Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Adrenalin.lv "Battery Superkausa" posms Dobelē noslēdzas ar mainīgām sekmēm

Svētdien, 13.jūnijā, noslēdzās ''Battery Superkausa'' 3.posms, kurā uz starta izgāja arī Adrenalin.lv komandas sportisti – Gundars Gaušis, Nikijs Platkēvičs (startēja MX Pro klasē) un Jānis Lapsiņš (Kvadri Pro).

Arī šis ''Battery Superkausa'' posms visus līdzjutējus priecēja ar kuplu un ļoti spēcīgu dalībnieku līdzdalību sacensībās, tādējādi katram braucienam bija savs - neatkārtojami aizraujošs scenārijs, kura atrisinājums bija zināms tikai pēc finiša rūtotā karoga.

MX Pro klasē uz startu izgāja praktiski visi labākie Latvijas motokrosa meistari – ar Lauri Freibergu, Dāvi Līvu, kurš bija ieradies no Holandes, Augustu Justu un Ivo Šteinbergu priekšgalā. Šie vīri arī bija tie, kas ''spēlēja'' galvenās lomas MX Pro klases braucienos.

Taču, lai arī konkurence MX Pro klasē bija ļoti nopietna un visi vadošie piloti bija ļoti ātri, arī Gundars demonstrēja atzīstamu sniegumu Ceļa Ēzeļu cietā seguma trasē, kvalifikācijā uzrādot sešpadsmito ātrāko apļa laiku un braucienos attiecīgi ieņemot vienpadsmito, divpadsmito un trīspadsmito vietu, kas kopvērtējumā Gundaram deva 12.vietu.

Gundara komentārs par sacensībām:
''Kvalifikācijā trase bija salaistīta un vietām arī dubļaina, slidena, taču šādos apstākļos jutos labi, bet, kā jau ierasts, kvalifikācijas apļa laiks nekāds iepriecinošais - 16.vieta. 1. brauciens: starts viduvējs, apmēram 13-16 pozīcija, bet brauciena laikā saprotu, ka varu konkurēt ar spēcīgajiem čaļiem - pacīnījos ar R.Justu un M.Pētersonu, finišēju 11. vietā. 2.brauciens: starta līkumā iebraucu kā devītais, noturēju pozīciju divus apļus, taču Bučas, R.Justs un M.Pētersons bija ātrāki, tādēļ finišēju kā divpadsmitais. 3. brauciens: starts diezgan neveiksmīgs, trase sarežģīta, kantes izsistas, asas un visa trase vienās bedrēs, bet brauciens stabils, līdz brīdim, kad trešajā aplī no priekšā braucošā konkurenta motocikla saņēmu triecienu ar paceltu akmeni pa seju, tas izsita mani no uzņemtā braukšanas ritma atlikušajos divos apļos, taču, neskatoties uz to, nobraucu stabili un bez kļūdām, finišējot trīspadsmitajā vietā, kas kopvērtējumā man deva divpadsmito vietu.''

Nikijam, startējot sacensībās ar MX2 klases motociklu, šajās bezkompromisu cīņās, kas noritēja MX Pro klasē, neveicās pārāk labi - kvalifikācijā uzrādot divdesmit ceturto ātrāko apļa laiku un braucienos attiecīgi izcīnot divdesmit ceturto, otrajā braucienā kritiens un izstāšanās un trešajā braucienā divdesmit otrā vieta, kas arī kopvērtējumā nozīmēja – 24.vietu.

Jau pirmā brauciena vidū pēc aizvadītiem trīs apļiem Nikija motociklam tika konstatēts mazs tehnisks defekts, kas neļāva Nikijam uzrādīt maksimāli labāko rezultātu. Taču otrais brauciens bija vēl nepatīkamāks - pašā starta taisnes beigās, visiem pilotiem cenšoties iebraukt pirmajā trases līkumā pēc iespējas augstākās pozīcijās, dažiem karstasinīgākajiem braucējiem nesadalot trasi, izveidojās iespaidīgs kritiens, kurā iekļuva arī Nikijs. Par laimi, sekas nebija nopietnas, taču braucienu nebija iespējams turpināt, bet, neskatoties uz to, uz trešo braucienu Nikijs izgāja uz startu ar sāpošu roku un nobrauca visu braucienu.

Nikija komentārs par sacensībām: ''Pirmajā braucienā starts nebija no labākajiem, taču vēl ciešams. Braukšana arī bija tīri normāla, taču gadījās tehniskas problēmas, kuru dēļ nevarēju turpināt braukt pilnvērtīgā ātrumā. Uz otro braucienu biju jau sakoncentrējies labākam startam. Starta moments izdevās, taču man bija neizdevīga starta pozīcija ārmalā. Viss bars no iekšas man virsū - kritienā samežģīju roku un braucienu neturpināju. Trešais brauciens, pēc kritiena otrajā braucienā, neizdevās tāds, kā vēlētos.''

Ne mazāk aizraujošas cīņas aizritēja ''Kvadri Pro'' klasē, kur Jānis Lapsiņš pēc Aizputes posma bija savedis savu spēkratu pilnīgā kaujas kārtībā un bija gatavs startiem, kas ''Kvadri Pro'' klasē aizritēja pēc tik pat aizraujoša scenārija, kā ''MX Pro'' klasē, jo uz sacensībām bija ieradušies arī jaudīgākie ''Kvadri Pro'' meistari no mūsu draudzīgajām kaimiņu zemēm – Igaunijas un Lietuvas.

Lai arī konkurence bija ļoti spēcīga, Jānis kvalifikācijas braucienā uzrādīja desmito rezultātu, kas ļāva visai optimistiski lūkoties uz ieskaites braucieniem. Starti visos braucienos padevās labs, kas arī pašus braucienus ļauj aizvadīt cīņās ar labākajiem, ja vien otrajā braucienā nebūtu piemeklējusi tehniska ķibele, kas pabojāja kopējo ainu un kopvērtējumā, ar nullītes ieskaiti otrajā braucienā, Jānim nācās samierināties ar 17. vietu.

Jāņa komentārs par sacensībām:
''Trase bija sagatavota lieliski, braucēju pulks un kvalitāte – labākā, ko arī novērtēja daudzie līdzjutēji, kuri bija ieradušies uz sacensībām no dažādām Latvijas vietām.''

Tāds aizraujošs, adrenalīnu piepildīts, bija ''Battery Superkausa'' Dobeles posms, Ceļa Ēzeļu trasē. Uz tikšanos Kuldīgā!