Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionu duelis Minhenē

Eiropas čempionu duelis Minhenē
Stanislavam Pesičam un Minhenes "Bayern" šovakar nepieciešama uzvara pār kolēģi Deivu Blatu un "Maccabi"
foto: www.tagesspiegel.de

Eirolīgas ceturtdaļfināli sāksies tikai aprīļa vidū, bet jau šobrīd ir zināmas visas četras komandas, kas spēļu sērijas sāks kā favorīti. Atliek noskaidrot pārējos dalībniekus. Šonedēļ sešu spēļu iznākumi ietekmēs vai izšķirs pretendentu likteņus, svarīgākā no tām šovakar Minhenē – “Bayern” pret “Maccabi” (plkst. 21.45).

6 “Bayern” un “Maccabi” spēles intrigas

1. “Bayern” jāuzvar, lai saglabātu cerības sasniegt ceturtdaļfinālu. Šāds iznākums (sevišķi, ja starpība būs lielāka par 2 punktiem) pamatīgi sarežģīs situāciju cīņā par trešo un ceturto vietu F grupā. “Maccabi” nepieciešama vēl viena uzvara, lai nodrošinātu 3.vietu.
2. “Bayern” ir eirolīgas līderi cīņā par atlēkušajām bumbām un top-16 arī precīzākie soda metienos (81%). Tieši šajos divos elementos “Maccabi” rādītāji ir vispieticīgākie.
3. Pirmā apļa spēle Telavivā bija ļoti saspringta, “Maccabi” uzvarēja 66:64. Vēl četras minūtes pirms beigām viņiem bija 10 punktu pārsvars, taču trīs precīzi tālmetieni ļāva “Bayern” pietuvoties. Galotnē Minhenes komandai bija divas iespējas tikt pie vēsturiska panākuma, taču pēdējie metieni vairs nebija sekmīgi.
4. Četrām eirolīgas komandām patlaban ir treneri, kuri strādājot ar valstu izlasēm uzvarējuši Eurobasket. Arī “Bayern” un “Maccabi” vadītāji Pešičs un Blats. Pešičam tas izdevies pat divreiz, 1993.g. ar Vāciju un 2001.g. ar Dienvidslāviju, Blats triumfēja 2007.g. ar Krievijas izlasi. Interesanti, ka arī otri divi – Skariolo un Obradovičs, šonedēļ eirolīgā cīnīsies viens pret otru.
5. “Bayern” eirolīgā spēlē pirmo sezonu un ir spējuši izcīnīt jau 9 uzvaras. Savā laukumā viņi ir sevišķi enerģiski un pašpārliecināti, uzvarējuši 3 spēles pēc kārtas un arī kopējā bilance ir pozitīva (7-4). 13.martā Minhenē zaudēja pat Madrides “Real”.
6. “Maccabi” pēdējā laikā nav veicies. Nerealizēts soda metiens 2 sekundes pirms beigām pret “Real” (76:77), pazaudēts 10 punktu pārsvars 4.ceturtdaļā Belgradā (70:72), netrāpīts tālmetiens pēdējās sekundēs Krasnodarā (76:78). Trīs zaudējumi galotnē ar niecīgu starpību apdraud “Maccabi” pozīcijas turnīra tabulā. Ja neizdosies uzvarēt Minhenē, pēdējā kārtā var būt nepieciešama uzvara pār CSKA.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:
“Panathinaikos” (6-6) pret “Unicaja” (5-7) (3. aprīlī plkst. 21.30). Iznākums ir izšķiroši svarīgs abām komandām. Ja “Panathinaikos” uzvar, vienīgi neizdevīgi citu spēļu iznākumi un sagrāve pēdējā kārtā Pirejā pret “Olympiacos” var liegt viņiem iekļūt ceturtdaļfinālā. Malagai uzvara ir vienīgā iespēja turpināt cīņu par vietu labāko astotniekā. “Panathinaikos” sniegums uzlabojas un pagājušajā nedēļā ierindā atgriezās savainotie Karijs un Gists. To pašu var teikt par “Unicaja”. Pārliecinoša uzvara ACB līgā pār “Laboral Kutxa” ļāva pārtraukt 5 zaudējumu sēriju un šonedēļ arī rezultatīvākais spēlētājs Kaners-Medlijs pirmo reizi kopš 7.marta varēs iziet laukumā eirolīgā.
“Anadolu Efes” (2-10) pret “Olympiacos” (6-6) (4. aprīlī plkst. 21). Pirms gada abas komandas cīnījās ceturtdaļfinālā un sērija ievilkās līdz izšķirošajai, 5.spēlei. Šogad “Efes” sezona nav izdevusies, bet “Olympiacos”, tāpat kā “Barcelona”, var devīto gadu pēc kārtas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Pat nespēlējot savainotajiem Perperoglu un Printezim, “Olympiacos” divās pēdējās kārtās svinējuši pārliecinošas uzvaras.