Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Latvijas basketbolistu TOP'15

Raivis Šveicars
Raivis Šveicars

Latvijas basketbolistu TOP'15
Rolands Freimanis
Foto: khimik.com.ua

Aizvadīti nu jau trīs mēneši 2014.gadā un šajā laika periodā nav slinkojuši arī latviešu basketbolisti, kuri ir bijuši gana veiksmīgi savu komandu panākumu kaldinātāji. Piedāvājam SA+ 15 labāko Latvijas basketbolistu sarakstu, balstoties uz trīs mēnešos parādīto sniegumu.

Saspēles vadītāji:

1. Jānis Strēlnieks (Kijevas „Budivelnyk”)
Izskatās, ka pērn izcīnīto čempionu titulu Jāņa Strēlnieka pārstāvētājai Kijevas vienībai šogad aizstāvēt būs krietni grūtāk, taču tas nemaina Jāņa nozīmīgo pienesumu komandas uzvarās. Latviešu saspēles vadītājs šā gada trīs mēnešos izceļas vidēji ar 10,6 punktiem, 2,9 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvām piespēlēm. Pašlaik Aināra Bagatska vadītā komanda ieņem 4.vietu Ukrainas Superlīgā 14 komandu konkurencē. Eiropas Kausa ceturtdaļfinālā komanda atzina Belgradas „Crvena Zvezda” pārākumu.

2. Kristaps Valters (Ankaras „TED Kolejliler”)
Pagaidām Kristapa pārstāvētā Ankaras komanda ieņem 9.vietu 16 komandu konkurencē Turcijas Basketbola līgā, taču tikpat uzvaru ir arī 8.vietā esošajai vienībai. Kristaps aizvada nu jau kārtējo pārliecinošos sezonu. Būdams komandas pamata saspēles vadītājs Kristapa rēķinā trīs mēnešos 11,1 punkts, 2,4 atlēkušās bumbas, 4,9 rezultatīvas piespēles un 1,2 pārtvertas bumbas. Arī Kristapa pārstāvētā vienība līdzīgi kā Strēlnieka „Budivelnyk” izstājās Eiropas Kausa ceturtdaļfinālā, atzīstot Kazaņas „Unics” pārākumu.

3. Žanis Peiners („Mykolaiv”)
Žanim pirmā sezona ārpus dzimtenes un kāda! Komandas neapstrīdams līderis un viens no galvenajiem iemesliem Nikolajevas komandas 7.vietai turnīra tabulā un cīņai par izslēgšanas spēlēm. Peineram ļoti laba statistika šā gada pirmajos mēnešos – vidēji 15 punkti, 4,1 rezultatīva piespēle, 2,3 atlēkušās bumbas un 1,6 pārtvertas bumbas.

Aizsargi:

1. Dairis Bertāns (Bilbao „Basket”)
Lai cik smaga arī nebūtu Bilbao kluba finansiālā situācija, Dairis nepadodas un ar savu enerģiju turpina dzīt izmisumā savus pretiniekus. Diemžēl komandai šī sezona pagalam neizdevusies – pagaidām 13.vieta no 18 vienībām ACB Līgā, kā arī sasniegta tikai Eiropas Kausa otrā kārta. Bertāna statistika – 9,2 punkti, 1,3 atlēkušās bumbas un 1,4 pārtvertas bumbas.

2. Jānis Blūms („Astana”)
Pirmo sezonu Kazahstānas vienībā aizvadošais Latvijas izlases kapteinis ir viens no komandas motoriem, iznākot uz maiņu, bieži mainot spēles gaitu par labu Astanas komandai. Ļoti laba sezona līdz šim ne tikai pašam Jānim (14,4 punkti, 2,5 atlēkušās bumbas un 2,3 rezultatīvas piespēles), bet arī komandai – iekļūts VTB līgas izslēgšanas spēlēs un pārliecinoši 1.vieta Kazahstānas čempionātā, kurā gan piedalās tikai piecas komandas.

3. Mareks Jurevičus („Mykolaiv”)
Mareks ir viens no labākajiem piemēriem, lai pārliecinātos par to, ka ne vienmēr basketbolistam izdodas nokļūt pie pareizajiem cilvēkiem. Nokļūstot pie Agra Galvanovska Nikolajevā Jurevičus ir atvēries un šogad spēlē lieliski – 14,3 punkti, 4,5 atlēkušās bumbas, 3,1 rezultatīva piespēle un 1,8 pārtvertas bumbas. Izlases štābam laiks pievērst uzmanību. Talants Marekam bijis vienmēr.

Vieglie uzbrucēji:

1. Kristaps Janičenoks (VEF)
Galvaspilsētas un izlases līderis ir nezūdoša Latvijas basketbola vērtība jau gadiem. Šī gada pirmie trīs mēneši to tikai apliecina. Varbūt gribētos vēl pārliecinošāku spēli, taču Kristaps jebkurā gadījumā ir viens no „VEF” atslēgas spēlētājiem, kura iztrūkums ir liels robs sastāvā. Janičenoka statistika – 11 punkti, 2,3 atlēkušās bumbas un 3,4 rezultatīvas piespēles. Vefiņam sezona vāja – izstāšanās VTB līgas un Eiropas Kausa grupu turnīrā, kā arī pagaidām 2.vieta LBL.

2. Rihards Kuksiks (VEF)
Ilgi nosēdējis bez darba, taču īsi pēc jaunā gada iestāšanās vienojās ar Rīgas komandu. Nopietns pastiprinājums uzbrukumā, ko parāda arī skaitļi – vidēji 10,4 punkti, 2,5 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles. Neapturams, ja aiziet metiens.

3. Jānis Timma („Ventspils”)
Ventspils komandas līderis, kuru neitralizējot tiek paveikts ļoti daudz, lai tiktu pieveikta visa komanda. Ventiņi noteikti būtu gribējuši veiksmīgāku spēli BBL – pērnā gada čempioni izstājās ceturtdaļfinālā. Labāks sniegums „Eurochallenge” (izstāšanās „Last Sixteen” fāzē) un LBL – pagaidām 1.vieta. Timma līdz šim sevi pierāda kā ļoti daudzpusīgu spēlētāju – vidēji 9,8 punkti, 4,4 atlēkušās bumbas, 3,2 rezultatīvas piespēles un 1,1 pārtverta bumba.

Spēka uzbrucēji:

1. Rolands Freimanis (Južnijas „Khimik”)
Rolands ir viens no Južnijas vienības teicamā snieguma stūrakmeņiem. Iznākot uz maiņu apliecina sevi kā lielisku „Sesto spēlētāju” – vidēji 10 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 1,4 rezultatīvas piespēles. Kārļa Muižnieka vadītā „Khimik” komanda ļoti pārliecinoši soļo pretī uzvarai Ukrainas Superlīgas regulārajā čempionātā. Eiropas Kausā komandai tik gludi negāja – izstāšanās astotdaļfinālā pret Valtera pārstāvēto Ankaras komandu.

2. Ojārs Siliņš (Redžo Emiljas „Grissin Bon”)
Tikai 20 gadus vecais latviešu spēlētājs regulāri iziet „Grissin Bon” komandas sastāvā un palīdz cīnīties par izslēgšanas spēlēm Itālijas A sērijā. Pagaidām 7.vieta 16 komandu konkurencē. Vēl labāk sokas „Eurochallenge” turnīrā, kur komanda iekļuvusi „Final 4”. Nav daudz latviešu basketbolistu, kuri spējuši A sērijā regulāri spēlēt 25 minūtes. Siliņam arī attiecīga statistika – 6,1 punkts, 3 atlēkušās bumbas un 1,2 bloķēti metieni.

3. Kristaps Porziņģis (Seviļas „Cajasol”)
Tikai 18 gadus jaunais latviešu tornis Kristaps Porziņģis ir spēcīgās Spānijas ACB līgas vienības „Cajasol” rotācijas spēlētājs, kurš lieliski izmanto sev dotās vidēji 15 minūtes laukumā – 6,6 punkti, 3,3 atlēkušās bumbas un 1,2 bloķēti metieni šā gada pirmajos trīs mēnešos. 18 gados spēlēt tādā līmenī turklāt darīt to tik efektīvi... Jācer, ka Kristapa izaugsme neapstāsies. Seviļas vienība pagaidām atrodas ļoti kārotajā 8.vietā ACB līgā, taču par izslēgšanas spēlēm vēl būs nopietni jāpacīnās.

4. Kaspars Bērziņš (Santjago de Kompostelas „Rio Natura Monbus”)
Kaspars līdzīgi kā Kuksiks sezonas pirmo daļu nosēdēja dīkstāvē, neilgi pēc jaunā gada pievienojoties Spānijas ACB vidusdaļas komandai „Rio Natura Monbus”. Atpūtas brīdi Kaspars arī paspēja „apčakarēt” visu VEF vadību, tiekot pie labas kompensācijas par nespēlēšanu. Nu jāgaida apelācijas lēmums. Bērziņa pārstāvētā komanda pagaidām ieņem 10.vietu 18 komandu konkurencē un no 8.vietas atpaliek par trīs uzvarām. Viegli nebūs. Pašam Kasparam atgriešanās Spānijā veiksmīga – vidēji 8,5 punkti, 5 atlēkušās bumbas un 1,3 bloķēti metieni.

Centri:

1. Ronalds Zaķis („Ventspils”)
Zaķis ir otrs „Ventspils” līderis un šosezon Ronalds rāda tādu sniegumu, kādu no viņa gaidīja jau sen. Beidzot viss kārtībā ar veselību un Zaķis var spēlēt ar pilnu atdevi, ko lieliski var redzēt laukumā. Ventspils galvenajam spēkam zem groziem šā gada pirmajos trīs mēnešos vidēji 11,3 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas.

2. Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas „Mitteldeutscher”)
Sākums Mārtiņam nebija tas vieglākais, taču pēdējos mēnešos latviešu centra spēlētājs beidzot ir parādījis savu potenciālu, par to tiekot arī atalgots ar Vācijas Bundeslīgas nedēļas spēlētāja godu marta mēnesī. Negaidīti veiksmīga sezona arī visai Veisenfelsas komandai – pagaidām 8.vieta 18 komandu konkurencē. Meiera vidējā statistika – 7,5 punkti, 4 atlēkušās bumbas un 2,3 bloķēti metieni

  -2 [+] [-]

, 2014-04-02 19:23, pirms 10 gadiem
Un kur dārgākais dvieļu padevējs Biedriņš?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-04-03 03:06, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Jocigi ka Dāvis nav ticis topā!

Ok nesen atgriezās tikai, bet nu atgriešanās ir bijusi vairāk kā spilgta!

Mums laikam pilna pakaļa ar Eiroligas speletājiem lai vinjus varētu ignorēt pat tad ja viņš mačā gūst 20pt!
Te jau taču ir apskats par vismaz pāris mēnešu sniegumu, nevis par atsevišķām spēlēm! Un būtu nekorekti pēc dažu spēļu rezultātiem te tagad likt iekšā Dāvi, lai cik labi viņš tās būtu nospēlējis! Esmu pārliecināts, ka viņš domā tāpat!

  +2 [+] [-]

, 2014-04-03 11:23, pirms 10 gadiem
kur kambala? vinsh ievilks komandu aukstakajaa liigaa shosezon.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-03 15:23, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: kur kambala? vinsh ievilks komandu aukstakajaa liigaa shosezon.
Turcijaa silts ir, pienjemu, ka liigaa arii liidz ar to nav aukstaaks...