Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Laviņš, Daugaviņš un Nolans

Laviņš, Daugaviņš un Nolans
Pēc uzvaras pār Somiju Teds Nolans tika slavināts, bet pēc zaudējuma vāciešiem tonis bija mainījies...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas izlase pasaules čempionātā ir aizvadījusi divas spēles. Vienā izcīnīta uzvara, otrā - zaudējums. Ja pēc uzvaras pār somiem līdzjutējs jau sāka kalkulēt, kurš pretinieks ceturtdaļfinālā būtu visērtākais, tad pēc zaudējuma vāciešiem tonis nomainījās uz cita viļņa. Kā būs ar ceturtdaļfinālu, rādīs laiks, taču pēc pirmajām divām spēlēm visbiežāk uz mēles bijušas trīs Latvijas izlases personas - Rodrigo Laviņš, Kaspars Daugaviņš un galvenais treneris Teds Nolans. Par ko?

Rodrigo Laviņš. Pieredzējušais izlases spēlētājs čempionātā ir aizvadījis ļoti maz spēles laika, taču noteikti ir viena no populārākajām personām Latvijas izlases līdzjutēju nometnē. Ne katram spēlētājam līdzjutēji mājās sagatavo plakātu šādā veidā izrādot cieņu par viņa ilggadējo kalpošanu Latvijas hokejam. Visu cieņu! Ļoti iespējams, ka šis plakāts Laviņam arī paliks kā patīkamākā atmiņa no, iespējams, pēdējā pasaules čempionāta. Tas, kas notika spēlē ar somiem, vismazāk atcerēties grib pats Laviņš. Lai atmiņas būtu vēl spilgtākas, zobgaļi smēja, ka vajadzēja pašam mest ripu Masaļska vārtos, nevis uzlikt ripu uz pretinieka nūjas. Būtībā, tas pats vien sanāca, jo sava vārtsarga degungalā uzdāvināt preiniekam ripu ir tas pats, kas iemest to savā kastē. Tā gadās... Pēc šī negadījuma Laviņš vēl pāris reizes parādījās laukumā, bet pret somiem zaudējumu noskatījās no tālākā rezervistu soliņa. Iespējams, ka tur viņš paliks līdz pat čempionāta beigām.

Kaspars Daugaviņš. Viņš tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlasē uzvarā pār somiem. Pelnīti, vai tomēr nē? Kā uz to visu paskatās. Ja skatāmies, ko Daugaviņš sastrādāja pretinieku zonā, nekādu jautājumu. Kā ripa bija pie Kaspara, tā somiem tika sakurta somu pirts. Ne jau vienatnē, bet kopā ar maiņas partneriem Miķeli Rēdlihu un Ronaldu Ķēniņu. Somu zonā Daugaviņš tik tiešām bija redzamākais tēls un arī savu golu viņš iemeta, bet, ja uz viņa snieguma paskatāmies ar basketbola trenera acīm, tad bilde ir pavisam cita. Kritiski basketbola treneri vērtē ne tikai gūto punktu daudzumu, bet arī viņa darba tikumu aizsardzībā. Kāda jēga, ja spēlētājs samet pussimts punktu, ja dēļ viņa savā grozā tiek ielaisti sešdesmit. Līdzīgi arī ar Daugaviņu. Golu viņš iemeta, bet dēļ viņa noraidījuma tika arī zaudēti vārti. Kasparam pret somiem bija divi noraidījumi. Nejaušība? Pret vāciešiem tas pats - atkal divi zaudējumi un pēc viena arī gols Gudļevsdka vārtos. Tiesa, pēdējam nav nekāda sakara ar spēli pret Somiju, bet tomēr... Personīgi man šķita, ka mačā pret Somiju labākajam spēlētājam paredzēto pulksteni vajadzēja dalīt uz pusēm - pusi Kuldam, otru Sotniekam. Arī viņi katrs guva pa vārtiem, taču papildus bonusus nopelnīja par epizodēm mača izskaņā. Ne kā Sočos, bet Sotnieks atkal izglāba komandu no vārtu zaudējuma, un to pašu kritienā ar roku noķerot ripu, izdarīja arī Kulda! Divas ļoti skaistas epizodes, kuras bija pelnījušas īpašu novērtējumu.

Teds Nolans. Kanādiešu speciālists nav pirmais galvenais treneris no citām zemēm un, iespējams, ka arī ne pēdējais. Savulaik ar izlasi strādāja zviedrs Kurts Lindstrēms un liela daļa tautas, ieskaitot pašus hokejistus, ķēra kaifu par viņa darba stilu. Daudz jauna, rietumnieciska pieeja darbam, nestandarta risinājumi u.t.t. Līdzīgi meldiņi tiek dūdoti arī par Nolanu. It īpaši pēc uzvaras pār Somiju, kad čivinātavā izskanēja pat viedoklis, ka Nolanam ir jādod mūža līgums darbā ar izlasi. Nenoliedzami, ka izlase ir sākusi spēlēt savādāk, bet, vai līdzjutējs būs pabarots tikai ar skaistu spēli, ar pašatdevi, ar cīņu un visu pārējo, ja nebūs paša galvenā - uzvaru? Atlika zaudēt vāciešiem un tonis par Nolana mūža darbu Latvijā ir mainījies uz pretējo pusi.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-11 23:16, pirms 10 gadiem
Atvaino, bet būtu labāk rakstījis par basketbolu. Par Daugaviņu gan piekrītu.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-11 23:36, pirms 10 gadiem
Strauss ir tizlākais lv žurnālists. Pat Matulis izgriež pogas

  +3 [+] [-]

, 2014-05-12 01:45, pirms 10 gadiem
Kā var tik tizlu rakstu uzrakstīt? Rodrigo Laviņš pirmkārt noskatījās uzvaru nevis zaudējumu no rezervistu soliņa un viņam ripa lēkāja un tāpēc viņš to nesavaldīja nevis kādam atdeva. Likās, ka šitādas jēlības var rakstīt tikai interneta komentāru pirdēji, bet nejau žurnālisti.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-12 07:53, pirms 10 gadiem
woodoo1989 rakstīja: Kā var tik tizlu rakstu uzrakstīt? Rodrigo Laviņš pirmkārt noskatījās uzvaru nevis zaudējumu no rezervistu soliņa un viņam ripa lēkāja un tāpēc viņš to nesavaldīja nevis kādam atdeva. Likās, ka šitādas jēlības var rakstīt tikai interneta komentāru pirdēji, bet nejau žurnālisti.
pilnīgi piekrītu, šitādus komentārus rakstu es, kad neesmu dabūjis vai arī no gultas esmu izkāpis ar kreiso kāju.

     [+] [-]

, 2014-05-12 10:25, pirms 10 gadiem
Ha ha... vai ne? ;D

  +1 [+] [-]

, 2014-05-12 12:46, pirms 10 gadiem
Daugaviņš pret Vāciju bija švaks, tas nu gan jaatdzīst... lai arī neviens īpaši nespīdēja, ja nu vienīgi Kulda un Pujacs, dažubrīd arī Rēdlihs M. un Ķēniņš, pārējie spēlēja zem sava līmeņa.... Jācer, ka VAsiļjeva trijnieks atdzīvosies pret KAZ, jo pagaidām spēlē blāvi. Girgensonam trūkst blakus labu partneru. Bet, cerēsim, ka viss vēl būs labi!

     [+] [-]

, 2014-05-13 08:58, pirms 10 gadiem
raksts, kuru nebūtu jēgas analizēt. Par Kasparu piekrītu, pret Rodžu esam mazliet par skarbu, nepaveicās čalim. Vai dot iespēju laboties, nezinu, Tedam redzamāk. Teds ir labākais, kas ar izlasi ir noticis. Šo godu vajag dalīt ar Ozo-2013/14.