Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

20. aprīlis

20. aprīlis
Danika Patrika

2008 Danika Patrika izcīna uzvaru "Indy Japan 300", kļūstot par pirmo sievieti, kas finišējusi pirmā "Indycar" autosacīkstē. Patrika pārņēma vadību, kad neilgi pirms finiša līderi bija spiesti doties uz boksiem, lai iepildītu degvielu. Viņa finišēja 5,8594 sekundes pirms otrās vietas ieguvēja Helio Kastroneveša, kurš startēja no „pole-position”. Pirms Patrikas Ziemeļamerikas autosacīkstēs bija uzvarējusi vienīgi Šērlija Maldounija, kura trīsreiz palika nepārspēta NHRA draigreisa čempionātos.
1996 Čikāgas "Bulls" uzstāda NBA rekordu, uzvarot 72. mačā (10 zaudējumi) regulārajā čempionātā. Rekords nav pārspēts vēl šobaltdien. „Bulls” vienībā tolaik spēlēja tādas zvaigznes kā Maikls Džordans, Skotijs Pipens un Deniss Rodmens. Veiksmīgas čikāgiešiem bija arī izslēgšanas spēles, kurās „Bulls” guva 15 uzvaras (trīs zaudējumi) un kļuva par NBA čempioniem. Tosezon Džordans ceturto reizi tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Viņš arī astoto reizi kļuva par čempionāta rezultatīvāko basketbolistu.
1986 Maikls Džordans uzstāda NBA "play-off" rekordu, spēlē gūstot 63 punktus. Tas notiek Čikāgas „Bulls” cīņā pret Lerija Bērda Bostonas „Celtics”, kurā čikāgieši otrajā pagarinājumā svin 135:131 uzvaru. 23 gadus vecais Džordans laboja 1962. gada NBA finālsērijā Losandželosas „Lakers” spēlētāja Eldžina Beilora sasniegumu (61 punkts). Čikāga sēriju uzvarēja ar 3:0 un vēlāk kļuva par NBA čempioni. Džordana, kurš pirms cīņas izteicās, ka viens cilvēks Bostonas „Celtics” nevarot pieveikt, rekords nav pārspēts vēl šobaltdien.
1985 Karloss Lopess uzstāda neoficiālo pasaules rekordu maratonskrējienā (2.07:12). Tas notiek Roterdamas maratonā, kurā olimpiskais čempions no Portugāles pārspēj iepriekšējā gada 21. oktobrī brita Stīva Džonsa uzrādīto rezultātu. Lopesa rezultāts Eiropas neoficiālā rekorda statusā noturējās 15 gadus.
1931 Britu parlamenta apakšnams atļauj nodarboties ar sportu svētdienās.
1920 Antverpenē atklāj septītās mūsdienu olimpiskās spēles. Sestās olimpiskās spēles nenotika Pirmā pasaules kara dēļ. Antverpenē medaļas dalīja 22 disciplīnās (156 medaļu komplekti). Par godalgām cīnījās 29 valstu atlēti. Olimpiāde ilga līdz 12. septembrim...