Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Kura būs labākā "Battery Superkauss" komanda šogad?

Jānis Pārums

Kura būs labākā "Battery Superkauss" komanda šogad?
Foto: Rolands Rudītis

"Battery Superkauss" finālā 4.septembrī Saldū, Bērzu moto trasē tiks noskaidroti ne tikai čempioni sešās klasēs, bet arī uzvarētājs komandu sezonas kopvērtējumā.

Komanda, kas izcīna uzvaru kopvērtējumā, nosaka arī „Battery Superkauss” Gada balles norises vietu. 2010.gada sezonā čempionu godināšanas pasākums notika Liepājā, jo uzvarēja šīs pilsētas motokrosa komanda „AP Motokurzeme”.

Šobrīd, pirms Fināla par līderi komandu vērtējumā izvirzījušies ventspilnieki „Rodeo MX Racing Team” ar 1950 punktiem, 2.vietā – komanda no Ikšķiles „Motosports-Elkšņi Racing Team” (1933), 3.vietā – liepājnieki „Pure Chocolate FFF Vītols” (1920), 4.vietā – 2010.gada čempione „Motokurzeme” (1896). Šogad vienlaicīgi notiek gan „Battery Superkauss”, gan Latvijas čempionāta motokrosā fināls un komandas ir neapskaužamā situācijā, komplektējot savus sastāvus un veidojot stratēģijas, kā veiksmīgāk iziet no šīs situācijas, ievērojot gan sportistu individuālās, gan komandas kopīgās vēlmes un vajadzības.

Dažas dienas pirms „Battery Superkauss” Fināla vēlējāmies noskaidrot no Top4 komandu, kas visreālāk pretendē uz 2011.gada sezonas čempiona nosaukumu komandu kopvērtējumā, vadītājiem vairāk par spraigo gatavošanās procesu.

„Rodeo MX Racing Team” vadītājs Arvis Sanders atzīst, ka šis komandai ir ļoti smags jautājums – pabeigt sezonu ar pozitīvu rezumējumu situācijā, kad sportisti „jāsadala” uz divām sacensībām vienlaikus. „Šobrīd es vēl neko nevaru pateikt. Kad pienāks Fināla diena, tad arī mēs pieņemsim galveno lēmumu. Uz šo brīdi es vēl šaubos par labu iznākumu, jo visiem nekad nebūs labi. Uzskatu, ka abu sacensību organizatoriem bija jāatrod savstarpēji kopīgs viedoklis. Es varu nokomplektēt divus Rodeo klubus, bet šobrīd vairāk sliecos uz to, ka to nedarīšu un, iespējams, mūsu komanda nepiedalīsies „Battery Superkauss” Finālā,” tā Sanders.

Savukārt „Motosports-Elkšņi Racing Team” vadītājs Filips Kempelis pauž savu apņēmību nokomplektēt sportistus uz abām sacensībām: „Šobrīd pie tā strādājam un cenšamies piesaistīt visus iespējamos spēkus, lai atgūtu līdera pozīcijas, kuras esam zaudējuši mūsu neuzmanības un sportistu sezonas laikā gūto traumu dēļ. Primāri cenšamies darīt tā, lai sportists nezaudētu savu individuālo vērtējumu. Protams, nepieciešamības gadījumā sportistiem būs jāstartē, ņemot vērā komandas vajadzības. Šobrīd uztraukums ir tikai par vienu sportistu, ar pārējiem viss ir kārtībā. Ir gandrīz skaidri zināms, ka MX Pro klasē mums „Battery Superkauss” Finālā būs 6 sportisti. Plānots, ka ieradīsies igauņi Ardo Kaurit, Indrek Magi, būs arī Rolands Baldiņš, cerības lieku uz Augustu Justu, viņš lēmumu pieņems tikai nedēļas nogalē, kā arī pats stāšos pie starta līnijas, jo komandai vajag palīdzību,” stāsta Kempelis. Sesto MX Pro klases sportistu komandas vadītājs pagaidām patur noslēpumā, vien atklājot faktu, kas tas būšot Latvijas publikai neredzēts sportists, kāds no MX1 GP pilotiem.

„Pure Chocolate FFF Vītols” vadītājs Lauris Freibergs stāsta, ka viņš balstīsies uz saviem sportistiem, cenšoties panākt, ka Finālā viņiem būtu veiksmīgs rezultāts, un iespēja nosargāt kopvērtējumā Top3. „Diemžēl mums iztrūkst Edgara Rudīša spēks, kurš ir satraumējies, Kovgers un Neija piedalīsies Latvijas čempionātā. Pagaidām vēl nav zināms, vai varēs startēt Krists Zicmanis,” tā Freibergs. Komandas balsts punktu ražas vākšanā būšot pats Lauris Freibergs, Andris Štendenbergs, Gints Uzars un Elgars Jonass.

Uldis Skujiņš atklāj, ka „Motokurzeme” pamatīgi gatavojas „Battery Superkauss” Finālam: „aktīvi montējam jaunas riepas, jo būs baigie dubļi. Pagājušā gada Kandavas dubļi mums palīdzēja. Dāvim Līvam dubļi pat labāk patīk. Papildspēki uz Finālu, protams, tiks piesaistīti, bet no savējiem, ne ārzemju sportistiem.” Finālā „Motokurzemei” punktus palīdzēs vākt arī Pasaules čempions junioriem Pauls Jonass, turklāt motokrosa „virtuvē” runā, ka komanda būs piesaistījusi papildspēkus MX Pro klasē. Bērzos visi līdzjutēji iespējams būs acu liecinieki leģendārā vecmeistara Agra Ļitvinova renesansei šāda līmeņa sacensībās, līdz ar to droši „Motokurzemi” varam pieskaitīt pie reāliem pretendentiem uz augstāko goda pjedestāla pakāpienu, neskatoties uz šī brīža ceturto vietu. Iespējams, būšot vēl kāds palīgs MX Pro klasē, taču kurš tas būs, to noteikti uzzināsim tuvākajā laikā.

Informāciju sagatavoja:
Superkauss