Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

21. februāris

21. februāris
Diks Batons

1993 Sergejs Bubka labo pasaules rekordu kārtslēkšanā telpās (6,15 m). Tas notiek sacensībās Doņeckā. Šis Bubkas rekords noturēsies līdz pat šāgada februārim, kad turpat Doņeckā Bubkas acu priekšā to par vienu centimetru labos francūzis Reno Lavilinjē. Bubka kopumā 17 reizes telpās un 18 reizes stadionā uzrādīja pasaules labāko sasniegumu.
1986 Tenisa zvaigznei Džimijam Konorsam piespriež 20 000 USD sodu un diskvalifikāciju uz 10 mēnešiem par tiesnešu apvainošanu "Lipton" turnīra 1/2 fināla mačā pret Ivanu Lendlu. Incidents notiek turnīra pusfinālmača pret Ivanu Lendlu piektajā setā, kad Konorss nonāca iedzinējos ar 6:1, 1:6, 2:6, 6:2, 2:5.
1980 Ērikam Heidenam Leikplesidā ceturtais olimpiskais zelts - šoreiz ar olimpisko rekordu (1:55,44) 1500 m distancē.
1974 Aiz restēm nonāk mēnesi iepriekš no Anglijas futbola kluba „Manchester United” aizgājušais slavenais Džordžs Bests. Kādā no saviesīgajiem pasākumiem Bests iepazinās ar nesen par „Miss World” kronēto Mārdžoriju Volasu. Taču viņu attiecības nebija ilgas. Volasa kādudien policijai paziņoja, ka kāds apzadzis viņas dzīvokli, piesavinoties kažokādas mēteli, dažas dārglietas un alkoholu 20 mārciņu vērtībā. Uz karstām pēdām kādā ņo Londonas naktsklubiem tika aizturēts Bests, ko pratināja piecas stundas, bet vēlāk izvirzīja apsūdzību zādzībā ar ielaušanos. Aprīlī gan Bests izspruka sveikā no policijas ķetnām, jo Volasa atsauca savu iesniegumu.
1973 NHL klubs Čikāgas "Blackhawks" aizvada 262. spēli pēc kārtas ar gūtiem vārtiem, kas ir līgas rekords. Sērija sākās 1970. gada 14. martā. Sērijas laikā „Blackhawks” guva vismaz vienus vārtus arī 34 „play-off” mačos. Čikāgiešu uzbrucējus 24 februārī apturēja Pitsburgas „Penguins”, kas pieveica „Blackhawks” ar 2:0. 1989. gadā Losandželosas „Kings” čikāgiešu rekordu pārspēs par divām spēlēm.
1958 Minhenes slimnīcā mirst 21 gadu vecais Anglijas futbola kluba „Manchester United” futbolists Dankans Edvardss, kurš kopā ar komandas biedriem cieta 6. februāra aviokatastrofā. 15 dienas viņš pavadīja komā, taču mediķiem viņa dzīvību glābt neizdevās. Edvardss jau bija paspējis aizvadīt 18 spēles Anglijas izlases sastāvā, bet „Manchester United” rindās viņš bija piedalījies 175 mačos, kuros guva 21 vārtus.
1952 Diks Batons kā pirmais daiļslidošanas sacensībās veic trīskāršo lēcienu. Amerikāņu sportists 1948. gadā Sanktmoricā kļuva par jaunāko (tāds viņš joprojām ir) olimpisko čempionu daiļslidošanā vīriešiem un kā pirmais veica divkāršo akselu. Pēc četriem gadiem Oslo Batons savā programmā jau bija iekļāvis trīskāršo lēcienu, ko arī sekmīgi izpildīja, aizstāvot olimpiskā čempiona titulu. Batons daiļslidošanas vēsturē iegājis kā viens no lielākajiem vīriešu slidojuma reformatoriem un attīstītājiem.
1948 Oficiāli tiek reģistrēts NASCAR („National Association of Stock Car Auto Racing”) autosacīkšu seriāls. Šo privātuzņēmumu kopā ar vairākiem tālaika sacīkšu braucējiem dibināja Viljamss Frenss vecākais, kam ne bez grūtībām izdevās apvienot zem viena karoga tolaik ASV dienvidaustrumos notiekošās pusamatieru sacensības ar sērijveida automobiļiem. Kopš tā laika NASCAR kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem autosporta pasākumiem pasaulē un galveno Ziemeļamerikā.