Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Ulmani, esi vecis!

Ulmani, esi vecis!
Guntis Ulmanis un Juris Savickis.
Foto: LETA

Krievijas finansētais Rīgas "Dinamo" turpina spēlēt tās valsts atklātajā čempionātā, kura šobrīd nodarbojas ar Ukrainas okupāciju un ir kļuvusi par apdraudējumu visai Eiropai! Kamēr bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga nebaidās izteikt savu viedokli par notiekošo, cits bijušais un tagadējais "dinamietis" klusē.

Visiem ir zināms, kādi cilvēki stūrē Rīgas "Dinamo" kuģi un kādas politikas sastāvdaļa ir šis kaimiņvalsts finansētais projekts. Tāpat ir zināms, kurš ir "Dinamo" lielākais priekšnieks un kādās struktūrās viņš darbojies tajos laikos. Tāpat redzam, kādi cilvēki silda svētā Jura labo un kreiso sānu. Vienā pusē izbijušais premjers Aigars Kalvītis, otrajā - izbijušais prezidents Guntis Ulmanis. Lai arī abi bijušie valstsvīri it kā patālu atrodas no šodiena politiskās skatuves, neviens viņiem neliedz izteikties par Krievijas agresiju pret Ukrainu. It īpaši bijušajam prezidentam vajadzētu iepūst dzīvību savos vaigos, jo, kā patīk pašam Ulmanim pie pirmās iespējas atcerēties, tad tieši viņa uzraudzībā no Latvijas tika izvests okupantu karaspēks. Gunti, ņem rokās mikrofonu un liec galdā savu komentāru par notikumiem Krimā. Tautai taču būtu interesanti uzzināt, kāds ir bijušā prezidenta viedoklis... Nekā, klusums, jo labi zināms, ka Skanstes ielā, kur ierīkots "Dinamo" štābiņš, visas runas tiek kontrolētas, vai labākajā gadījumā, saskaņotas ar Juri, bet viņš, kā zināms, ir cilvēks ar VDK pagātni, kurš pavisam nesen TV kameru priekšā ne noliedza, ne nenoliedza Latvijas okupāciju. Tādā, lūk vidē jau ilgāku laiku atrodas bijušais prezidents un kurš, iespējams, šobrīd jūtas neērti, ka ar savu klātbūtni atbalsta komandu, kura spēlē valsts čempionātā ar acīmredzamām tieksmēm apdraudēt mieru uz zemes. Otrdien "Dinamo" aizvadīs pēdējo spēli regulārajā čempionātā un tā ir ideāla iespēja, lai izdarīto to, kas šādā situācijā darāms - izstāties no Krievijas čempionāta. Savādāk ar savu dalību šajā līgā (ne)tiešā veidā tiek atbalstīts noziedzīgs režīms. Un, atruna, ka nevajag sportu jaukt ar politiku, ir lieka. Visiem taču ir zināms, ar kādu nolūku tika izveidota "Dinamo", kāpēc to finansē Krievija u.t.t.
Ulmani, esi taču vecis un atgādini, ka esi bijušais Latvijas prezidents!

Slēpts komentārs: Vitinka

  +8 [+] [-]

, 2014-03-02 18:43, pirms 10 gadiem
Viņš nekad nav bijis vecis un nebūs!

  +6 [+] [-]

, 2014-03-02 18:44, pirms 10 gadiem
Nesagaidīsim. Tāpat kā no galvaspilsētas mēra. Ulmanis pēdējos gados tiešām liek vilties. Sasienas ar Šleseru, Dinamo.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-02 18:45, pirms 10 gadiem
Vai tiesam sadu rakstu del es esmu abonejis SA+?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-03-02 18:50, pirms 10 gadiem
Vitinka rakstīja: Ērik nejauc lūdzu sportu ar politiku.
Sports un politika ir nedalāmi jēdzieni.

     [+] [-]

, 2014-03-02 19:37, pirms 10 gadiem
Doņeckas "Donabasam" gan būtu jāizstājas no KHL.

  +9 [+] [-]

, 2014-03-02 19:40, pirms 10 gadiem
Kur ir aicinājums VEF'am izstāties no VTB līgas?

  -1 [+] [-]

, 2014-03-02 19:47, pirms 10 gadiem
Šādi raksti ir stulba spriedelējuma vērti. Arī es neieredzu Krieviju kā valsti, tur pie varas esošo kliķi un viņu atbalstītājus-reālos fašistus, taču neattiecinu to uz visiem krieviem. Un jaukt iekšā sportu arī nevajag, šādi aicinājumi par izstāšanos ir bērnišķīgi stulbi. Vismaz pagaidām, jo ceru, ka Krievijā tomēr uzvarēs veselais saprāts un nekāds lielāks karš Ukrainā nesāksies.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 19:59, pirms 10 gadiem
Erik!
Ka gan Jus iedomajaties Dinamo izstasanos no KHL?
Nesaprotu, kapec visu laiku uzsvars tiek likts uz Dinamo?
Kapec neviens neruna par Vef, kurs arii piedalas krievijas atklataja cempionata aka VTB! Tad jau vinjiem ar vajag pazust no tas ligas, vai netā?

     [+] [-]

, 2014-03-02 20:00, pirms 10 gadiem
massbeat rakstīja: Kur ir aicinājums VEF'am izstāties no VTB līgas?
Nu piemirsa VEFu, tūlīt izlabos.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 20:11, pirms 10 gadiem
Kopš kura laika Guņča ir vecis. Domāts šī vārda īstajā nozīmē.

     [+] [-]

, 2014-03-02 21:29, pirms 10 gadiem
SVIESTS!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-02 22:55, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Šādi raksti ir stulba spriedelējuma vērti. Arī es neieredzu Krieviju kā valsti, tur pie varas esošo kliķi un viņu atbalstītājus-reālos fašistus, taču neattiecinu to uz visiem krieviem. Un jaukt iekšā sportu arī nevajag, šādi aicinājumi par izstāšanos ir bērnišķīgi stulbi. Vismaz pagaidām, jo ceru, ka Krievijā tomēr uzvarēs veselais saprāts un nekāds lielāks karš Ukrainā nesāksies.
Jā, situācija sarežģīta. Atejot no sporta, varētu ieteikt pārtraukt eksportēt uz Krieviju šprotes un melno balzāmu. Lai viņi sajūt, cik bez mūsu labumiem dzīve nožēlojama. Bet ja nopietni, RD vadībai pirms spēles solidaritāti ar ukraiņiem vajadzētu izteikt, kas, neapšaubāmi nenotiks. Bet te atkal sarežģīta situācija - "ukraiņu" klubs Donbass... Cik tur ukraiņu? Daži. Mākslīgs veidojums - šodien ir, rīt nav. Proti - krievu nauda dislocēta Doņeckā. Tāpat kā horvātu lāči. Ja kādam ļoti vajadzēs, protams, nebūs parīt arī RD, kaut te ir ieguldīts hokeja tradīcijā. Bet mana attieksme pret šo Krievijas ģeopolitisko sportu ir sekojoša - izmantosim gudri. Ja krievi "grib" attīstīt mūs hokeju, pumpējot te iekšā naudu, kāpēc mums atteikties? Pirms kādiem gadiem kaut kādi politiķi apzelēja ideju, ka no Krievijas jāpieprasa kontribūcija par okupācijas gados nodarīto postu. Uztversim RD kā daļu no šīs kontribūcijas. Varbūt izklausās pēc dzīrēm mēra laikā, bet ja godīgi, es neesmu 100% Ukrainas protestētāju pusē. Ja tu metīsi pretiniekam ar Molotova kokteili, naivi iedomāties, ka viņš pagriezīs otru vaigu. Nu, labi, varbūt mazliet ciniski spriedelējumi... Otrdien jāuzvar Donbass, lai iegūtu laukuma priekšorocības.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 07:04, pirms 10 gadiem
Es arī esmu pret Dinamo izstāšanos no KHL. Kāpēc jāatstāj bez darba un iztikas tik daudz latviešu hokejistu, vai tad viņi vainīgi ka krievu ukrainā tik daudz? Un ukraiņiem arī pašiem jābūt večiem, jāņem ieroči rokās un jākaro nvis kā bābām jābļaustās no stūriem.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-03 07:10, pirms 10 gadiem
Varbūt atg''adināt,kas 9. maijā joza uz Maskavu,lai tiktu pie ķebļa ANO?Kad ķeblis zem pakaļas ir izsperts tad jā-var droši teikt savu viedokli ))))Ja es pareizi atceros-tas nebija ne Ulmanis,ne Kalvītis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-03 09:43, pirms 10 gadiem
Ērik, esi vecis! Uzraksti atlūgumu un ej strādāt uz TVNET! Pēdējā laikā viena vienīga caureja no Jūsu rakstiem

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 11:10, pirms 10 gadiem
Kanādas klubiem jāizstājas no NHL sakarā ar ASV agresīvo ārpolitiku.
Ē.Strauss

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 12:05, pirms 10 gadiem
M.Jordan rakstīja: Kanādas klubiem jāizstājas no NHL sakarā ar ASV agresīvo ārpolitiku.
Ē.Strauss
Jo īpaši tiem, kuru īpašnieki ir ASV biezie.

     [+] [-]

, 2014-03-03 18:43, pirms 10 gadiem
M.Jordan rakstīja: Kanādas klubiem jāizstājas no NHL sakarā ar ASV agresīvo ārpolitiku.
Ē.Strauss
nu nav gluzhi viens un tas pats

     [+] [-]

, 2014-03-03 18:43, pirms 10 gadiem
maris777 rakstīja: Es arī esmu pret Dinamo izstāšanos no KHL. Kāpēc jāatstāj bez darba un iztikas tik daudz latviešu hokejistu, vai tad viņi vainīgi ka krievu ukrainā tik daudz? Un ukraiņiem arī pašiem jābūt večiem, jāņem ieroči rokās un jākaro nvis kā bābām jābļaustās no stūriem.
bez darba neviens nepaliks

     [+] [-]

, 2014-03-03 23:19, pirms 10 gadiem
Un ko tas mainīs? Kā tas palīdzēs Ukrainai vai Latvijas drošībai, vai hokejam? Vai kā tas iegriezīs Krievijai? Neviens no lielajiem politiķiem to pat nepamanīs, toties pilnīgi noteikti neko labu nenesīs mūsu hokejam un hokejistiem. Es arī ciest nevaru Liliputina režīmu (tas gan neattiecas uz visu krievu tautu, kur ir arī daudz sakarīgu cilvēku), taču nevajag braukt no viena grāvja otrā, vēl jo vairāk, ka tas nevienam neko labu nenesīs, bet ienaidniekam (Liliputina režīmam) no tā ne silts ne auksts... Nevajag strēbt karstu. Vajag izmantot viņu resursus un naudu sava hokeja attīstībai, kamēr to varam. KHL nav PSRS (vismaz pagaidām) un izstāties no tās var paspēt jebkurā brīdī, ja būs tāda vēlme (teiksim starpsezonā). Līdz tam nav ko čakarēties un provocēt (lai esošie politiķi uzstājas ar paziņojumiem), jo pirmie un galvenie cietēji būs MŪSU, latviešu hokejisti (ne tikai no RD), nevis kādi žurnālisti-strausi (kuriem vienkārši būs jauna tēma par ko uzrakstīt).

     [+] [-]

, 2014-03-04 00:22, pirms 10 gadiem
Strausa k-gs! Iedzer zālītes un nomierinies. Kāpēc atņemt tautai augsta līmeņa hokeju?