Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Girgensons, Gudļevskis un Laviņš

Girgensons, Gudļevskis un Laviņš
Zemgus Girgensons nopelnīja 5+20 noraidījumu un, iespējams, būs spiests izlaist arī kādu spēli
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Krievijas izlases gaitas pasaules čempionātos un olimpiskajos turnīros interesējušas tiktāl, ja ir bijis jāspēlē ar Latvijas izlasi. Kas notiek ar šo izlasi ir pilnīgi vienalga, taču pastarpināti par to nākas dzirdēt pat negribot. Arī Minskā un fona informācija bija gana iespaidīga - krieviem šajā čempionātā līdzvērtīgu pretinieku neesot. Diemžēl, arī Latvijas izlasei vismaz grupu turnīrā nebija ne mazāko izredžu aizķerties kaut aiz punkta. Pat šādā spēlē atradās trīs Latvijas izlases "varoņi", kurus ir vērts pieminēt.

Zemgus Girgensons. Pēc tam, kad Girgensons iedeva krievam pa pautiem, Bufalo "Sabres" centra uzbrucējs tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm, bet laukumā palikušajiem komandas biedriem vajadzēja izsmelt Zemga sūdus spēlējot piecas minūtes mazākumā. Tā brīža rezultātam nav būtiskas nozīmes, kaut pieklājības dēļ ir jāpiemin, ka tobrīd zaudējām ar 1:4. Girgensona lielā noraidījuma dēļ vārti netika zaudēti un, it kā uzbrucējam tagad pietiktu ar pāris picām, lai atpirktos no komandas biedrus. Īstās sekas šim diskvalificējošajam noraidījumam izjutīsim vēlāk. Varbūt izjutīsim, jo par sankcijām tiks lemts pēc mača. Iespējams, ka Zemgam vajadzēs izlaist kādu spēli un te šī noraidījuma vērtībai pievienojams koeficients reiz divi, vai pat reiz trīs. Kā zināms, tad nākamās spēles ir pašas vērtīgākās, spēles, kurās izšķirsies būt vai nebūt ceturtdaļfinālam (jāspēlē ar Baltkrieviju un Šveici). Kā zināms, tad Nolans Girgensonam sastāvā ir atvēlējis lielu lomu, bet, ja viņa nākamajā mačā nebūs, būs izjauktas visas iestrādātās shēmas, būs par vienu spēlētāju mazāk. Iztiekot bez liekas lirikas, Girgensons ir piečakarējis savu komandu.

Kristers Gudļevskis. Pirms pāris dienām latvieši pārspēja ASV izlasi un tajā mačā mūsējos vārtus sargāja Kristers Gudļevskis. Viņš netvēra piecas ripas, taču kolēģa vārtos laukuma otrajā pusē tika ielidināts par vienu ripu vairāk. Minētajā mačā Gudļevskis nerādīja nekādus brīnumus. Viņš noķēra to, ko vajadzēja noķert un šāda varēšana atbilst laba līmeņa vārtsargam. Vainot kādos zaudētajos vārtos neceļas roka, taču ir arī kāds vārtsargu kvalitātes raksturojošs lielums - vai viņš noķēra visu ko varēja un vēl vairāk, vai tikai to, kas bija jāķer? Vēl Sočos pēc zaudējuma Kanādai, kad Latvijā daudzi kaifoja par skaisto zaudējumu, Kristers bija vienīgais, kurš nepeldēja šajā masu psihozes straumē. Gudļevskis neliekuļoja, ka nav nekāda kaifa priecāties par skaistiem zaudējumiem... Kritisks Gudļevskis bija arī pēc uzvaras pār ASV. Uzvara esot laba lieta, taču pats varējis nospēlēt veiksmīgāk. Godīgi un paškritiski! Tieši tāpēc prasījies vārtos arī mačā pret krieviem, jo esot vēlme reabilitēties. Diemžēl nesanāca. Līdzīgi kā iepriekšējos mačos, ķēra to, ko vajadzēja noķert, bet ne vairāk. Ja vienas spēles laikā divas reizes no redzes loka tiek pazaudēta ripa, tā, šķiet, nav nejaušība. Acīmredzot Kristeram kaut kas nav kārtībā ar perifēro redzi, jo arī iepriekšējos mačos bija sajūta, ka ripa pazūd no Gudļevska redzes loka. Galvenais, ka Gudļevskis apzinās savus trūkumus un šajā vecumā tas nemaz nav tik maz. Pieredzi un meistarību var iekrāt kļūstot vecākam un prātīgākam.

Rodrigo Laviņš. Kad pirmajā mačā pirmajā trešdaļā Laviņš tika nosēdināts uz lāviņas, šķita, ka viņam čempionāts tā arī pa īstam nesākās un likās, ka arī karjera izlasē tiks pabeigta sēžot uz rezervistu soliņa. Iespējams, ka tā arī būtu, ja vien nepatīkamā līgā neiedzīvotos labākais izlases aizsargs Artūrs Kulda, kuram šodien mačā pret Krieviju tika iedota atpūta. Līdzīgi ūdeņi, kādi tika izgāzti pret somiem, šodien nebija. Ja kādam ļoti gribas piesieties Laviņam, tad par nopelnīto noraidījumu vienmēr būs atrodamas utis... Toties Laviņš atgādināja par savu firmas zīmi, ko sauc par spēka paņēmienu pārmetot pretinieku pāri savai pēcpusei (Dadonovu). Ne tik smuki, kā to iespēja Sotnieks, bet mēģinājums pretiniekam uztaisīt karuseli, gandrīz izdevās.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 15:06, pirms 10 gadiem
Tirgusam, medusam, ledusam

  +9 [+] [-]

, 2014-05-17 15:07, pirms 10 gadiem
Saakumskolas domraksts

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 15:19, pirms 10 gadiem
Domājams, ka kritika un 'sūdi' ir īstais veids, kā presei radīt izlasei atbalstošu gaisotni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 15:37, pirms 10 gadiem
"Zemga" un "Zemgum", nevis "Zemgusa" un "Zemgusam".

  -1 [+] [-]

, 2014-05-17 15:38, pirms 10 gadiem
Jo uzvārds ir "Zemgus", nevis "Zemguss". Trešā, nevis pirmā, deklinācija. Latviešu valodas gramatika

  +5 [+] [-]

, 2014-05-17 15:47, pirms 10 gadiem
Kaa parasti Strausa kunga rakstos - viss ir slikti

  +3 [+] [-]

, 2014-05-17 17:29, pirms 10 gadiem
lonja rakstīja: Straus,tu esi slims!Krievija izlai trenē mūsu treneri!Tāpēc vien jau būtu jāpaseko līdzi šīs izlases gaitām!Tu tomēr esi sporta žurnālists,nevis pērkams politiķis!vai es kļūdos!Un priecāties par Zemgusa zemisku gājienu ir bērnišķigi!Sist pa pau.tiem tomēr nav vīrieša cienīgi.Priecāties par to,kā to dari tu-tas ir zemiki!!!
Precizēsim - mūsu Vītoliņš un Vācijas krievs Znaroks, kurš uzskata , ka principā jau te tā pati Krievija vien ir .

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 17:38, pirms 10 gadiem
lonja rakstīja: Straus,tu esi slims!Krievija izlai trenē mūsu treneri!Tāpēc vien jau būtu jāpaseko līdzi šīs izlases gaitām!Tu tomēr esi sporta žurnālists,nevis pērkams politiķis!vai es kļūdos!Un priecāties par Zemgusa zemisku gājienu ir bērnišķigi!Sist pa pau.tiem tomēr nav vīrieša cienīgi.Priecāties par to,kā to dari tu-tas ir zemiki!!!
Znaroks neies pierādīt latviešu valodas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 19:02, pirms 10 gadiem
lonja rakstīja: Un?Vai tad Nolans orientēja latviešu valodā?Vai Kurre orientējās?Ko tad Tu neraudāji?Divkosis!Un te pilns ar tādiem divkošiem!
Nolans nav saistīts ar Latviju vairāk kā 30 gadus . Otrkārt , Nolans nekad neteiktu " ko jūs te ākstāties , runājiet valodā , kuru saprotu ". Domāju , indiānis 30 gados apgūtu valodu tādā līmenī , lai preses konferencē varētu pateikt pāris . standartfrāzes . Znaroks vai ir vai nu nekaunīgs , vai stulbs uz valodām , izvēlies pati , kas vairāk patīk .

     [+] [-]

, 2014-05-17 20:09, pirms 10 gadiem
Ēriksam Strausim derētu pamācīties locīšanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-18 11:25, pirms 10 gadiem
''Girgensons ir piečakarējis savu komandu.'' Stulbāk pateikt nav iespējams. Autoram laikam neliekas svarīgi izlabot savas tizlās kļūdas vārda Zemgus locīšanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-19 21:31, pirms 10 gadiem
Neonz rakstīja: "Zemga" un "Zemgum", nevis "Zemgusa" un "Zemgusam".
Zemgus, nevis Zemga!