Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

25. februāris

25. februāris
Pīts Maravičs

1996 Mozambikāniete Marija Mutola labo pasaules rekordu 1000 m skrējienā telpās (2:31,23). Tas notiek sacensībās Stokholmā. Tieši pēc trim gadiem šajā pašā datumā slavenā skrējēja turpat Stokholmā vēlreiz pārspēs pasaules rekordu kilometra distancē, to veicot 2:30,94, un šis rezultāts telpās nav pārspēts vēl šobaltdien. 1000 m skrējienā telpās Mutolas rezultātiem (bet viņai rangā ir trīs labākie sasniegumi) visvairāk pietuvojās krieviete Jūlija Fomenko, kura 2006. gadā finišēja pēc 2:32,16.
1994 Pārdzīvojusi savas komandas biedrenes Tonjas Hārdingas sarīkoto uzbrukumu ar ceļgala traumēšanu, Nensija Kerigena Lillehammeres olimpiādes daiļslidošanas sacensībās izcīna sudraba medaļu. Izvēles programmu viņa veic ļoti labi, taču jaunā ukrainiete Oksana Bajula ir vēl pārliecinošāka. Četri arbitri dod priekšroku Kerigenai, pieci – Bajulai. Hārdinga paliek astotā.
1989 Maiks Taisons cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem piektajā raundā ar tehnisko nokautu pieveic Frenku Bruno. Tolaik Taisonam sākās tiesvedības procesi ar maču rīkotājiem, kā arī šķiršanās prāva. Un arī trenējies Maiks nebija tā, kā savos labākajos gados. Tomēr ar britu labāko supersmagsvaru viņš pat šādā kondīcijā tika galā visnotaļ viegli. Jau pirmajā raundā Taisons pretinieku noguldīja uz dēļiem, tomēr Bruno piecēlās un turpināja cīņu, noturoties līdz pat piektā raunda vidum, kad pēc sitienu sērijas arbitrs apturēja maču.
1987 Maikls Džordans uzstāda Čikāgas "Bulls" NBA kluba rekordu, gūstot 58 punktus spēlē. Čikāgieši ar 128:113 pieveic Ņūdžersijas „Nets”, bet Džordans divas minūtes un 44 sekundes pirms cīņas beigām nosēžas uz rezervistu soliņa. 14 098 līdzjutēji aicina viņu turpināt maču un gūt 60. vai pat 70. punktu, taču Džordans pašā soliņa galā tikai smaida... Džordans trāpīja 16 no 25 metieniem no spēles, kā arī 26 no 27 soda metieniem. Iepriekšējais „Bulls” rekords (56 punkti) kopš 1972. gada piederēja Čitam Vokeram. Pēc divām nedēļām Džordans gūs 61 punktu spēlē, bet viņa karjeras rekords tiks sasniegts 1990. gadā, kad Maikls Klīvlendas „Cavaliers” grozā sametīs 69 punktus.
1977 Ņūorleānas "Jazz" basketbolists Pīts Maravičs uzstāda NBA rekordu aizsargiem, gūstot 68 punktus spēlē. Maravičs trāpīja 26 no 43 metieniem no spēles, kā arī 16 no 19 sodiņiem, palīdzot „Jazz” savā „Superdome” arēnā izcīnīt uzvaru ar 124:107. Pirmajā ceturtdaļā Maravičs guva 17, otrajā 14, trešajā 17 un pēdējā 20 punktus, labojot kopš 1962. gada Losandželosas „Lakers” aizsargam Džerijam Vestam piederējušo rekordu (63 punkti). „Varēju samest vairāk – pirmajā ceturtdaļā netrāpīju vairākus vieglus metienus,” pēc spēles atzina Maravičs.
1964 22 gadus vecais Kasiuss Klejs cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem ar tehnisko nokautu pieveic Soniju Listonu. Listons gan vēlāk taisnojās, ka pie visa vainīgs bijis viņa gūtais rokas savainojums, kādēļ nu jau bijušais čempions esot atteicies no cīņas turpināšanas septītajā raundā. Tomēr uz to brīdi Kleja, kurš pirmajā raundā spēja izvairīties no varenajiem Listona uzbrukumiem, bet vēlāk pakāpeniski pārņēma iniciatīvu, pārsvars bija kļuvis iespaidīgs. Klejs kļuva par jaunāko bokseri, kurš ticis pie pasaules čempiona titula supersmagsvariem (viņš ieguva WBA un WBC čempiona jostas). Pēc šīs cīņas Klejs paziņoja par pievēršanos islāma ticībai un Muhameda Alī vārda pieņemšanu.
1940 Notiek pirmā hokeja spēles televīzijas translācija ASV. W2XBS-TV kanāls no "Madison Square Garden” rāda Ņujorkas "Rangers" maču pret Monreālas "Canadiens" (6:2).
1924 Merilendas augstskolas basketbola mačā pret „Ursuline Academy” Mērija Boida gūst 156 punktus (spēle noslēdzas ar 163:3). Boida tikai divus no 156 punktiem gūst ar soda metienu palīdzību. Sasniegums ievērojams, un nav svarīgi, ka spēle notika saskaņā ar meiteņu basketbola noteikumiem, un pat tas, ka Boida aizsdardzībā necīnījās, bet gan gaidīja bumbu pie sāncenšu groza.