur visai veiksmīgi aizvadīja sezonu, bet 2011.gadā startē zem citas komandas - «Latvija Elkšņi Honda» - karoga.

Šobrīd Roberts kopā ar brāli Augustu, motokrosa pilotiem Niku Apfelbaumu, Miku Pētersonu un Tomasu Šileiku un arī savu jauno komandas biedru nākamajā sezonā – moldāvu Mihail Cociu dodas uz treniņnometni Spānijā. Kā pats motosporta pilots norāda, nākamā sezona noteikti būs pilna ar jauniem izaicinājumiem, jo, kā zināms, Roberts nākamajā sezonā startēs pasaules čempionātā MX 2 klasē, kā arī Holandes čempionātā. Līdz ar to būs nepieciešama ne tikai fiziskā, bet arī psiholoģiskā izturība un noturība, jo konkurence MX 2 GP izcīņā šobrīd izskatās visai pieklājīga.

Galvenās nākamās sezonas sacensības, kurās piedalīsies Roberts, ir zināmas, tāpēc jautājām par mūsu pašmāju sacīkstēm – «Battery Superkauss», gan par aizvadīto sezonu un iespaidiem, gan arī par to, vai redzēsim šo atraktīvo un talantīgo jaunieti arī kādā no sešiem 2011.gada «Battery Superkauss» posmiem.

«Pagājušajā gadā «Battery Superkauss» sacensību formāts – 5 apļi, turpmāk 7 apļi. Ko Tu ieguvi no šādas sprinta distances?»
«Manuprāt, septiņi apļi nav daudz, bet ir labāk nekā pieci apļi. Braucot ar mazo motociklu, sportistiem noteikti būs vieglāk sadzīt konkurentus, vēl jo vairāk, ka pagājušajā sezonā man pašam personīgi starti bija drausmīgi, līdz ar to arī piecos apļos «izlieto ūdeni» vairs sasmelt nebija iespējams, bet ātrumu varēja «noķert» labu.» (smejas)

«Vai uzskati, ka „Battery Superkauss» sportistu konkurence ir spēcīga?»
«Jā, protams. 2010.gada «Battery Superkauss» motokrosa seriālā uz starta izgāja paši spēcīgākie un nadzīgākie Latvijas sportisti un arī viesi no kaimiņvalstīm, kas šīs sacensības padarīja ļoti aizraujošas gan tiem, kas trasē cīnās, gan arī, cerams, skatītājiem, kas mūsu vēroja trases malā.»

«Vai spēji konkurēt ar 125cc klases divtaktu motociklu un kuros trases elementos bija jābūt ātrākam, lai pilnvērtīgi cīnītos ar sportistiem, kuri startēja ar «lielās» kubatūras dzinējiem?»
«Nu bija grūti, jo, kā jau minēju, starti man ne visai padevās, līdz ar to vienmēr startā biju aiz saviem konkurentiem. Tramplīnos un līkumos varēja druscītiņ sadzīt, bet pieci apļi bija pārāk maz, lai cīnītos par Top 5.»

«Kādas sajūtas braukt savu skatītāju priekšā?»
«Startējot «Battery Superkauss» sacensībās, jutos daudz brīvāk, jo nebija nekāda spiediena no komandas puses, varēju braukt brīvi un nesaspringt. Un arī skatītāju bija gana daudz, kas arī ļoti palīdz labi justies trasē. Super!»

«Kāds ir tavs vērtējums par trasēm – to tehnisko kvalitāti, kurās tika organizēti «Battery Superkauss» sacensību posmi?»
«Viens būtisks trūkums trasēm bija tehniskie parametri – gan apdzīšanas ziņā, gan arī «Battery Superkauss» piecu apļu formātam, vajadzēja daudz vairāk elementus – līdzīgi kā superkrosā.»

«Vai nākamajā sezonā tevi redzēsim startējam «Battery Superkauss» sacensībās?»
«Vēl 100% nevaru pateikt precīzi par sacensību datumiem, bet noteikti vēlos nostartēt kādu posmu, jo sacensības tiešām ir augstā līmenī un, ja vēl iespēja priecēt latviešu fanus, tad viss kārtībā!»
Vēlam Robertam veiksmi un dzelzs izturību gatavošanās posmā un, protams, arī nākamajā sezonā, kurā viņam būs iespēja mēroties spēkiem ar daudziem ātrākajiem šīs planētas MX2 klases sportistiem, tādējādi iegūstot jaunu pieredzi un pārliecību par saviem spēkiem.

Uzziņai:
«Batterry Superkauss» ir Baltijā ātrākais motokrosa seriāls, kurā piedalās gan latviešu, gan ārvalstu motosportisti. “Battery Superkauss» notiek sešos posmos. 2011. gada sezonā viens no posmiem notiks Ķegumā.

Intervēja:
Artis Grinbergs


, 2011-01-25 19:24, pirms 13 gadiem
Rinalds ir stulbs idiots, jo apvaino manu draudzeni!
, 2011-01-26 17:53, pirms 13 gadiem
Katii rakstīja: Rinalds ir stulbs idiots, jo apvaino manu draudzeni!
Sinčuk, nevajag mani aizstāvēt! Bet paldiesiņš! :*
Bet runājot par Rinaldu...NO KOMMENT!
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
Motokrosa klubs "Rodeo"
Foto: Rodeo MX Racing Team

"Superkauss" titulu komandu vērtējumā izcīna "Rodeo MX Racing Team"

Svētdien, ar Olaines Lielās balvas izcīņu tika noslēgta motokrosa seriāla ”Bosch Superkauss” astotā sezona un noskaidroti čempioni piecās motociklu klasēs, kā arī komandu vērtējumā.
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Dāvis Ivanovs: "Uzskatu, ka Baltijas mērogā šis ir labs sasniegums"

16. oktobrī Olainē notika motokrosa seriāla “Superkauss” noslēdzošais posms, kurā par MX PRO klases čempionu jau trešo gadu pēc kārtas tika kronēts motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs.