Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

31. janvāris

31. janvāris
Raiens Gigss

2011 Raienu Gigsu Anglijas futbola premjerlīgas kluba „Manchester United” līdzjutēji atzīst par visu laiku labāko vienības spēlētāju. Aptauja, ko rīkoja „Manchester United” oficiālais izdevums „Inside United”, un kurā līdzjutēji varēja nosaukt savu labāko trijnieku, ilga sešus mēnešus. Gigss visu savu profesionāļa karjeru, kas aizsākās tālajā 1990. gadā, aizvadījis „Manchester United” rindās, dažāda ranga 958 mačos gūstot 168 vārtus. Velsietis 40 gadu vecumā joprojām spēlē „Manchester United” (līgums ir spēkā līdz šāgada jūnijam). Aptaujā aiz Gigsa palika tādas „Manchester United” slavenības kā Ēriks Kantonā, Džordžs Bests, Bobijs Čārltons, Krištianu Ronaldu, Pols Skoulzs, Deivids Bekhems, Rojs Kīns, Peters Šmeihels, Veins Rūnijs (labāko desmitnieks) un visi pārējie.
2010 Ēģiptes izlase uzvar Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, pagarinot savu bezzaudējumu sēriju šajā turnīrā līdz 19 spēlēm. Šī sērija sākās 2004. gadā, kad grupu turnīra pēdējā cīņā ēģiptieši nospēlēja 0:0 ar Kamerūnu (šis Ēģiptei arī bija pēdējais mačs, jo tā tālāk netika). Sērija turpinājās 2006. un 2008. gada turnīros, kuros Ēģipte kļuva par čempioni. 2010. gada turnīrā Ēģipte aizkļuva līdz finālam, kurā 11. novembra stadionā Angolas galvaspilsētā Luandā ar 1:0 pieveica Ganu, trešo reizi pēc kārtas izcīnot titulu. Ēģiptes bezzaudējumu sērija vēl nav pārtrūkusi, jo 2012. un 2013. gada finālturnīriem izlase nekvalificējās.
1999 24 gadus vecais krievu tenisists Jevgeņijs Kafeļņikovs izcīna savu otro un pēdējo „Grand Slam” tenisa titulu vienspēlēs. Austrālijas atklātā čempionāta finālā viņš ar 4:6, 6:0, 6:3, 7:6 pieveic zviedru Tomasu Enkvistu. Pie pirmā „Grand Slam” titula Kafeļņikovs tika trīs gadus iepriekš, uzvarot Francijas atklātajā čempionātā.
1989 Lojolas Merimauntas „Lions” un „U.S. International” komandas uzstāda jaunu NCAA basketbola rekordu – šajā pirmās divīzijas spēlē komandas pa abām kopā gūst 331 punktu (181:150). Henks Geterss uzvarētājiem sameta 41 punktu. 181 gūtais punkts spēlē arī ir NCAA rekords, tāpat kā „U.S. International” 150 punkti spēles zaudētājai. Komandas izdarīja pa metienam ik pēc 11 sekundēm. „Lions” šajā mačā izcīnīja 28 atlēkušās bumbas uzbrukumā, 27 reizes pārtvēra bumbu un izdarīja 119 metienus. Interesanti, ka arī iepriekšējais rekords (306 punkti – 162:144) piederēja šīm pašām komandām, un tika uzstādīts 1989. gada 6. janvārī.
1978 Tanzānijas futbola čempionāta spēlē tiesnesis no laukuma noraida vārtsargu pēc tam, kad konstatē, ka futbolists ik pa brīdim iemalko no viskija pudeles, ko bija paslēpis aiz vārtu staba. Tajā pašā gadā Tanzānijas futbola čempionāta spēli nākas atcelt, jo īsi pirms tās sākuma tiek aizturēts marihuānu pīpējošais tiesnesis.
1920 Džo Melouns no Kvebekas "Bulldogs" uzstāda NHL rekordu, gūstot septiņus vārtus vienā spēlē. Tas vienā no aukstākajām tā gada dienām Kvebekā (šī iemesla dēļ spēli apmeklē tikai 1200 līdzjutēji) notiek „Bulldogs” mačā pret Toronto ”St. Patricks”, kas noslēdzas 10:6. Pirmos vārtus viens no sava laika labākajiem NHL uzbrucējiem ar iesauku „Spoks” guva spēles 7. minūtē. Pie otrā panākuma viņš tika otrā perioda sākumā, bet līdz trešdaļas beigām izcēlās vēl divas reizes. Pēc otrā pārtraukuma viesi nomainīja vārtsargu un samazināja rezultāta starpību līdz 6:7, taču Meoluns drīz vien guva vēl divus vārtus, bet spēles izskaņā tika arī pie vēsturiskā septītā panākuma. Melouns ir divkārtējs Stenlija kausa ieguvējs (1912. un 1913. gadā), bet 1950. gadā viņu iekļāva NHL Slavas zālē. Kopumā viņš NHL aizvadīja septiņas sezonas (pirms tām bija septiņi lieliski gadi Kvebekas „Bulldogs” rindās NHA līgā), kurās 126 mačos guva 143 vārtus. Vēsturisko rekordu Melouns sasniedza pēc Monreālas „Canadiens” pavadītiem diviem gadiem atgriežoties atjaunotās „Bulldogs” rindās, ko pameta pēc 1919./20. gada sezonas. Divas pēdējās karjeras sezonas pēc aizmainīšanas viņš pārstāvēja „Canadiens”, taču tur pie teikšanas netika, aizvadīja tikai 30 mačus, kuros guva vienus vārtus, un beidza karjeru.