Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

(Ne)zināmais par "Dinamo"

(Ne)zināmais par "Dinamo"
Vai Sandis Ozoliņš ir aizvadījis savu pēdējo spēli "Dinamo" sastāvā?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" pabeigusi sesto sezonu Krievijas atklātajā hokeja čempionātā, kuru dēvē arī par KHL. Lai arī daudz kaifots par regulārajā čempionātā sadarīto, īstā varēšanas mērlente ir izslēgšanas spēļu turnīrs. Kā saka pieredzējušais hokeja treneris Gints Bisenieks, ja komanda izstājas jau pēc pirmās kārtas, tad sezonu kopumā par izdevušos nav iespējams nosaukt. Lai "Dinamo" priekšnieki paši izliek atzīmes saviem algotņiem, taču par "Dinamo" tuvāko nākotni ir ļoti daudz nezināmā.

10 no 35
Visiem "Dinamo" spēlētājiem joprojām ir spēkā līgumi vismaz līdz 2014. gada 30. aprīlim un tas nozīmē, ka līdz šī termiņa beigām visi kā viens ir pakļauti Skanstes ielā iedibinātajai kārtībai. Teorētiski tas varētu izskatīties šādi - ja esat tik mazspējīgi un nevarat pārvarēt pirmo kārtu, esiet tik laipni, un katru dienu tikos un tikos ierodaties uz treniņiem. Nekādu brīvdienu, nekādu priekšlaicīgu atvaļinājumu u.t.t. Negriba savu aldziņu atstrādāt spēlējot, to darīsiet strādājot velkot riepas vai lēkājot vardītes. Lai ko spēlētājiem liks darīt līdz 30. aprīlim, pienāks brīdis (jau ir pienācis), kad būs jāsāk domāt par nākamo sezonu. Šobrīd "Dinamo" aptverē ir 35 hokejisti un tikai desmit ir līgumi uz nākamo, aiznākamo vai pat līdz 2017. gada sezonas beigām. Ar līgumiem pārsvarā ir latviešu puikas: Rustams Begovs, Māris Bičevskis, Nils Grīnfogels, Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis, Oskars Cibuļskis (visiem līdz 2015. gadam), Lauris Dārziņš (2017) un Marcels Hosa (2015). Pārējie pēc 30. aprīļa ir brīvi, ja vien ar viņiem jau nav uzsāktas pārrunas par turpmāko sadarbību.

Reķis prom. Kuri sekos?
Interneta tīklos jau ir parādījusies informācija, ka vismaz viens no "Dinamo" aizsargiem jau pamazām kārtojas uz citiem hokeja laukumiem un tas ir Arvīds Reķis. Viņš neko oriģinālu nav izdomājis, viņu joprojām ar labu vārdu atceras Vācijā un tur, visticamāk, viņš spēlēs nākamsezon. Ar lielām jautājuma zīmēm atzīmējami lielākā daļa no tiem, kuriem 30. aprīlis ir pēdējā diena. No leģionāra gala ir vērts runāt vien ar dažiem - acīmredzot ar abiem vārtsargiem, arī Vilsons nav zemē metams. Pārējie - ir redzēti arī labāki. Arī vietējo kadri Rīgā nav piekalti uz mūžu mūžiem. Piemēram, Krišjānis Rēdlihs. Aizsargam nav ne vainas, taču pēc sešiem Rīgā pavadītajiem gadiem nepieciešamas pārmaiņas. Laiku pa laikam ērcīgs uz treneriem ir Roberts Bukarts, gadi kā stirnas ir aizskrējuši Aleksandram Ņiživijam un Rodrigo Laviņam, tāpat visus sešus gadus "Dinamo" ir nokalpojis Kristaps Sotnieks. Jēkabs Rēdlihs komandā atgriezās tikai piespiedu kārtā, kad traumēto saraksts kļuva nepieklājīgi garš. Paņemot viņu kā glābšanas riņķi, sastāva veidotāji skaidri norādīja, ka tieši šāda arī ir viņa loma un nekas vairāk. Vai treneriem būs pacietības vēl vienu gadu komandā turēt mazmetēju Mārtiņu Cipuli? Treneriem ir jātiek skaidrībā, vai Juris Upītis joprojām skaitās jaunais un perspektīvais, vai tomēr kā uzbrucējs, kurš trīs sezonu laikā tā arī nav kārtību iecirtis kāju "Dinamo" durvīs.

Ko darīs Ozoliņš?
Pēc regulārā čempionāta un pēc Soču olimpiādes lielākā daļa līdzjutēju nekautrējās Ozoliņam dot atļauju spēlēt hokeju teju līdz brīdim, kamēr viņu nenonesīs no laukuma. Kad sākās Gagarina apgūšana, tonis ir mainījies pretējā virzienā un viņam biežāk tiek ieteikts tomēr ielūkoties savā pasē. Nudien, Ozoliņš pirms Sočiem, Sočos un tagad - tie ir divi dažādi kapteiņi. Ikvienam spēlētājam spēka resursu ir tik daudz, cik to ir un ir redzams, ka Sandis visu degvielu iztērējis līdz martam. Rudenī, kad jāsākas jaunajai sezonai, Ozoliņš būs paspējis atpūsties, varbūt būs labi patrenējies, taču jaunāks viņš noteikti nepaliks. Ko darīt ar Ozoliņu, uz šo jautājumu vispirms ir jāatbild pašam Ozoliņam. Vai viņš savu pēdējo spēli jau ir aizvadījis? Ja nē, vai ir vērts iespringt vēl vienam gadam? Ja nav ne viena, ne otra, tad ko darīt tālāk? Ko darīt pašam Ozoliņam un ko darīt treneriem? Ja nav Ozoliņa, tad komanda paliek bez spēlējošā tēva, bez spēlējošā trenera, bez spēlējoša audzinātāja, bez spēlējošā autoritātes... Ja atmetam vārdu "spēlējošā", ainiņa kļūst pavisam savādāka. Ja vien kluba priekšnieki, treneri un puspriekšnieki pratīs novērtēt viņa klātbūtni, atrast viņam darbu aiz apmales nevajadzētu būt nekādām problēmām. Tas būtu tikai loģiski, taču, kā zināms, tad "Dinamo" un loģika ir divi nesavienojami jēdzieni. Kā toreiz, kad Ozoliņš reiz jau nokāpa no šī kuģa klāja.

Tikai Sprukts
Šogad "Dinamo" paveicās ar Lauri Dārziņu. Savainojumu dēļ "traktors" viņu vairs negribēja un Rīgai atsauca mājās savu dēlu. Atsauca un parakstīja līgumu līdz pat 2017. gadam... Vienubrīd arī Jānis Sprukts kārtojās mājupceļam, taču viņam izdevās ieķerties Jaroslavļas sliedēs un izskatās, ka viņi to nenožēlo. Pieklājīgais sniegums "play off" it kā ļauj cerēt, ka Spruktam šis nebūs pēdējais gads ar "Lokomotiv", taču līgums beidzas 2014. gada aprīlī. Teorētiski Sprukts var būt brīvs, taču, lai viņu atdabūtu atpakaļ uz Rīgu, Svētajam Jurim būs jāievelk dziļāk elpu un jārēķinās ar lieliem izdevumiem. Sprukts dēļ dažiem tūkstošiem mājās nebrauks...
Pārējie klaida latvieši šobrīd ir drošā attālumā no Rīgas - Mārtiņam Karsumam, Miķelim Rēdliham, Oskaram Bārtulims un Artūram Kuldam ir līgumi līdz 2015. gada sezonas beigām. Var jau klusībā pie sevis bubināt, ka kādam no neaizsniedzamajiem piemeklēs Dārziņa liktenis, taču tā būtu visīstākā ļauna novēlēšana šiem spēlētājiem.

Kas notiks ar "Dinamo"?
Visiem augstākminētajiem minējumiem jēga būs tikai tad, ja "Dinamo" jau nav aizvadījusi savu pēdējo spēli. Ne šajā sezonā, bet vispār. Situācija Krievijā un tās fīrera vājprāts ir nostājies pret veselo saprātu un pārējo pasauli. Ukrainas vai tās vienas daļas okupācija atkal liek atcerēties tos laikus, kad starp divām iekārtām pastāvēja dzelzs priekškars. Latvija šobrīd atrodas šī priekškara pareizajā pusē un, ja kāds nesavaldīs Krievijas šizofrēniju, "Dinamo" liktenim ir jābūt loģiskam.

1 2 44 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2014-03-17 22:32, pirms 11 gadiem
Pat aklajam redzams, ka Robinsons arī jāpatur! Labākais aizsargs-leģionārs, kāds Dinamo ir bijis!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-17 22:34, pirms 11 gadiem
Es ļoti ceru, ka Dinamo vairs neeksistēs.
Eiropas līga (kā viņu tur sauc) negrib KHL komandu. Lai Dinamo pēctecis (būtu vērtīgi pārsaukt arī vārdu) paspēlē Latvijas čempī un pēc tam spēlē Eirokausos.
Skatītāji nu jau ir pieradināti pie hokeja un tas tikai varētu pacelt Latvijas čempja apmeklējumu

  +3 [+] [-]

, 2014-03-17 22:41, pirms 11 gadiem
Šekura, manuprāt, arī ir tā vērts lai tiktu paturēts.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-17 22:47, pirms 11 gadiem
Dinamo jāpaliek. Mani neinteresē no kā nāk nauda, kas ap to visu grozās. Mani interesē Latvijas komanda un latviešu puikas kas spēlē tajā.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-17 22:55, pirms 11 gadiem
Interesanti kāpēc Kanādas klubi neizstājās no NHL pēc tā, kad amerikāņu zaldāti slaktēja Irākas un Afganistānas civiliedzīvotājus?

  +3 [+] [-]

, 2014-03-17 23:16, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Interesanti kāpēc Kanādas klubi neizstājās no NHL pēc tā, kad amerikāņu zaldāti slaktēja Irākas un Afganistānas civiliedzīvotājus?
Nejauc abolus ar kartupeljiem

     [+] [-]

, 2014-03-17 23:22, pirms 11 gadiem
backstab rakstīja: Nejauc abolus ar kartupeljiem
Nu davai politikas ekspert apgaismo mani vienkāršā, cilvēkam saprotamā valodā ar ko amerikāņu iebrukumi citās valstīs ir labāki par krievu?

     [+] [-]

, 2014-03-17 23:26, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Nu davai politikas ekspert apgaismo mani vienkāršā, cilvēkam saprotamā valodā ar ko amerikāņu iebrukumi citās valstīs ir labāki par krievu?
murikāņi iebrūk valstīs, kur pa pilnam ar tiem jobanajiem teroristiem, un viņi netaisa aplamus referendumus, lai kaut ko pievienotu savai teritorijai

  -2 [+] [-]

, 2014-03-17 23:31, pirms 11 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: murikāņi iebrūk valstīs, kur pa pilnam ar tiem jobanajiem teroristiem, un viņi netaisa aplamus referendumus, lai kaut ko pievienotu savai teritorijai
Nu cik civiliedzīvotājus viņi noslaktē vidēji uz vienu teroristu?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-17 23:35, pirms 11 gadiem
rais55 rakstīja: Šekura, manuprāt, arī ir tā vērts lai tiktu paturēts.
spēlē viņš diezgan labi, bet vai ir vērts - lai to secinātu ir jāzina kāda viņam ir alga. komandas līderis viņš noteikti nav ..

  -2 [+] [-]

, 2014-03-17 23:35, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Nu cik civiliedzīvotājus viņi noslaktē vidēji uz vienu teroristu?
necik, visi civiliedzīvotāju slaktiņi un apšaudes jau notiek no teroristu iniciatīvas, ar tiem līdzekļiem, kuriem tie taisa uzbrukumus armijām, loģiski, ka cilvēki ies bojā, life is life.

  +6 [+] [-]

, 2014-03-18 00:26, pirms 11 gadiem
Laikam sen jau šis "analītiski spēcīgais" žultainais raksts gaidīja savu iznācienu! Īsti latviskā garā! Varbūt vajadzētu pateikt vispirms paldies komandai par jaukajiem mirkļiem , par pašatdevi, par Latvijas hokejistu, treneru, viesspēlētāju cīņas garu!Pateikt paldies par to, ka mums vispār ir hokejs! Protams, vajag noniecināt visu un visur, mēģināt iznīcināt! Neradot alternatīvu?! Jūsu un mūsu mīļajā Rietumu pasaulē uzvar spēcīgākais konkurences apstākļos , vai ne? Kur tad ir jaunais spēcīgais LATVIEŠU hokeja klubs, kas startēs par Latvijas naudu , kādā spēcīgā Rietumu līgā, kas izkonkurēs "Dinamo"? Vai varbūt der aizdomāties par to, kāds hokejs mums būs, ja "Dinamo" nebūs?! Ai, būs tak vienalga, ķersimies klāt kādam citam sporta veidam-latviskā garā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-18 02:13, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka krievu fīreram un viņa puiķeļiem ar galvu nav viss kārtībā, un, ja tas turpināsies uz dzelzs priekškars 2 kritīs, tad viss būs skaidrs, bet kāda joda pēc tu to visu JAU TAGAD nogāz uz hokeju un Dinamo? Jeb arī pats (kaut vai neapzināti) piederi pie tās troļļu kastas, kas tik nesaudzīgi kritizē mūsu hokeja labāko klubu?! Kritikai jābūt objektīvai, nevis kritikai kritikass pēc - tā, lūk, man patīk!...
Jo vairāk lasu Strausu SA+, jo vairāk viļos (ar retiem izņēmumiem), un nu saprotu, kāpēc viņš nespēja veco labo SA vecajā veidolā noturēt uz ūdens... Droši vien bija ar`citi faktori, bet... Teikšu vienkārši - pietiek ironizēt, beidz lamāties! Ja raksti, tad par lietu!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 07:33, pirms 11 gadiem
Raksts ir pilnīgs mēsls! Murgains, pretīgs. Nelasīsu vairš šitā "žurnālista" rakstus.

     [+] [-]

, 2014-03-18 08:32, pirms 11 gadiem
Vitinka rakstīja: Raksts ir pilnīgs mēsls! Murgains, pretīgs. Nelasīsu vairš šitā "žurnālista" rakstus.
un kas tad šajā rakstā ir nepareizs?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 08:33, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: ko tu diskutē ar propogandas apstulbinātiem bērneļiem!viņiem tik ASV un eiropa ir labie,bet krievi sliktie!!!viņi neko neredz ub nesaprot!Un domāt nemāk!Amerikāņi tak nes demokrātiju!Kamēr krievi ir ļaunie okupanti!Un punkts!
nu labi, dzīves pieredzes bagātais onkul - pastāsti mums, kāda tad ir tā patiesība?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 09:21, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: spēlē viņš diezgan labi, bet vai ir vērts - lai to secinātu ir jāzina kāda viņam ir alga. komandas līderis viņš noteikti nav ..
Nu nezinu... Kā viņš var nebūt līderis, ja ir 3. rezultatīvākais spēlētājs un viņam ir tikai par 2 un 3 punkti mazāk nekā pirmajā sezonā bija Elisonam un Hartiganam. Pēc jaunā gada tieši viņš bija labakais punktu guvējs un līderis, tad kad Vilsonam un Hossam vairs negāja. Nu, bet pasr algu tev tiešām taisnība. Bet labāk tomēr Šekura nekā atkal AHL kaķis maisā...

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:26, pirms 11 gadiem
Nesen ir apspriests variants, ka Dinamo varētu iesaistīties Šveices čempionātā. Līmenis ir gana augsts.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 09:28, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nesen ir apspriests variants, ka Dinamo varētu iesaistīties Šveices čempionātā. Līmenis ir gana augsts.
un atnāca demagogs...

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:30, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: un atnāca demagogs...
Varbūt diskutējam par rakstu, nevis apspriežam personības?
Es vienkārši rakstu, ka KHL izjukšanas gadījumā ir variants, ka Dinamo iesaistīsies Šveices čempionātā, lai nebūtu jājauc ārā komanda un sastāvs, Tev kādas pretenzijas pret to?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 09:34, pirms 11 gadiem
summers77 rakstīja: Laikam sen jau šis "analītiski spēcīgais" žultainais raksts gaidīja savu iznācienu! Īsti latviskā garā! Varbūt vajadzētu pateikt vispirms paldies komandai par jaukajiem mirkļiem , par pašatdevi, par Latvijas hokejistu, treneru, viesspēlētāju cīņas garu!Pateikt paldies par to, ka mums vispār ir hokejs! Protams, vajag noniecināt visu un visur, mēģināt iznīcināt! Neradot alternatīvu?! Jūsu un mūsu mīļajā Rietumu pasaulē uzvar spēcīgākais konkurences apstākļos , vai ne? Kur tad ir jaunais spēcīgais LATVIEŠU hokeja klubs, kas startēs par Latvijas naudu , kādā spēcīgā Rietumu līgā, kas izkonkurēs "Dinamo"? Vai varbūt der aizdomāties par to, kāds hokejs mums būs, ja "Dinamo" nebūs?! Ai, būs tak vienalga, ķersimies klāt kādam citam sporta veidam-latviskā garā!
gluži manas domas. es gan rakstu nesauktu par žultainu, bet ideja "ņemam nost, bet vietā neliekam" vienkārši nogāž gar zemi jelkādu loģiku...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:50, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Varbūt diskutējam par rakstu, nevis apspriežam personības?
Es vienkārši rakstu, ka KHL izjukšanas gadījumā ir variants, ka Dinamo iesaistīsies Šveices čempionātā, lai nebūtu jājauc ārā komanda un sastāvs, Tev kādas pretenzijas pret to?
un tā nav demagoģija, ko Tu šobrīd dzen?

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:51, pirms 11 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Pie 1:3 sērijā, SA+ tapa smieklīgs raksts. Līdz 3:3 vairs nezināja ko rakstīt pēc iepriekš minētā raksta. Un nu galvu no zemes laimīgs izvilcis vari turpināt iesākto putn!
Tikai uz cik ilgu laiku sprediķi? Gan drīz atkal varēsi smiltīs rušināties.
labi, ar to rakstu Strausa k-gs drusku iebrauca grāvī.

Bet konkrēti kas šajā rakstā ir nepareizs?

     [+] [-]

, 2014-03-18 09:52, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: un tā nav demagoģija, ko Tu šobrīd dzen?
OK, kādā čempionātā (pēc tavām domām) Dinamo vajadzētu iesaistīties pēc Krievijas līgas izjukšanas?

     [+] [-]

, 2014-03-18 10:00, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: OK, kādā čempionātā (pēc tavām domām) Dinamo vajadzētu iesaistīties pēc Krievijas līgas izjukšanas?
1) Krievijas čempionāts kā tāds neizjuks jebkurā gadījumā - kaut kādā formācijā tas paliks. Cita lieta, kādi spēlētāji un klubi tur spēlēs.
2) ja Dinamo nespēlēs KHL - tas nepastāvēs vispār. Tāpēc jautājums lieks.

     [+] [-]

, 2014-03-18 10:02, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: 1) Krievijas čempionāts kā tāds neizjuks jebkurā gadījumā - kaut kādā formācijā tas paliks. Cita lieta, kādi spēlētāji un klubi tur spēlēs.
2) ja Dinamo nespēlēs KHL - tas nepastāvēs vispār. Tāpēc jautājums lieks.
OK, to es pats saprotu, ka nosaukums nepaliks, bet kur spēlēs kāds no LV klubiem?
Tikai nesaki, ka domas par Zviedrijas, Somijas, Vācijas, Šveices čempionātiem nav dzirdētas? Tāpat tiek gatavoti šādi "atkāpšanās plāni".

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 10:09, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: OK, to es pats saprotu, ka nosaukums nepaliks, bet kur spēlēs kāds no LV klubiem?
Tikai nesaki, ka domas par Zviedrijas, Somijas, Vācijas, Šveices čempionātiem nav dzirdētas? Tāpat tiek gatavoti šādi "atkāpšanās plāni".
Domāt var par jebkuru čempionātu, kaut par NHL, bet no citu valstu čempjiem paņems mūs vai nu krievi, vai baltkrievi, pārējiem neesam interesanti, kā arī nav naudas šāda kluba uzturēšanai.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 10:12, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Domāt var par jebkuru čempionātu, kaut par NHL, bet no citu valstu čempjiem paņems mūs vai nu krievi, vai baltkrievi, pārējiem neesam interesanti, kā arī nav naudas šāda kluba uzturēšanai.
OK, vismaz godīga atbilde.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-18 10:15, pirms 11 gadiem
Strausa kungs, demogogs un vilnas di...ējs Jūs esat labs, bet no hokeja neko pa lielam nesaprotat!
1. Aklajam ir skaidrs, ka pie Jūsu lelgionāriem ir jāpieskaita Ščehura un Robinsons! Ja par pirmo varbūt var rasties jautājumi, tad par otro jautājumi var būt tikai idiotam!
2. Ozoliņš - ja nebūtu tik daudz traumēto, viņš arī mazāk spēlētu, un
būtu vairāk spēka! Tas viens moments! Otrs, tie, kas spēj saprast OZO uz laukuma, arī ir paguruši vai traumēti, līdz ar to visi OZO kreatīvie gājieni, nu daudzi, aiziet secen! Bet tāds ir OZO, mēs viņu varam pieņemt tādu kāds viņš ir, vai nē, tak savos 41 viņš nemainīsies! Bet man tāpat ir prieks, ka viņā vēl ir iekšā tas jaunības azarts, visu cieņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-18 10:27, pirms 11 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Vai es rakstīju, ka te kaut kas ir nepareizs?
Mani vairāk būtu interesējis raksts no Strausa, ja Rīga būtu paņēmusi sēriju.
Tagad var meklēt utis vismaz.
tad par ko ir stāsts, ja nav nepareizs?

Rīga visai loģiski sēriju nepaņēma - kā būtu, ja būtu, tās jau ir tikai tukšas muldēšanas vērtas diskusijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-18 10:51, pirms 11 gadiem
Muļķīgi var sanākt, ja visi pārējie Eiropas klubi no KHL aiziet, bet mēs paliekam. Bet, ja somi, čehi un pārējie turpina, tad neredzu jēgu mums vienīgajiem izstāties. Vai nu visi, vai neviens.
1 2 44 komentāri