Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Obradovičs grib revanšu

Obradovičs grib revanšu
Želko Obradovičs

FOTO: todayszaman.com

Šovakar sākas eirolīgas top-16 otrais aplis. Pamatotas cerības sasniegt ceturtdaļfinālu saglabā 12 komandas, pa sešām katrā grupā. Jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš ir beidzies un šonedēļ varēsim novērtēt, ko komandas izvēlējušās. Spēlētāju ar skaļāko uzvārdu ir iegādājusies Vitorijas “Laboral Kutxa”, kuras sastāvā, jau šajā kārtā, iespējams, debitēs Lamārs Odoms. Bet kārtas centrālā spēle būs šovakar Milānā starp “EA7 Amporio Armani” un “Panathinaikos” (plkst. 21.45).

5. iemesli, kāpēc jāredz šī spēle
1. Milāna nekad nav spēlējusi ceturtdaļfinālā, kamēr “Panathinaikos” ir Eiropas titulētākā komanda šajā gadsimtā. Šie fakti tomēr neko nepasaka par izredzēm ceturtdienas spēlē. Pietiek atcerēties, ka 9.janvārī Milānā ar 30 punktu starpību tika sagrauti “Olympiacos”. Turklāt abas komandas ir pārveidotas līdz nepazīšanai pēdējo divu gadu laikā, kas mazina vēsturisko rezultātu nozīmi. 2011./12.g. sezonā “Emporio Armani” no pašreizējā sastāva spēlēja tikai jaunie Džentile un Melli. “Panathinaikos” kopš tā laika bez pārtraukuma spēlē tikai Diamantidis.
2. Rezultatīvākie spēlētāji - Lengfords (vidēji 17.5) un Lasme (9.8). Lengfords šobrīd ir ražīgākais punktu guvējs eirolīgā, Lasme ieņem 67.vietu. Spilgti fakti, kas liecina par atšķirīgiem stiliem.
3. Sagaidāms, ka Kristjans Kangurs šovakar kļūs par eirolīgā visvairāk spēlējušo igauņu basketbolistu. Līdz šim viņš aizvadījis 41 spēli, tikpat cik Martins Mūrseps.
4. “Emporio Armani” uzbrukums balstās uz ārējās līnijas spēlētāju individuālo meistarību, kuri daudz spēlē viens pret vienu. (Kad abas komandas tikās Atēnās, Diamantidim bija 11 rezultatīvas piespēles, visai Milānas komandai kopā – septiņas!). Pret “Panathinaikos” parasti ir maz iespēju gūt punktus caurgājienos, jo spēlētāji labi sadarbojas un garie vīri – Lasme un Gists, labi aizsargājas tālu no groza. Otro sezonu pēc kārtas top-16 spēlēs tieši “Panathinaikos” ļauj pretiniekiem gūt vismazāk punktu (vidēji 67.7). Tāpēc Milānai lieti noderēs daudzie snaiperi, kuru sniegums uzlabojas - regulārajā sezonā 30% precizitāte tālmetienos un 23.vieta eirolīgā, top-16 jau 39% un 3.vieta.
5. Iepriekšējā savstarpējā spēle Atēnās 2.janvārī beidzās ar garāku vārdu pārmaiņu starp Lengfordu un Diamantidi. Tagad ir iespēja pierādīt savu taisnību.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:
“Fenerbahce/Ulker” (3-4) pret “Olympiacos” (4-3). (28. februārī plkst. 20). Pirmā apļa spēlē Pirejā nosacītā divcīņā starp “Fenerbahce” treneri Obradoviču un viņa bijušajiem audzēkņiem Spanuli un Perperoglu pārliecinoši uzvarēja spēlētāji. Spanulis un Perperoglu bija divi rezultatīvākie vīri laukumā (kopā 49 punkti) un divi labākie cīnītāji zem groziem savā komandā. Spanulim arī 9 rezultatīvas piespēles un nedēļas MVP balva. Obradovičs, jādomā, būs atradis risinājumus, lai vairāk varētu lepoties ar saviem pašreizējiem audzēkņiem.
Šīs komandas bijušas visaktīvākās sastāva nostiprināšanā. Katra pieteikusi vēl pa diviem spēlētājiem. Nozīmīgākais varētu būt Džamario Mūns, kurš 5 jau aizvadītajās spēlēs Grieķijas čempionātā bijis “Olympiacos” rezultatīvākais spēlētājs un tagad varēs debitēt arī eirolīgā.
CSKA (6-1) pret “Lokomotiv” (3-4) (28. februārī plkst. 18). Pagājušajā nedēļā CSKA sagādāja traumu novājinātajam “Maccabi” smagāko zaudējumu eirolīgā kopš 1976.gada. “Lokomotiv”, savukārt, izsēja 19 punktu pārsvaru un zaudēja Minhenē. Tomēr arī Krasnodaras komanda saglabā labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, jo otrajā aplī pret galvenajiem konkurentiem “Galatasaray” un “Bayern” spēlēs savā laukumā. Tikai vienā top-16 spēlē šogad ir bijis nepieciešams papildlaiks un tā bija tieši abu Krievijas komandu tikšanās, kurā uzvarēja CSKA. Visbeidzot, Antona Ponkrašova atgriešanās eirolīgā notiks pret komandu, kuru savas karjeras laikā viņš pārstāvējis visilgāk, proti, CSKA.

     [+] [-]

, 2014-03-01 01:35, pirms 10 gadiem
Muns sodien galigi neko neparadija - OLY spele bez Spanula uzbrukuma izskatas nozelojami!!! OLY kaut kas steidzami jadara lietas laba - 4 zaudejumi pec kartas...