Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Gaušis un Bobkovs stāsta par priekšpēdējo ''Battery Superkausa'' posmu Saldū

Gaušis un Bobkovs stāsta par priekšpēdējo ''Battery Superkausa'' posmu Saldū
Niks Apfelbaums
Foto: Ritvars Raits

''Battery Superkausa'' Saldus posms motokrosā ir rokas stiepiena attālumā, un gatavošanās šim posmam aizrit ar pilnu sparu gan no organizatoru puses, gan arī no sportistu puses.

Saldus un motokross - tās ir divas cieši saistītas dimensijas, jo Saldū jau no pagājušā gadsimta otrās puses ir bijuši lieliski motokrosa meistari, kuri ir pieradinājuši savus līdzjutējus pie augstvērtīga un kvalitatīva motokrosa. Pirms gaidāmā posma uz īsu sarunu tika aicinātas divas Latvijas motokrosa leģendas – Viesturs Gaušis un Vitālijs Bobkovs.

Kādas sajūtas pārņem, kad Saldū jau otro gadu pēc kārtas tiek organizēts kvalitatīvs motokross?
Vitālijs Bobkovs: Sajūtas tiešām ir lieliskas un patīkami, ka Saldū tiek organizētas šādas sacīkstes, uz kurām ierodas labākie ne tikai no Latvijas, bet arī citu valstu sportisti un sastāda konkurenci mūsu čaļiem. Deviņdesmitajos gados trasi veidoju kā superkrosa tipa trasi, ar daudziem interesantiem elementiem, tehniski interesantu, lai sportistiem būtu jāstrādā un skatītājiem būtu patīkami vērot skaistus un tehniskus lēcienus.

Viesturs Gaušis: Šajā trasē 1997.gadā es aizvadīju savu pēdējo sacensību motokrosā – pirmo braucienu uzvarēju, otrajā braucienā nestartēju motocikla defekta dēļ. Runājot par trasi - tās konfigurācija ir ļoti interesanta. Trases pamatne – cieta, slidena – man savā laikā šādas tehniskas trases ļoti patika, katra mazākā kļūdiņa, izpildot interesantos elementus, var būt liktenīga, kuru konkurenti trasē noteikti izmantos. Protams, jābūt arī atbilstošai motocikla regulācijai, lai šādā trasē uzrādītu labu rezultātu – būs interesanti, tāpēc ļoti patīkami, ka Saldū ir atgriezies kvalitatīvs motokross.

Kas, Jūsuprāt, ir tie ieguvumi sportistiem, startējot ''Battery Superkausā'' pēc formulas trīs braucieni pa pieciem apļiem, salīdzinājumā ar klasisko motokrosu?
Vitālijs Bobkovs:: Šis sacensību formāts ir interesants sportistam, kurš vēlās iemācīties ātri braukt ar motociklu, jo, ja paskatāmies uz pasaules meistarsacīkstēm, tieši pirmie pāris apļi ir tie, kuru laikā sportisti trasē mēģina iegūt pēc iespējas augstāku pozīciju, lai brauciena laikā varētu cīnīties par konkurētspējīgu rezultātu sacensībā. Un, protams, starta moments, kurš ir ''jānoķer'' perfekti, lai piecu apļu laikā spētu cīnīties par uzvaru.

Viesturs Gaušis: Labākais no sportiskā viedokļa ir konkurence. Šo piecu apļu laikā sportisti visu laiku trasē ir cieši viens otram līdzās, tādējādi sportists var attīstīt nepieciešamās prasmes, kuras noder startējot jau Eiropas vai pasaules līmeņa sacīkstēs. Šādos īsos piecu apļu braucienos sportistam pazūd baiļu sajūtas, ''rīvējoties'' plecu pie pleca rodas lielāka drošības un pārliecības sajūta par savām spējām. Maksimāla cīņa par katru trases metru visa brauciena garumā – tas ir tas, kas ir vajadzīgs motokrosistam, lai viņš attīstītos un progresētu, ja mērķis ir startēt arī ārpus Latvijas.

Ko līdzjutēji iegūs, ierodoties Saldū ''Bērzu'' mototrasē uz ''Battery Superkausu''.
Vitālijs Bobkovs un Viesturs Gaušis: Noteikti lielisku motokrosa izrādi un esmu pārliecināts, ka arī šogad pārspēsim visus līdzšinējos ''Battery Superkausa'' posmus līdzjutēju un fanu apmeklētības skaita ziņā, jo Saldū ir motokrosa tradīcijas un mūsu cilvēki ir saistīti ar motokrosu.

Kopvērtējums MX Pro klasē

VietaSportistsPunkti
1 .Lauris Freibergs451
2 .Niks Apfelbaums445
3 .Toms Macuks426
4 .Dāvis Ivanovs411
5 .Augusts Justs395
6 .Kaspars Kraulis395
.........
10 .Roberts Justs286
16 .Fīlips Kempelis212
18 .Mārtiņš Aleksandrovičs203
19 .Pauls Jonass199
21 .Ivo Šteinbergs170
25 .Dāvis Līvs117
26 .Matīss Karro115

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums