Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

29. aprīlis

29. aprīlis
Stīvens Hendrijs

2013 NBA veterāns centrs Džeisons Kolinss kā pirmais četru Ziemeļamerikas profesionālo sporta līgu pārstāvis ar izdevuma „Sports Illustrated” mājaslapas starpniecību atzīst, ka viņš ir gejs. 34 gadus vecais basketbolists 12 sezonu laikā pārstāvēja sešus NBA klubus. Šīs sezonas sākumā viņš līgumu ne ar vienu NBA klubu nespēja noslēgt, taču 23. februārī Kolinsu pie sevis paņēma Bruklinas „Nets”.
2011 Memfisas „Grizzlies” kļūst tikai par otro NBA komandu (sērijā līdz četrām uzvarām), kas, būdama izslēgšanas spēlēs savā konferencē izlikta ar astoto numuru, pirmajā kārtā no cīņas izsit pirmo numuru, šajā gadījumā Sanantonio „Spurs”. „Grizzlies” uzvaru sērijas sestajā spēlē ar 99:91 nodrošina Zaka Rendolfa 31 punkts un 11 izcīnītas atlēkušās bumbas.
2003 Pirmo reizi NBA „play-off” turnīra spēlē kāda no komandām papildlaikā nespēj gūt ne punktu. Indiānas „Pacers” papildlaikā ar 5:0 pieveic Bostonas „Celtics” un uzvar spēli ar 93:88, panākot 3:2 sērijā.
2000 Britu bokseris Lenokss Luiss „Madison Square Garden” arēnā pirmajā raundā trīs reizes nosūta nokdaunā Maiklu Grāntu, bet otrajā raundā viņu nokautē, aizstāvot pasaules čempiona titulu WBC un IBF versijā. Abu bokseru kopējais svars ir 497 mārciņas (225,4 kg), un tas ir lielākais, kāds fiksēts kādā no titula cīņām supersmagsvariem.
1990 Stīvens Hendrijs ar 18:12 pieveic savu elku Džimiju Vaitu un kļūst par jaunāko (21 gads un 106 dienas) pasaules čempionu snūkerā.
1980 VDR sportiste Rūta Fuksa uzstāda savu pēdējo no sešiem pasaules rekordiem šķēpa mešanā. Sacensībās Splitā viņai tikai četru centimetru pietrūkst, lai kļūtu par pirmo sievieti, kura pīķi raidījusi 70 m tālu. Tagad mēs zinām, ar kā palīdzību viņa sasniedza savus rekordus – Fuksa pati atzinās, ka VDR sporta programmas ietvaros lietojusi steroīdus. Šī paša gada jūlija par pirmo septiņdesmitmetrinieci kļuva Tatjana Birjuļina no Krievijas.
1933 Anglijas Futbola asociācijas kausa izcīņas finālspēlē, kurā "Everton" ar 3:0 sagrāva "Manchester City", uz spēlētāju mugurām pirmo reizi parādās numuri. No viens līdz 22. Pirms tam eksperimenta veidā numuri Anglijā tika izmantoti, taču šādas raudzes mačā tas notika pirmo reizi. "Everton" vīriem pienācās cipari no 1 līdz 11, bet mančestriešiem no 12 līdz pat 22. Tas, lai vieglāk varētu atšķirt darbojošās personas. Šī radoša ideja uzreiz aizrāva visu futbola sabiedrību, un nekavējoties tika piepildīta vietējos mačos, bet valstsvienību apritē numuri parādījās 1954. gada pasaules čempionātā Šveicē.